eToro Broker Review

eToro Review 2024 – Tips & Ervaringen, Copy Trading en meer

eToro is een gebruiksvriendelijk platform dat steeds populairder begint te worden. Steeds meer Nederlandse beleggers kiezen voor deze broker. In deze eToro Review gaan we kijken of dat terecht is.

Met wereldwijd 15 miljoen gebruikers is eToro geen kleine speler. De 0% commissie op aandelen en optie tot ‘copy trading‘ maakt deze broker een aantrekkelijke keuze.

In deze persoonlijke review nemen we alles mee. Is eToro betrouwbaar? Wat zijn de kosten? Dit en nog veel meer lees je in dit artikel.

Lees ook: FXFlat review – Tips, ervaringen & tarieven vergelijken

eToro Review

eToro is in 2007 opgericht door drie ondernemers. Hun missie: ‘beleggen overal en altijd voor iedereen toegankelijk maken.

eToro is een populair en veelgebruikt online beleggingsplatform. Wereldwijd maken meer dan 15 miljoen mensen gebruik van eToro. Een veelgebruikte extra van deze broker is het copy trading. In deze eToro review bespreken we alles wat je moet weten over deze broker. Van de betrouwbaarheid, veiligheid van je geld tot aan het copy traden en natuurlijk de kosten. Na het lezen van deze review weet jij of eToro geschikt is voor jou.

Wat begon als een innovatieve CFD broker, is nu ook actief op alle andere gebieden. Je kunt bij eToro ook terecht voor aandelen, indexfondsen en zelfs crypto. Met het grootste sociale trading netwerk zeker geen kleine speler. Zo kun je kijken wat andere investeerders aan- en verkopen en dit zelfs 1 op 1 kopiëren. 

Lees ook: Beste broker Nederland

De voordelen van eToro

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen een korte samenvatting van de voordelen die eToro biedt.

 • 0% commissie op handelen in aandelen
 • Gebruiksvriendelijk platform voor zowel beginners als professionals
 • Innovatieve en uitstekende interface
 • Gratis demo account met $ 100.000 fictief geld om te oefenen
 • Veilige broker door goede regulatie
 • Betrouwbare trackrecord van maar liefst 10 jaar
 • Miljoenen actieve klanten
 • Behulpzame chat met snel antwoord
 • Overzichtelijke mobiele app
 • Copy trading mogelijk
 • Één van de marktleiders
 • Storten en opnemen met iDeal mogelijk
eToro voor en nadelen

De nadelen van eToro

We streven er naar onze reviews zo transparant en compleet mogelijk te maken. Daarbij kan een overzicht van de nadelen uiteraard niet ontbreken. Om zo een duidelijk mogelijk beeld te krijgen of eToro wel of niet bij jou past.

 • Spreads kunnen soms hoog uitvallen
 • Kosten voor uitbetalen
 • Relatief traag ticketsysteem
 • Dollar alleen mogelijk als basisvaluta

Hoe werkt eToro?

eToro is net als andere brokers een plek om financiële producten te verhandelen. Aankoop, verkoop en bewaren op één overzichtelijk platform. Met het ruime aanbod bij eToro kun je handelen in veel verschillende producten. Over het aanbod zo meer. Een account openen is bij eToro zeer eenvoudig. Zo kun je gelijk aan de slag op de markt. 

eToro staat bij vele gebruikers vooral bekend dankzij het ‘sociale handelen’. Dit ‘sociale handelen’, ook wel copy trading genoemd, geeft je de optie andere mensen te kopiëren. Zo kun je mensen die het volgens jou erg goed doen volgen. Dit is een mooie manier om van iemand anders zijn expertise te profiteren. Als je zelf weinig kennis hebt kan dit een mooie manier zijn om te beginnen.

Lees ook: Raisin Review

Is eToro betrouwbaar?

Een belangrijk onderdeel bij het onderzoeken van de juiste broker. Hoe betrouwbaar is deze aanbieder? Het gaat ten slotte om een stuk van je vermogen. Dat wil je zo veilig mogelijk houden.

Het bedrijf eToro bestaat al sinds 2007, is marktleider en heeft miljoenen klanten over de hele wereld. Dat geeft op zichzelf al een goed vertrouwen. 

