Orange Bank Review

Orange Bank Review – Let hier goed op

Orange Bank de plek voor jouw spaargeld? Lees het in onze Orange Bank Review. In tijden van hogere rente wil je niet achterlopen. De grootbanken in Nederland blijven achter. Tijd om over de grens te gaan kijken naar betere partijen met hogere rentes.

VoordelenBeschrijving
✓ Zekerheid van vaste renteGeniet van een vaste rente tot 2,50% per jaar.
✓ Keuze looptijdenKies uit looptijden variërend van 3 maanden tot 1 jaar.
✓ Eenvoudig online regelenRegel alles gemakkelijk en snel online.
✓ Geheel gratisGeen verborgen kosten – volledig gratis.

Orange Bank Review

Orange Bank is opgericht in 2017 en is een dochteronderneming van telecombedrijf Orange Group. De bank richt zich op mobiel gebruik en biedt innovatieve financiële diensten die nauw verbonden zijn met de telecomactiviteiten van Orange. Klanten hebben toegang tot diverse producten, zoals spaarrekeningen, consumentenkredieten en verzekeringen. Allemaal geïntegreerd met de nieuwste technologische oplossingen.

Dit zijn de rentetarieven van Orange Bank op moment van schrijven.

  • 2,50% per jaar voor een looptijd van 3 maanden
  • 2,00% per jaar voor een looptijd van 6 maanden
  • 1,50% per jaar voor een looptijd van 1 jaar

Is Orange Bank betrouwbaar?

Met meer dan 800 medewerkers en 2 miljoen klanten staat Orange Bank onder toezicht van de Franse financiële autoriteit Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR). Deze regulering zorgt voor extra betrouwbaarheid en veiligheid voor de klanten. De combinatie van innovatie, mobiele toegankelijkheid en strenge regulering maakt Orange Bank aantrekkelijk voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en betrouwbare bankervaring.

  • Regulering.Onder toezicht van ACPR, wat extra betrouwbaarheid biedt.
  • Omvang. Met 800+ medewerkers en 2 miljoen klanten, is Orange Bank een gevestigde speler.
  • Technologie. Gebruikt de nieuwste technologische oplossingen voor veiligheid.
  • Mobiel. Gemakkelijke en veilige toegang tot financiële diensten via mobiele apparaten.

Lees ook: Raisin Bank Betrouwbaar en Veilig? Lees onze ervaringen

Orange Bank Trustpilot

Orange Bank presteert op trustpilot reviews uitstekend. Verreweg de meeste reviews zijn 4 of 5 sterren. Dat met ongeveer 15.000 stemmen is erg positief en geeft een betrouwbaar beeld.

Orange Bank Trustpilot

Veiligheid van jouw geld bij faillissement

Als klant van Orange Bank wil je er zeker van zijn dat je geld veilig is, zelfs in het geval van een faillissement. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die de veiligheid van je geld waarborgen.

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen.

DepositogarantiestelselFrankrijk (Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution, FGDR)
Beschermingslimiet€ 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn7 werkdagen
UitbetalingsvalutaEuro
Uitvoerende instantieFGDR
Methode van uitbetalingGirale betaling

Orange Bank Sluit?

Ja, je leest het goed. Inmiddels is Orange Bank gesloten voor nieuwe klanten. De Orange Group heeft ervoor gekozen zich terug te trekken uit de markt voor online bankieren in Frankrijk.

Gelukkig hebben wij hieronder een lijst met andere kandidaten voor jouw spaargeld. Sommigen met nog veel betere rentes.

Lees ook: Welke Bank bij Raisin en waarom?

Alternatieven voor Orange Bank

Op moment van schrijven is Distingo Bank voor ons dé nummer 1 bank om spaargeld bij te stallen. Dit komt onder andere door het ruimte spaarrente tarief van 3,31% voor flexibele spaarrekeningen. Je hoeft je geld hiervoor niet vast te zetten voor bepaalde periode. Lees er alles over in onze Distingo Bank Review.

Mocht je je geld wel willen laten renderen voor een vaste tijd, kan Rietumu bank een goede kandidaat zijn. Deze biedt 3,65% aan wanneer je jouw geld 1 jaar vastzet op deze rekening.

Beide partijen zijn te kiezen via het assortiment van Raisin. Je leest alles over Raisin in onze Raisin review. Of lees onze losse reviews over deze banken.

Conclusie

Orange Bank is inmiddels gesloten voor nieuwe klanten. Dat betekent dat we op zoek moeten naar een alternatief. Via Raisin kun je uit veel verschillende opties kiezen. Dit kost jou niks extra en stelt je in staat dit overzichtelijk bij te houden.

Mocht je een account willen maken bij Raisin, kun je dat via deze link doen (sluit je ad-blocker om de link te zien). Via deze link ondersteun je ons, zonder dat het jou iets kost. Dit is namelijk een ‘affiliate link’. Hier krijgen wij een commissie voor zonder jou te benadelen. Op die manier kunnen wij deze informatieve artikelen blijven schrijven.

Bedankt voor het lezen van onze Orange Bank Review

Lees ook: Raisin Aanmeldproces