NAGA Review

NAGA Review 2024 – Tips & Ervaringen

In deze review onderzoeken we NAGA, een wereldwijde alles in een broker. Ben je van plan aandelen of crypto te kopen? Dan ben je op zoek naar een goede broker. Een tussenpartij waar jij je investeringen op kunt verhandelen en bewaren. Hierbij is het van belang dat je het platform kunt vertrouwen, en de kosten relatief laag zijn. Dat gaan we hier onderzoeken zodat jij een duidelijk beeld hebt van deze broker.

Wat is NAGA?

NAGA is een broker die een zo compleet mogelijk platform wil aanbieden. NAGA bestaat al vanaf 2015 en heeft ruim een half miljoen klanten. Het aanbod bevat meer dan duizend producten om in te beleggen op veertien verschillende markten. Keuze uit aandelen tegen 0% commissie, cryptomunten, indexen (ETF’s), grondstoffen, CFD’s en valuta.

Uniek aan NAGA is dat het naast dit brede assortiment, ook betalingsdiensten levert. Zo kun je als NAGA gebruiker gratis een NAGA Mastercard aanvragen. Ook bezit NAGA als een van de weinige brokers ‘copy trading’. Een functie waar eToro vrij bekend om is. Wanneer je geen fan bent van eToro maar wel van het copy traden, zou je NAGA kunnen overwegen.

De andere voordelen, en uiteraard ook nadelen bespreken we verder in dit artikel.

*Let op, 80,85% van de retail handelaren in CFD’s verliest geld op dit platform

Lees ook: NAGA Account Aanmaken

Hoe betrouwbaar is NAGA?

Alhoewel NAGA geen bekende naam is voor veel mensen, is het zeker geen kleine speler. NAGA valt onder de NAGA Group AG. Ze zijn zelfs beursgenoteerd op de beurs van Frankfurt (ISIN: DE000A161NR7). NAGA Markets Ltd beheert dit fin-tech platform. Deze partij wordt gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) onder licentie nummer 204/13. NAGA Group AG heeft de volgende registraties: FCA ref.nr. 609499 | BaFin-reg. 135203 | Consob reg. 3844 | CNMV reg. 3591.

Dit maakt NAGA een vrij betrouwbare partij. Met een trackrecord van jaren en een ruime klantenkring. Ook de beoordelingen en klanten reviews zijn over het algemeen positief.

Lees ook: Beste broker Nederland 

Voor wie is NAGA?

Dankzij de brede aanpak is NAGA vrijwel geschikt voor iedere belegger of trader. Dankzij de lage kosten in zowel de spreads, als door de 0% commissie op aandelen is het voor beide een aantrekkelijke keuze. Als beginner en als gevorderde investeerder vind je bij NAGA hoogstwaarschijnlijk wat je zocht en nodig hebt.

Beginners

Het platform wordt bestempeld als gebruiksvriendelijk. Voor de beginnende belegger is er een uitgebreid aanbod van fondsen. Gespreide ETF’s met lage kosten voor een stabiele vermogensgroei.

Voor de beginners die iets meer risico willen nemen is er het sociale handelen. Je kunt traders selecteren op basis van rendementen die zijn behaald. Zo kun je een beeld krijgen van de betere en mindere traders of beleggers. Toch betekent dit niet dat in de toekomst dezelfde resultaten behaald zullen worden. Wees je daarom bewust van het risico dat je neemt.

Daarnaast biedt NAGA tools en opleiding. Je krijgt toegang tot trading tools, calculators, webinars, een blog en tutorials.

Elke klant krijgt zijn eigen persoonlijke accountmanager om je op weg te helpen. Als je vragen hebt kun je bellen, chatten of mailen. Naar mijn ervaring reageert de persoonlijke accountmanager snel.

Gevorderden

Voor de gevorderden zijn vooral de lage kosten een mooie bijkomstigheid. Verder kun je gebruik maken van de tradings app voor zowel iOS als Android. Hiernaast heb je beschikking tot MT4 en MT5 voor de beste Trade mogelijkheden.

Als jij goede prestaties neerzet en mensen jou kopiëren, krijg je hier een vergoeding voor. Zo is het voor NAGA gebruikers extra aantrekkelijk.