Wat wellicht nog veel belangrijker is, zijn de reguleringen. Instanties die brokers zoals eToro reguleren. Deze instanties houden toezicht en stellen strenge eisen zodat wij als particuliere beleggers ons geen zorgen hoeven te maken. 

eToro is in twee landen gereguleerd. eToro Europe, het Europese deel wordt gereguleerd door CySEC, Cyprus Securities & Exchange Commission. Dit is de AFM (Autoriteit Financiële Markten) van Cyprus. Deze kun je vinden onder licentienummer 109/10.

Daarbij valt eToro ook nog onder de regulering van de FCA, Financial Conduct Authority. Dit is de Engelse AFM en staat bekend als een van de strengste regulators voor financiële instellingen. Voor ons als particuliere belegger natuurlijk erg positief. Deze kun je vinden onder vast referentienummer 583263.

Zowel eToro Europe als eToro UK opereren onder en voldoen aan de Markets in Financial Instruments Directive, ook wel bekend als MiFID.

Wat betreft regulering een ruime voldoende wat ons betreft.

Lees ook: Welke Bank bij Raisin en waarom?

Is mijn geld veilig op eToro?

Het geld van klanten mag niet op de rekening komen te staan bij eToro zelf. Door de toezichthouders worden strenge regels en eisen gesteld aan financiële instellingen. Geld van klanten moet daarom ondergebracht worden op rekeningen van derden. Onder beheer van een externe partij. eToro geeft zelf aan op hun site:

“We bewaren de fondsen en activa van onze klanten op een afzonderlijke rekening, zodat de fondsen en activa van klanten van onze eigen activa zijn gescheiden. Een dergelijke scheiding van rekeningen wordt zowel intern als extern gecontroleerd. Wij werken uitsluitend samen met betrouwbare betalingsinstellingen en betalingsproviders.”

Mocht eToro failliet gaan, blijft jouw geld van jou door deze extra beveiliging. Daarbij is tot een bedrag van $ 20.000 verzekerd. Mocht er in het ergste geval dus iets misgaan, ben jij verzekerd van je geld. 

Ook jouw aandelen blijven in geval van faillissement jouw eigendom. 

Kort samengevat wordt eToro gereguleerd en gecontroleerd door betrouwbare externe partijen. Namelijk de CySEC & FCA. Daarbij zijn ze meer dan 10 jaar actief met miljoenen klanten wereldwijd, en zelfs marktleider. Daaruit kunnen we met vrijwel alle zekerheid concluderen dat etoro een betrouwbaar platform is.

Demo account

Bij eToro kun je gebruik maken van een oefen account. Voor de beginnende belegger een mooie manier om te kijken hoe alles werkt. Alles werkt het zelfde als wanneer je met echt geld handelt. Het enigste verschil is dat je met fictief geld bezig bent.

Ook voor de al meer ervaren, of zelfs professionele belegger een handige extra. Op deze manier kun je namelijk alle functies uitproberen en vertrouwd raken met het platform. Een demo account aanmaken is zo gebeurd. In een minuutje is het geregeld.

Lees ook: Oefenen met beleggen

Account openen bij eToro

Een account openen kan volledig digitaal. Binnen 10 minuten kun je een account aanmaken en beginnen met investeren.

Je begint bij de registratie, dit kan door middel van een e-mail adres, Apple account, Google account of Facebook account.

Na bovenstaande registratie te hebben afgerond heb je gelijk toegang tot het demo account. Voor het handelen met echt geld dien je eerst je identiteit en woonplaats te verifiëren. Je kunt je identiteit verifiëren door een kopie van je ID of paspoort te laden. Bewijs van residentie kan met behulp van een bankafschrift of rekening van bijvoorbeeld de energiekosten.

Vervolgens krijg je een kleine vragenlijst om te kijken of je capabel genoeg bent om te investeren. Dit is tegenwoordig verplicht en zul je bij elke broker tegenkomen. Hierna bent u klaar om te beginnen.

Geld storten op je eToro account

Geld storten is op verschillende manieren mogelijk. Gelukkig is het sinds kort mogelijk om met iDeal geld over te maken. Het is gebruikelijk dat het binnen een paar minuten op je eToro rekening staat. Verder kun je gebruik maken van:

 • iDEAL
 • Bankoverschrijving
 • Snelle overschrijving
 • Bankpas
 • Creditcard
 • Sofort

Wanneer je al eens eerder geld hebt overgemaakt, kun je vervolgens ook kiezen voor Skrill en Neteller.

