Distingo Bank Review

Distingo Bank Review – Sparen via Raisin

Distingo Bank Review over deze opkomende financiële speler. We onderzoeken grondig de verschillende aspecten van de bank, inclusief haar achtergrond, aangeboden diensten, en klantgerichtheid.

KenmerkBeschrijving
Minimum inlegVanaf € 1
Rente3,33% p.j. variabel
Automatisch sparen mogelijkJa
Online regelenJa
KostenGeheel gratis – geen verborgen kosten

Distingo Bank Review

Distingo Bank is ontstaan met een duidelijk doel: goede financiële diensten aanbieden die passen bij wat mensen nodig hebben. Sinds het begin heeft de bank hard gewerkt om betrouwbaar te zijn en te blijven.

Ze willen klanten helpen om hun geld op een slimme manier te beheren. Distingo Bank staat bekend om haar goede service en luisteren naar klanten. Ze zijn altijd bezig met verbeteren en willen dat mensen tevreden zijn met hun bankzaken. Service staat centraal.

Distingo Bank is opgericht in 2013 en onderdeel van CREDIPAR S.A. De Franse spaartak van Stellantis, een autobouwer gevestigd in Hoofddorp. De bank combineert haar expertise in spaarproducten met de behoeften van klanten van Stellantis-automerken.

Lees ook: Raisin Review

Achtergrond van Distingo Bank

  • Oprichting in 2013: Distingo Bank zag het levenslicht in 2013. Sindsdien hebben ze een sterke positie verworven binnen de financiële sector.
  • Merknaam van CREDIPAR S.A.: Als onderdeel van CREDIPAR S.A. is Distingo Bank verbonden met een gerenommeerde financiële instelling. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid.
  • Franse Spaartak van Stellantis: Als de Franse spaartak van Stellantis richt Distingo Bank zich op het bedienen van klanten. Klanten van bekende automerken zoals Peugeot, Citroën, FIAT en Opel.
  • Kernwaarden: Distingo Bank streeft naar transparantie, innovatie, zekerheid en flexibiliteit in al haar diensten. Dit vormt een solide basis voor haar activiteiten.
  • Focus op Digitale Spaaroplossingen: Distingo Bank richt zich op het aanbieden van veilige en concurrerende digitale spaaroplossingen. Deze spaaroplossingen moeten voldoen aan de behoeften en verwachtingen van moderne spaarders.
Banner 728x90

Het businessmodel van Distingo Bank

In de tabel hieronder vind je op welke manier Distino Bank zelf geld verdient. Dit om je een beeld te geven van de financiële gezondheid van het bedrijf. Dit draagt bij aan een gezonde solvabiliteit wat belangrijk is voor banken.

Manieren van InkomstenBeschrijving
RentemargesDistingo Bank verdient geld door het verschil tussen de rente die ze aan klanten betalen op spaartegoeden en de rente die ze verdienen door het verstrekken van leningen en andere kredietproducten. Dit verschil staat bekend als de rentemarge.
Kosten voor financiële dienstenZe kunnen geld verdienen door kosten te rekenen voor verschillende financiële diensten. Denk aan het afsluiten van leningen, het beheren van beleggingen en het verstrekken van verzekeringen.
Overige inkomstenDistingo Bank kan ook vergoedingen voor overboekingen, valutawissels, of kosten voor extra diensten zoals adviesdiensten of premium bankdiensten krijgen.
CommissiesHet aanbieden van beleggingsproducten kan ook resulteren in commissies voor Distingo Bank. Bij de verkoop van beleggingsfondsen of effecten van andere partijen bijvoorbeeld.

Hoeveel rente krijg je bij Distingo?

Op dit moment krijg je 3,31% rente bij Distingo op jaarbasis voor een flexibele spaarrekening. Verdere details staan in de tabel hieronder.

DetailsBeschrijving
Effectief rentetarief3,37% p.j.
Nominaal rentetarief3,33% p.j.
BeschikbaarheidJe kunt onbeperkt geld storten en opnemen wanneer je wilt.
Rente-uitkeringElk kwartaal
RentewijzigingHet rentetarief is variabel. Je wordt 1 werkdag van tevoren op de hoogte gesteld van een verhoging, en 4 werkdagen van tevoren van een verlaging.
KostenGeen
Rente-op-renteJa
Aanvullende informatieDe rente wordt elk kwartaal op de spaarrekening bijgeschreven (d.w.z er geldt rente-op-rente). Voor deze spaarrekening kan indien gewenst automatisch sparen worden ingesteld.
ValutaEUR
Min./max. bedrag1 – 100.000 EUR
VerlengingNiet van toepassing
BronbelastingFrankrijk heft geen bronbelasting, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Is je geld veilig bij Distingo Bank?

Ja, je geld is veilig bij Distingo Bank. Als onderdeel van het Franse wettelijke depositogarantiestelsel wordt spaargeld tot € 100.000 per rekeninghouder gegarandeerd.