NAGA review vs FXFlat

Het aanbod van NAGA

Het aanbod van NAGA bevat een breed scala aan opties. Zo heb je de keuze uit:

 • Aandelen
 • Indexen
 • Crypto
 • ETF’s
 • Grondstoffen
 • Valuta
 • Futures
 • CFD’s

Genoeg keuze om een goed gespreide portefeuille mee op te bouwen. Bij NAGA kun je op 9 beurzen aandelen aanschaffen. Het totale aantal verhandelbare aandelen is momenteel 303. Dat is relatief weinig en daarom een minpunt van NAGA. Hopelijk wordt dit in de toekomst uitgebreid. Anders zou je er een andere broker bij kunnen nemen

Lees ook: eToro Review – Tips & Ervaringen, Copy Trading en meer

NAGA handelsplatform

Het tegenvallende aandelen aanbod wordt gecompenseerd met het handelsplatform. Bij NAGA heb je hier genoeg opties. NAGA web app, NAGA iOS App, NAGA Android App, MT4 & MT5 die we hieronder kort toelichten.

NAGA web app

Dit is de meest gebruikte en compleetste optie. Met de NAGA web app kun je vrijwel alle opties uitvoeren. Van automatisch kopiëren tot het rechtstreeks instellen van prijsmeldingen. Ruim 950 instrumenten die je op een gebruiksvriendelijke manier kunt verhandelen.

NAGA iOS App

Je kunt met je Apple mobiel de iOS app van NAGA gratis installeren in de Appstore. De app wordt beoordeeld met een 4,8/5 uit ruim 1300 beoordelingen.

Verder kun je via de mobiele app vrijwel alles wat je op de browser variant ook kan. Handelen in het gehele aanbod, beleggers kopiëren en chatten.

NAGA Android App

Je kunt met je Samsung mobiel de Android versie van NAGA gratis installeren in de Google play store. De app wordt beoordeeld met een 3,8/5 uit ruim 3400 beoordelingen.

Ook met de Android versie kun je via de mobiele app vrijwel alles wat je op de browser variant ook kan. Handelen in het gehele aanbod, beleggers kopiëren en chatten.

MT4 / MT5

De MT4 en MT5 platformen zijn te downloaden voor zowel desktop als mobiele apparaten. Deze middelen bieden je hulp voor de technische analyse.

Interface op maat, met 30 technische indicatoren, 31 grafische voorwerpen, 4 te verrichten ordertypes en 3 types orderuitvoering.

Klant ervaringen

Een tevreden klant is zeer belangrijk. Dat vindt NAGA ook. Als we op Trustpilot kijken wordt dit bevestigd. Van de (op moment van schrijven) 1389 reviews beoordeeld 77% NAGA als een ‘uitstekend’. Dit houdt 5 van de 5 sterren in. De totale beoordeling komt uit op een 4,4 van de 5. Voor een online broker een zeer nette uitslag.

De reviews die worden achtergelaten worden ook beantwoord door NAGA. Op deze manier kunnen ze negatieve punten aanpakken. Op deze manier ervaar je als klant goede service, lage kosten en een goed product tegen scherpe prijzen.

Kosten

Wat NAGA zo aantrekkelijk maakt zijn de lage kosten voor aandelen. Hier wint NAGA het van veel andere financiële platformen. De commissie op aandelen op alle beurzen is slechts $ 0,99 per transactie.

Bij Forex, Crypto, CFD’s, Crypto CFD’s, Indexen, ETF’s, Grondstoffen & futures wordt er gewerkt met een spread in plaats van standaard kosten. Dit is het verschil tussen de te openen positie en de huidige prijs van het financiële instrument.

Lees ook: FXFlat review – Tips, ervaringen & tarieven vergelijken

Overige kosten

Voor het storten van geld worden geen kosten gerekend. De minimale storting is slecht $ 1. Zo is het al mogelijk met kleine bedragen te beleggen. Betalen kan via iDeal of andere erkende betaalmethoden. Daar zo meer over.

Geld opnemen kost 0 tot $ 5,- afhankelijk van je VIP niveau.