Minimale storting

eToro maakt gebruik van een minimale storting. Dit is $ 50 wat neerkomt op ongeveer € 42, afhankelijk van de wisselkoers. Het is mogelijk om euro’s te storten, dezen worden omgezet naar Dollars tegen een kleine wisselkoerskost van 50 pips (0,0050). 

Aandelen kopen op eToro

Aandelen kopen is erg eenvoudig. In slechts 5 stappen kun je in het bezit zijn van een of meerdere aandelen.

 • Stap 1. Zoek in de balk bovenin het gewenste aandeel
 • Stap 2. Klik op ‘handelen’ rechts bovenin je scherm
 • Stap 3. Kies het gewenste bedrag
 • Stap 4. Klik vervolgens op ‘Transactie openen’
 • Stap 5. Wacht tot de aandelen aangeschaft worden

Geld opnemen bij eToro

Ook geld opnemen is zo gebeurd. Klik simpelweg op ‘Geld opnemen’ en vul het gewenste bedrag in. Na deze te hebben bevestigd door middel van het klikken op ‘Aanvraag indienen’ is het in werking gezet. De tijd voordat het op jouw rekening staat duurt wel relatief lang. Doorgaans duurt het zo’n 5 dagen.

Houdt er wel rekening mee dat er een minimum is om uit te laten betalen. Voor de meeste beleggers zal dit weinig uitmaken, aangezien het gaat om een bedrag van slechts $ 30.

Het geld wordt teruggestort op dezelfde manier als hoe het is gestort. Het is dus niet mogelijk om met je bankrekening over te boeken en vervolgens via PayPal uit te cashen of andersom. Uit laten betalen op een andere rekening of aan iemand anders is ook niet mogelijk. Het moet gaan om een rekening die in jouw bezit is. Dit heeft allemaal te maken met het tegengaan van witwassen en is bij vrijwel iedere andere broker ook het geval.

Lees ook: Beurscrash of correctie?

De kosten bij eToro

Aandelen en ETF’s zijn gratis bij eToro om te verhandelen. Er zijn uiteraard wel andere kosten waar je rekening mee moet houden. 

 • Spreadkosten & overnight fee als je handelt in CFD’s
 • Opnamekosten
 • Wisselkoerskosten
 • Inactiviteitskosten

Lees ook: Kosten eToro – Volledig overzicht en vergelijking

Spreadkosten & overnight fee

Één van de kosten die wel eens over het hoofd wordt gezien zijn de spreadkosten. Dit is het verschil in de bied- en laat koers. De biedkoers is de prijs die je betaald wanneer je koopt. De laatkoers is de prijs die je betaald als je verkoopt. Hier zit een kleine marge (spread) in zodat je iets meer betaald en bij verkoop iets minder krijgt. De kosten zijn afhankelijk van welk product je wilt verhandelen.

De overnight fee is de prijs die je betaald als je een CFD ’s nachts open laat staan. Verhandel je dagelijks CFD’s maar verkoop je deze voor het sluiten van de beurs kost dat je geen overnight fee.

Deze kosten worden automatisch verrekend en hoef je daarom verder niet naar om te kijken. eToro is altijd transparant over de kosten die je dient te betalen.

*Let op: 68% van de CFD gebruikers verliest geld

Opnamekosten

Wanneer je geld wilt opnemen bij eToro zitten hier kosten aan verbonden. Slechts $ 5 per opname, alhoewel dit wel één van de grootste nadelen is van deze broker. Veel andere brokers rekenen hier namelijk geen kosten voor. Wanneer je echter je portfolio aan het uitbreiden bent zul je hier geen last van hebben. Pas op het moment dat je wilt uitbetalen ervaar je deze hinder. Het is daarom aan te raden relatief grote bedragen uit te boeken wanneer je dit van plan bent. Zo houdt je de kosten procentueel laag.

Voorbeeld: Je wilt elke maand $ 100 opnemen. Elke maand betaal je hier $ 5 over. Dat is maar liefst 5% van het overgemaakte bedrag. Wanneer je elk half jaar $ 600 opneemt in plaats van elke maand betaal je slechts $ 5 per half jaar in plaats van $ 30 (6 × $ 5). Dat is 0,83%. Je bespaard daarmee 4,17%, en in dit geval $ 25.

Wisselkoerskosten

Dit zijn de kosten die je betaald als je van valuta wisselt. Aangezien eToro gebruik maakt van de Dollar als basis valuta dien je iedere keer je euro’s om te wisselen. Dit kost iedere keer een klein percentage van je storting.