Dit betekent dat in geval van insolventie van de bank, je spaargeld tot dit bedrag wordt terugbetaald door het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution (FGDR), de uitvoerende instantie van het depositogarantiestelsel.

Bovendien heeft Frankrijk een sterke reputatie in de financiële sector en geniet het land een AA-rating van kredietbeoordelaars, wat duidt op een hoog vertrouwen in de financiële stabiliteit van het land.

Lees ook: Raisin Bank Betrouwbaar en Veilig?

Kredietrating van Distingo Bank

De kredietrating van Distingo Bank is een belangrijke indicator van de financiële gezondheid en betrouwbaarheid als kredietverstrekker. De bank staat bekend om haar solide rating, deze wordt vaak beoordeeld als uitstekend of zeer goed door gerenommeerde ratingbureaus zoals Moody’s, Standard & Poor’s en Fitch Ratings. Momenteel is dit een A2-Rating, deze hoge rating weerspiegelt de sterke financiële positie, solvabiliteit en kredietwaardigheid van Distingo Bank.

CET-1 ratio van Distingo

De CET1-ratio, ook bekend als de Common Equity Tier 1-ratio, is een belangrijke maatstaf voor de financiële stabiliteit en veerkracht van een bank. Deze ratio geeft het niveau weer van het kernkapitaal van een bank in verhouding tot haar risicogewogen activa.

  • Sterke financiële stabiliteit. Distingo Bank staat bekend om haar solide CET1-ratio (13,5%). Dit geeft aan dat de bank een stevig kapitaalfundament heeft om eventuele financiële schokken op te vangen.
  • Vertrouwen van belanghebbenden. Een hoge CET1-ratio wekt vertrouwen op bij investeerders, toezichthouders en klanten, omdat het aantoont dat de bank goed gepositioneerd is om risico’s aan te kunnen.
  • Voldoen aan regelgeving. Distingo Bank voldoet doorgaans aan de vereisten voor de CET1-ratio die zijn vastgesteld door toezichthouders. Hierdoor voldoen ze aan strenge regelgeving.

Lees ook: Welke Bank bij Raisin en waarom?

Mijn ervaringen met Distino Bank via Raisin

Wij zitten zelf sinds kort bij Distingo Bank via Raisin. Deze keuze hebben wij gemaakt door het hoge rentetarief in combinatie met het vertrouwen in de bank. Dit vertrouwen komt voornamelijk door het depositogarantiestelsel van Frankrijk waar deze bank onder valt. Daarnaast is de CET-1 ratio gezond en de kredietrating goed.

Tot nu toe is de ervaring met Distingo positief, vandaag dat wij deze review hebben gemaakt. Daarnaast is het platform van de tussenpersoon, Raisin, overzichtelijk en komt betrouwbaar over. Het nadeel van deze bank vinden wij de uitbetaling, deze vindt plaats per kwartaal. Dit hadden wij liever per maand gehad.

Na dit artikel overtuigd geraakt van sparen bij Distingo via Raisin? Dan kun je via deze link (zet je ad-blocker uit) een account maken bij Raisin en beginnen met geld verdienen. De link hieronder kan je op weg helpen met het aanmeldproces. Deze link is een affiliate link, dat betekent dat wij hier een commissie voor krijgen. Zo kunnen wij doorgaan met het maken van artikelen als deze, dit kost jou verder niets extra. Bedankt hiervoor.

Lees ook: Het Aanmeldproces Bij Raisin – Hier moet je op letten

Raisin Trustpilot review

Distingo staat niet op Trustpilot, dit zijn de reviews van Raisin zelf.

Alternatieve keuze voor Distingo Bank

Op dit moment is Distingo voor ons de beste keus, maar dat hoeft het niet voor jou te zijn. Maak een weloverwogen keuze en lees de reviews over andere banken.

Conclusie: Distingo Bank Review

AspectBeschrijving
RenteDistingo Bank biedt een aantrekkelijke rente van 3,31% per jaar op flexibele spaarrekeningen.
Minimum inlegJe kunt al beginnen met sparen bij Distingo Bank met een minimum inleg van slechts € 1.
AchtergrondAls onderdeel van CREDIPAR S.A. en de Franse spaartak van Stellantis, heeft Distingo Bank een sterke achtergrond.
FocusDistingo Bank richt zich op digitale spaaroplossingen en streeft naar transparantie en innovatie.
Financiële gezondheidMet een solide CET1-ratio van 13,5% en goede kredietratings geniet Distingo Bank vertrouwen van klanten en toezichthouders.
VeiligheidHet Franse wettelijke depositogarantiestelsel beschermt spaartegoeden tot € 100.000 per rekeninghouder.

Mocht je na onze Distingo Bank Review nog vragen hebben, mail ons dan gerust. Ben je na het lezen van deze review enthousiast geraakt? Via onderstaande knop kun je een account aanmaken bij Distino Bank en gelijk profiteren van deze rente. Door deze knop te gebruiken steun je ook nog eens deze website zodat wij meer zulke artikelen kunnen maken (dit kost jou niks extra).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *