Collector Bank Review

Collector Bank Review – Veilig & Betrouwbaar? Onze Rating

Colector Bank de beste keuze voor jouw spaargeld? Ontdek het in onze Collector Bank Review. We verklappen alvast dat er naar onze mening een betere kandidaat is. We leggen je hieronder uit waarom, maar eerst alles over Collector Bank.

RentetariefLooptijd/Product
3,32 % p.j.Spaarrekening
3,35 % p.j.3 maanden
3,40 % p.j.6 maanden
3,35 % p.j.9 maanden
3,40 % p.j.1 jaar

Collector Bank

Norion Bank AB begon in 1999 als beheerder van non-performing loans (NPL) en groeide uit tot een volwaardige kredietverstrekker. De bank staat bekend als Collector Bank in Nederland. In 2015 kreeg het een bankvergunning en werd genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. In 2019 volgde een strategische transformatie naar een Scandinavische financieringsbank.

 • Opgericht in 1999 als beheerder van slechte leningen.
 • Groeide uit tot een kredietverstrekker voor zowel bedrijven als particulieren.
 • Kreeg in 2015 een bankvergunning en werd genoteerd aan de Nasdaq Stockholm.
 • Onderging in 2019 een strategische transformatie naar een Scandinavische financieringsbank met focus op evenwichtige groei.
 • Hanteert drie merken voor verschillende klantsegmenten: Norion Bank, Walley en Collector.
 • Heeft kantoren in Göteborg, Stockholm, Helsingborg, Oslo en Helsinki.

Belangrijke punten bij Collector Bank

Hieronder een overzicht van de belangrijkste punten van Collector Bank.

KenmerkDetails
Nominaal rentetarief3,32% p.j.
BeschikbaarheidJe kunt onbeperkt geld storten en opnemen wanneer je wilt.
Rente-uitkeringElk kwartaal
RentewijzigingHet rentetarief is variabel. Je wordt 1 werkdag van tevoren op de hoogte gesteld van een verhoging, en 4 werkdagen van tevoren van een verlaging.
KostenGeen
Rente-op-renteJa
Aanvullende informatieDe rente wordt elk kwartaal bijgeschreven op de spaarrekening (d.w.z. er geldt rente-op-rente). Voor deze spaarrekening kan indien gewenst automatisch sparen worden ingesteld.
ValutaEUR
Min./max. bedrag€ 1 – € 85.000
VerlengingNiet van toepassing
BronbelastingZweden heft geen bronbelasting, dus je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Collector Bank veilig en betrouwbaar?

Collector Bank wordt over het algemeen beschouwd als veilig en betrouwbaar. De bank heeft een solide reputatie opgebouwd en is gereguleerd door financiële autoriteiten. Het voldoet aan strikte regelgeving en valt onder streng toezicht.

Daarnaast biedt Collector Bank verschillende beveiligingsmaatregelen om de gegevens en transacties van klanten te beschermen, zoals encryptie en verificatiemethoden.

In het ergste geval (faillissement) ben je afhankelijk van het Zweedse depositogarantiestelsel. Zweden krijgt een AAA Rating als S&P kredietstatus, wat erg gunstig is. Het Zweedse depositogarantiestelsel leggen we je hieronder uit.

Lees ook: Raisin Bank Betrouwbaar en Veilig? Lees onze ervaringen

Het Zweedse depositogarantiestelsel

Volgens de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld beschermd door het Zweedse wettelijke depositogarantiestelsel tot SEK 1.050.000 per persoon per bank. Deze bescherming geldt voor alle individuen, ongeacht hun woonplaats. Riksgälden is verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering van dit stelsel.

Hier zijn enkele kenmerken van het depositogarantiestelsel:

KenmerkDetails
DepositogarantiestelselZweden (Riksgälden)
BeschermingslimietSEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn7 werkdagen
UitbetalingsvalutaEuro
Uitvoerende instantieRiksgälden
Methode van uitbetalingGirale betaling

De voordelen van Collector Bank

 • Aantrekkelijke rentetarieven op spaarrekeningen en termijndeposito’s.
 • Flexibele opties voor spaar- en beleggingsproducten.
 • Geen kosten verbonden aan het openen of onderhouden van een rekening.
 • Eenvoudig online beheer van uw financiën via de app.
 • Solide beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van jouw geld te waarborgen.
 • Profiteren van het Zweedse wettelijke depositogarantiestelsel voor extra gemoedsrust.
 • Professionele en vriendelijke klantenservice voor al jouw vragen en ondersteuningsbehoeften.

Collector Bank de beste keuze?

Bij het kiezen van een bank spelen verschillende factoren een rol, zoals rentetarieven, kosten, klantenservice en beschikbare diensten. Hoewel Collector Bank veel voordelen biedt, kan het niet voor iedereen de beste keuze zijn.

Persoonlijk hechten wij veel waarde aan het rentetarief in combinatie met veiligheid. Veel keuzes bij Raisin vallen onder het Zweede depositogaranstiestelsel. Dit biedt rust en een veilig gevoel.

Distingo Bank biedt een nét wat hogere rente aan, en valt onder dit zelfde Zweede depositogarantieselsel. Daarom verkiezen wij Distingo boven Collector. In het kader van spreiding is het natuurlijk goed mogelijk gebruik te maken van beide.

Lees ook: Welke Bank bij Raisin en waarom?

Alternatieve keuze

Hieronder een lijst met andere aantrekkelijke spaaropties. Zo kun je zelf kiezen wat het beste past bij jouw doelen en behoeften.

Hoe begin je bij Collectorbank of een alternatief?

Via het platform van Raisin kun je eenvoudig een account aanmaken. Vervolgens kun je één of meerdere partnerbanken kiezen. Raisin is een overzichtelijk platform en kost jou niks extra. Raisin verdient voor het aanbrengen van een nieuwe klant. Hiervoor betaald de bank Raisin. Zo ervaar jij alleen de voordelen, zonder hier voor te betalen.

In onze Raisin Review kun je meer lezen over het platform. Op onze site kun je alles vinden over Raisin, zoals hoe het werkt en het aanmeldproces bij Raisin.