Inactiviteitskosten

Als je inactief bent rekent eToro hier ook kosten voor. Je wordt gezien als inactief wanneer je langer dan een jaar geen transacties hebt uitgevoerd. Na dat jaar betaal je $ 10 per maand aan inactiviteitskosten.

Account openenGratis
Demo account inclusief $ 100.000 oefengeldGratis
Kosten voor handelen in aandelen0%
Kosten voor handelen in cryptovaluta0,75% – 4,5%
Kosten voor handelen in CFD valuta’s1 – 3 Pips
Kosten voor handelen in CFD grondstoffen2 – 20.000 pips
Kosten voor handelen in Indices0,75 – 12 punten
Minimale inleg$50
Kosten voor geld stortenGratis
Kosten voor geldopname$ 5 per keer
Minimale geldopname$ 30 per keer
Conversiekosten bij bankoverschrijving50 Pips voor EUR / USD
Inactiviteitskosten$ 10 per maand (na 1 jaar inactiviteit)

Onze persoonlijke ervaring

eToro heeft een hoop energie gestoken in de interface en de gebruiksvriendelijkheid zo goed mogelijk te maken. Op het eerste gezicht lijkt het platform bijna op een spel. Zo kun je het ook bijna zien als je gebruik maakt van het demo account. Wanneer je met echt geld handelt, is het wel belangrijk dit niet te vergeten.

Het platform is erg strak en overzichtelijk. Deze is recent volledig vernieuwd en dat werpt zijn vruchten zeker af. Persoonlijk vind ik het platform een stuk overzichtelijker geworden. Zo zie je bijvoorbeeld in één oogopslag het percentage kopers en verkopers wanneer je op een positie klikt.

De gebruiksvriendelijkheid van eToro

eToro is in eerste instantie een iets ander ingerichte broker als bijvoorbeeld een DEGIRO. Dat zit hem met name in de vele extra functies, een budget broker als DEGIRO maakt gebruik van alleen het essentieel benodigde. eToro voegt daar een waslijst aan extra opties aan toe. Dit zorgt er voor dat je wellicht iets langer moet wennen. Als je eenmaal gewend bent is het ideaal. Door de extra functies hoef je minder externe bronnen te raadplegen om waardevolle informatie te vinden.

Desktop

Met het nieuwe ontwikkelde systeem heb je een overzichtelijke interface. Je kunt écht merken dat de ontwikkelaars bewust hebben gekozen om het platform zo gebruiksvriendelijk en soepel mogelijk te maken.

De grafieken zijn eveneens makkelijk in gebruik, met maar liefst 66 mogelijke indicatoren waarmee je een prima technische analyse kunt uitvoeren.

Verder kun je nog andere functies aan of uitzetten zoals het thema zwart maken, wat een stuk prettiger is voor je ogen.

Mobiel

De app is beschikbaar voor zowel iOS, als Android. Beide varianten verschillen niet veel van elkaar en lopen beide soepel. Je kunt kiezen tussen 21 beschikbare talen, waaronder (gelukkig) Nederlands.

Voor een mobiele app is het platform nog steeds zeer uitgebreid. Grafieken en dergelijke zijn zelfs beschikbaar. We raden aan deze grafieken voor technische analyse wel via je desktop te maken. Op je mobiel is dit zeker mogelijk, echter naar onze ervaring werkt dit een stuk beter via je desktop.

Je kunt push-meldingen activeren, aandelen of andere beleggingsproducten kopen en verkopen, grafieken openen en nog veel meer. De app van eToro doet zeker niet onder voor concurrenten.

eToro review FXFlat broker

CopyTrading – Sociale handel

Een zeer uniek aspect van eToro is het CopyTrading systeem. Dit is een gepatenteerde feature die daarom alleen door eToro wordt aangeboden. Dit sociaal handelen is een hele andere tak van sport.

Het is letterlijk hoe je het noemt, je kopieert de aankopen/verkopen van iemand naar jouw keuze.

Dit kun je handmatig allemaal doen, zodat je nog zelf een controle hierop kunt uitvoeren. Mocht je iemand vertrouwen, kun je dit proces volledig automatiseren. Dat houdt in dat wanneer deze persoon een aan- of verkoop doet, jij deze 1 op 1 kopieert. Je kunt zelf bepalen met welk bedrag je iemand wil kopiëren.

Mocht je zelf erg goed zijn in beleggen, kun je er voor kiezen jouw profiel online te zetten. Bedragen en dergelijke worden niet getoond, maar wel de percentages en hoe goed jij hebt gepresteerd. Wanneer mensen jou volgen kun je in aanmerking komen voor beloningen.

