CKV Bank Review

CKV Bank Review – Onze Ervaringen, mening en alternatieven

In deze CKV Bank review behandelen we alles wat jij moet weten over deze bank. CKV Bank biedt een aantrekkelijkere rente dan veel andere banken. Je kunt CKV Bank en andere vergelijkbare aanbieders vinden op het Raisin-platform. Maar daarover vertellen we zo meer. We gaan in op aspecten zoals kredietwaardigheid, veiligheid, betrouwbaarheid, tarieven en andere relevante informatie.

 • ✓ Deposito sparen met vaste rentes tot 3,00% p.j.
 • ✓ Internet spaarrekening met 3,00% p.j. variabele rente – automatisch sparen mogelijk
 • ✓ Open en beheer eenvoudig online
 • ✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten
 • ✓ Raisin Actie (tot 15 juni 2024!)

CKV Bank

De in 1956 opgerichte CKV Spaarbank (bankvergunning voluit: Centrale Kredietverlening N.V.) is een onafhankelijke, Belgische spaarbank met hoofdkantoor in Waregem (Vlaanderen).

 • Opgericht in 1956 als Centrale Kredietverlening N.V.
 • Onafhankelijke spaarbank gevestigd in Waregem, Vlaanderen.
 • Biedt diverse spaarproducten en hypothecair gewaarborgde kredieten aan.
 • Balans van meer dan € 1,2 miljard en een kernkapitaalratio van 14,27%.
 • Onder streng toezicht van de Nationale Bank van België en de FSMA.
 • Spaargeld tot € 100.000 per klant gegarandeerd door het Belgische Garantiefonds.

De rente tarieven bij CKV Bank

Onderstaand de huidige rente tarieven bij CKV bank. De spaarrekening biedt momenteel een rente van 3,00% aan. Dit is de rekening waarbij je onbeperkt geld kunt storten en opnemen.

Voor deze optie zijn er betere partijen te vinden (als we puur naar de spaarrente kijken). Daarover zo meer. CKV is wel één van de weinige banken die aanbiedt om je geld voor langere tijd vast te zetten tegen een bepaald rente tarief.

RentetariefLooptijd/ProductValuta
3,00% p.j.SpaarrekeningEUR
1,50% p.j.3 maandenEUR
1,50% p.j.1 jaarEUR
1,50% p.j.2 jaarEUR
2,90% p.j.3 jaarEUR
3,00% p.j.4 jaarEUR
3,00% p.j.5 jaarEUR
3,00% p.j.7 jaarEUR
3,00% p.j.8 jaarEUR
3,00% p.j.10 jaarEUR

De spaarrekening

Hieronder staan de belangrijkste gegevens voor jou op een rij over de spaarrekening.

KenmerkInformatie
Nominaal rentetarief3,00% p.j.
BeschikbaarheidJe kunt onbeperkt geld storten en opnemen wanneer je wilt. Het minimaal saldo is € 1.000. Opnames onder dit bedrag zijn niet mogelijk.
Rente-uitkeringMaandelijks
RentewijzigingVariabel. Je wordt 1 werkdag van tevoren op de hoogte gesteld van een verhoging, en 4 werkdagen van tevoren van een verlaging.
KostenGeen
Rente-op-renteJa
Aanvullende informatieDe rente wordt maandelijks bijgeschreven (d.w.z er geldt rente-op-rente). Voor deze spaarrekening kan automatisch sparen worden ingesteld.
ValutaEUR
Min./max. bedrag€ 1.000 – € 100.000
VerlengingNiet van toepassing
BronbelastingBelgië heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 30%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting. Lees meer in het Productinformatieblad.

Is CKV Bank veilig en betrouwbaar?

CKV Bank is een solide en betrouwbare financiële instelling. Het is een gereguleerde bank onder toezicht van de Nationale Bank van België en de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

Bovendien is spaargeld bij CKV Bank gegarandeerd tot € 100.000 per klant door het Belgische Garantiefonds. De bank heeft een lange geschiedenis en solide financiële fundamenten. Dit geeft een veilig gevoel.

Lees ook: Raisin Bank Betrouwbaar en Veilig? Lees onze ervaringen

De CET-1 ratio van CKV

Onderdeel van de veiligheid en betrouwbaarheid van een bank is de CET-1 ratio (Common Equity Tier). Deze ratio drukt uit hoeveel eigen vermogen een bank heeft in verhouding tot de risicogewogen activa. Simpel gezegd geeft het met een ratio aan hoeveel risico een bank neemt.

CKV had een CET-1 ratio van 14,27%. Als we dit in context plaatsen, had ABN een ratio van 15,51, wat werd beschouwd als sterk en gezond. Bovendien scoorde Rabobank meer dan 14% en ING Bank rond de 15,2%. Als we deze Nederlandse banken als referentie nemen, presteert CKV Bank dus goed.

Het Belgische depositogarantiestelsel

Je geld bij CKV valt onder het Belgische depositogarantiestelsel. Hieronder belangrijke bijhorende informatie over dit stelsel.

DepositogarantiestelselBelgië (Garantiefonds)
Beschermlimiet€ 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn7 werkdagen
UitbetalingsvalutaEuro
Uitvoerende instantieHet Garantiefonds
Methode van uitbetalingGirale betaling

De voordelen van CKV Bank

Hier zijn de voordelen van CKV Bank:

 • Aantrekkelijke rentetarieven op spaarproducten.
 • Diverse spaar- en kredietopties beschikbaar.
 • Solide financiële fundamenten en lange geschiedenis van betrouwbaarheid.
 • Onder toezicht van gerenommeerde Belgische financiële autoriteiten.
 • Spaargeld gegarandeerd tot € 100.000 per klant door het Belgische Garantiefonds.

CKV De beste keuze?

Is CKV Bank de beste keuze? Dat hangt af van jouw specifieke financiële behoeften en doelen. CKV Bank biedt aantrekkelijke rentetarieven en een breed scala aan spaar- en kredietproducten. Daarnaast heeft het een solide reputatie op het gebied van betrouwbaarheid.

de “beste” keuze kan variëren afhankelijk van factoren zoals persoonlijke voorkeuren, de huidige marktomstandigheden en de specifieke kenmerken van de aangeboden producten en diensten van CKV Bank in vergelijking met andere financiële instellingen.

Zo biedt Distingo Bank bijvoorbeeld al 3,31% rente aan op de flexibele spaarrekening. Deze en nog veel meer banken zijn te kiezen bij Raisin. Hier zo meer over.

Lees ook: Welke Bank bij Raisin?

CKV Bank Review

Andere banken bij Raisin

Raisin is partner van goede en betrouwbare banken. Veel banken die tussen de 3% en 4% rente bieden op jouw spaargeld. Lees hieronder de reviews over deze verschillende partijen.

Aanmelden bij CKV

Je kunt je bij CKV of één van de andere banken aanmelden via Raisin. Als je hulp nodig hebt bij het aanmaken van een account, bekijk dan ons artikel ‘Het aanmeldproces bij Raisin‘.

Als je een account wilt openen, kun je dat doen via de onderstaande knop. Hiermee steun je onze website (zonder extra kosten voor jou), zodat we meer van deze artikelen kunnen produceren.

Lees ook: Raisin Review