Beleggers kopiëren is ook niet geheel gratis. Dit kost je € 0,99 per transactie en boven de € 10,- winst betaal je 5% van de winst.

NAGA Autocopy

Via NAGA kun je gebruik maken van autocopy, ook wel bekend als sociaal handelen. Dit is aantrekkelijk voor iedereen. De mensen die kopiëren kunnen meeliften op het succes van anderen. Zonder dat het jou tijd kost kun je hetzelfde rendement maken als iemand die er uren per dag mee bezig is.

Je hoeft alleen maar een of meerdere belegger(s) uit te zoeken die je wilt kopiëren. Vergelijk de statistieken van verschillende ervaren beleggers en kijk welke het beste bij jou past. Wees je bewust van de risico’s die hierbij komen kijken voordat je hier mee begint. Om je hierbij te beschermen kun je eventueel een ‘stop-loss’ inzetten net als bij andere financiële instrumenten.

Als mensen jou kopiëren kom je in aanmerking voor bonussen. Zo is het voor beide partijen een aantrekkelijke optie. De hoogte hiervan is afhankelijk van je ‘VIP gebruikersniveau’. Je begint bij een $ 0,50 per gekopieerde transactie. Dit kan oplopen tot $ 1,20 per gekopieerde transactie als je in het ‘Crystal’ gebruiksniveau zit.

NAGA producten en tools

NAGA biedt zijn klanten een hoop extra’s. Een gratis blog en veel educatieve stof voor beginners bijvoorbeeld. Dit is niet ongebruikelijk. Daarnaast heeft NAGA een aantal extra’s die je niet bij elke broker ziet.

NAGA Crypto Wallet

NAGA heeft zijn eigen crypto wallet, genaamd NAGAX. Een krachtige crypto portemonnee met lage overdrachtskosten en eersteklas veiligheidsmaatregelen. Dankzij deze beveiligde opslag en uitwisseling kun je verantwoord in crypto handelen.

Met deze crypto wallet kun je ook gebruik maken van ‘Staking’ en de NFT-marktplaats.

NAGA pay

Met NAGA Pay kun je een ‘Next Generation’ betaalpas aanvragen. Hier kun je wereldwijd mee betalen in verschillende valuta’s, Euro’s, Dollars en Ponden. Dat allemaal kosteloos! Verder kun je er geld mee opnemen en overmaken. Via je handelsaccount kun je de kaart eenvoudig opladen.

NAGA werkt momenteel aan een samenwerking met Visa waarmee het betalen met crypto mogelijk dient te worden. Zo kun je eenvoudig met je pas crypto transacties realiseren.

Demo account

NAGA biedt ook de mogelijkheid aan gebruik te maken van een demo account. Hier kun je met € 2500,- budget oefenen. Zo kun je wennen aan het platform en de verschillende mogelijkheden.

Lees ook: Oefenen met beleggen

Educatie

NAGA biedt verschillende educatiemogelijkheden.

 • Blog
 • NAGA Leren
 • Woordenlijst
 • Valuta encyclopedie
 • Valuta omzetter
 • e-Books
 • Webinars

Via de ‘Veelgestelde Vragen’ kun je een hoop antwoorden vinden met betrekking tot het platform zelf.

Lees ook: Wat is compounden? Compound interest (compounding) uitgelegd

NAGA review vs FXFlat

Samenvatting

NAGA is een betrouwbare financiële instelling. Het trackrecord, de klanten reviews en de reguleringen ondersteunen dit. Of NAGA bij jou past, is afhankelijk van je doel. Voor het opbouwen van een gespreide portefeuille is NAGA prima geschikt.

Voor de liefhebbers van sociaal handelen is NAGA ook ideaal. Zowel als kopieerder als ervaren belegger. Zo kun je als ervaren belegger een leuk centje bijverdienen door beginnende beleggers die jou gaan kopiëren. Als kopieerder profiteer je van de expertise van andere beleggers.

Het nadeel van NAGA is het relatief kleine aandelen aanbod. Hierdoor zou je wellicht een extra broker erbij moeten hebben voor de aandelen die niet in het aanbod van NAGA voorkomen. Wellicht dat NAGA het aanbod in de toekomst uitbreidt.