Geschikte kandidaat om te kopiëren

Je kunt zelf een selectie maken waar mensen aan moeten voldoen. Vervolgens kies je daar iemand uit die jij wilt volgen. Er zijn veel institutionele beleggers die een openbaar profiel hebben die jij kunt volgen, hier kleven wel veel risico’s aan want je kent deze mensen (waarschijnlijk) niet. In het verleden behaalde resultaten bieden uiteraard geen garantie voor de toekomst. Iemand kan simpelweg ‘geluk’ hebben gehad.

Je kunt er ook voor kiezen grote beleggers te volgen die hun portfolio openbaar hebben. Dit geeft iets meer zekerheid dan de alledaagse man of vrouw die toevallig de afgelopen jaren goed heeft gepresteerd.

Via een filtersysteem kun je zelf een gewenste kandidaat vinden. Zo kun je filteren op gemiddelde risicoscore, beleggingsproducten, locatie, accountverificatie status etc. Dat laatste is van belang zodat je weet dat die persoon echt bestaat, en niet bijvoorbeeld een bot is.

De eToro klantenservice

De klantenservice is redelijk uitgebreid. Veel vragen kun je zelf beantwoorden door te kijken bij ‘Veel gestelde vragen’. Staat jouw vraag hier niet bij? Dan kun je gebruik maken van de ‘live chat’. Voor grotere vragen/problemen of omdat je dat iets prettiger vindt kun je ook een ticket aanmaken via het ticketsysteem.

Een groot pluspunt aan deze livechat en het ticketsysteem is de bereikbaarheid. Beide zijn namelijk 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Op de gebruikelijke Nederlandse tijden kreeg ik een Nederlandse medewerker in de live chat. Het is mogelijk wanneer je bijvoorbeeld ’s nachts contact opneemt, dat je een Engelstalige medewerker te woord krijgt. Altijd beter dan 8 uren moeten wachten op je antwoord.

eToro Kantoren

Er zijn bij eToro 4 kantoren wereldwijd:

eToro UK

eToro (UK) Ltd.
24th floor,
One Canada Square
Canary Wharf London,
E14 5AB
United Kingdom

eToro EU

eToro (Europe) Ltd.
4 Profiti Ilia Street
Kanika International Business Center (KIBC) 7th Floor
Germasogeia 4046
Limassol
Cyprus

eToro EU

eToro (Europe) Ltd.
4 Profiti Ilia Street
Kanika International Business Center (KIBC) 7th Floor
Germasogeia 4046
Limassol
Cyprus

eToro USA

eToro USA LLC.
221 River St.,
9th Floor
Hoboken, NJ 07030
USA

eToro Australia

eToro AUS Capital PTY Ltd.
Level 33, Australia Square,
264 George Street
Sydney NSW 2000
Australia

Telefoonnummer: 1-800 778 439

Email

Voor mediavragen en public relations kun je een email sturen naar:

pr@eToro.com

eToro Trading Academy

Tegenwoordig zie je veel betaalde cursussen over traden en beleggen. Bij eToro totaal overbodig. Die bieden namelijk zelf een groot scala aan trainingen aan. Geheel kosteloos! Zo bieden ze de volgende methodes aan:

 • Training video’s
 • Podcasts
 • Live webinars
 • Een interactieve eCourse (eveneens geheel gratis)

Conclusie

eToro is wat ons betreft een prima keus voor de meeste beleggers. Het overzichtelijke platform is ideaal voor de beginnende belegger. Met het brede scala aan gratis trainingen krijg je genoeg kennis ter beschikking. Vervolgens kun je met een demo account in de praktijk oefenen.

Ook voor de gevorderde belegger een prima keuze. De kosten zijn relatief laag, afhankelijk van wat je koopt. Het platform biedt de mogelijkheid tot analyses en andere informatie.

De 0% commissie op aandelen is wat mij persoonlijk erg aansprak.

Verder is de exclusieve functie ‘Copy Trading’ een grote reden voor veel beleggers om voor eToro te kiezen. Op een passieve manier profiteren van een ander zijn (goed overwogen) keuzes. Maar blijf hiermee oppassen wie je volgt!

68% van de CFD handelaren verliest geld. Pas op met het gebruik van deze producten

Bronnen

https://www.etoro.com/nl/: eToro overzicht