Alisa Bank Review

Alisa Bank Review – Tarieven, alternatieven en meer

In deze Alisa Bank Review bespreken we alles wat jij moet weten over deze bank. Alisa Bank is één van de banken met een hogere rente. Deze en meer partijen zijn verkrijgbaar via het platform van Raisin. Daarover zo meer. Verder bespreken we de kredietwaardigheid, veiligheid, betrouwbaarheid, tarieven en meer.

 • Minimale inleg: Vanaf slechts € 1.
 • Rente: Geniet van een aantrekkelijke 3,31% jaarlijkse variabele rente.
 • Automatisch sparen: Maak gebruik van automatisch sparen.
 • Online gemak: Regel alles eenvoudig online.
 • Geen verborgen kosten: De service is geheel gratis, zonder verborgen kosten.
 • Raisin Actie (tot 15 juni 2024!)

Alisa Bank

Alisa Bank heeft een rijke geschiedenis en heeft al vele particuliere en zakelijke klanten geholpen met hun financiën. Ze zijn genoteerd aan de Nasdaq Helsinki en hebben een reputatie opgebouwd als betrouwbare financiële dienstverlener. In het verleden hebben ze zich voornamelijk gericht op de Finse markt. Tegenwoordig hebben ze plannen om hun internationale aanwezigheid uit te breiden.

 • Oprichtingsjaar: 1995
 • Beursnotering: Nasdaq Helsinki
 • ISIN code: FI4000170915

De rente tarieven bij Alisa Bank

Alisa Bank heeft op moment van schrijven slechts één product dat ze aanbieden. Dat is de spaarrekening, waarbij je onbeperkt geld kunt storten en op kunt nemen. Het rentetarief van Alisa Bank is beter dan veel alternatieven.

Toch zijn er een aantal banken die we al behandeld hebben met betere rentes. Over de alternatieven zo meer.

RentetariefLooptijd/ProductValuta
3,31 % p.j.SpaarrekeningEUR

De spaarrekening van Alisa Bank

Let goed op onderstaande kenmerken van de spaarrekening bij Alisa Bank.

KenmerkBeschrijving
Effectief rentetarief3,31% p.j.
Nominaal rentetarief3,35% p.j.
BeschikbaarheidJe kunt onbeperkt geld storten en opnemen wanneer je wilt.
Rente-uitkeringElk kwartaal
RentewijzigingHet rentetarief is variabel. Je wordt 1 werkdag van tevoren op de hoogte gesteld van een verhoging, en 4 werkdagen van tevoren van een verlaging.
KostenGeen
Rente-op-renteJa
Aanvullende informatieDe rente wordt elk kwartaal op de spaarrekening bijgeschreven (d.w.z er geldt rente-op-rente). Voor deze spaarrekening kan indien gewenst automatisch sparen worden ingesteld.
ValutaEUR
Min./max. bedrag€ 1 – € 100.000
VerlengingNiet van toepassing
BronbelastingFinland heft geen bronbelasting, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Is Alisa Bank veilig en betrouwbaar?

Alisa Bank neemt de veiligheid en betrouwbaarheid van haar diensten uiterst serieus. Met geavanceerde beveiligingsprotocollen en strenge naleving van regelgeving, biedt Alisa Bank haar klanten gemoedsrust bij het beheren van hun financiën.

De bank implementeert robuuste maatregelen om de privacy van klantgegevens te waarborgen en om frauduleuze activiteiten te voorkomen. Bovendien wordt Alisa Bank regelmatig gecontroleerd en gecertificeerd door relevante autoriteiten. Dit draagt bij aan de reputatie van de bank als een veilige en betrouwbare financiële instelling.

Lees ook: Raisin Bank Betrouwbaar en Veilig? Lees onze ervaringen

De CET-1 Ratio van Alisa Bank

Onderdeel van de veiligheid en betrouwbaarheid van een bank is de CET-1 ratio.

Alisa bank heeft in het halfjaarverslag van 2023 aangegeven een CET-1 ratio te hebben van 12,0%. De CET-1 ratio geeft de verhouding weer tussen het eigen vermogen en de risico gewogen activa. Simpel gezegd geeft deze ratio aan hoeveel risico de bank neemt. 

Om dit in perspectief te zetten, ABN had een ratio van 15,51 wat gezien werd als sterk en gezond. Daarnaast scoorde de rabobank >14% en de ING bank zo’n 15,2%. Als we deze Nederlandse banken als maatstaf pakken doet Alisa Bank het dus netjes.

Het depositogarantiestelsel van Finland

Je vermogen bij Alisa Bank valt onder het depositogarantiestelsel van Finland. Finland krijgt een S&P Kredietstatus: AA+.

KenmerkBeschrijving
DepositogarantiestelselFinland (Talletussuojarahasto)
Beschermingslimiet€ 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn7 werkdagen
UitbetalingsvalutaEuro
Uitvoerende instantie(Finse) Financial Stability Authority
Methode van uitbetalingGirale betaling

De aandeelhouders van Alisa Bank

Alisa Bank is een beursgenoteerd bedrijf en dus in handen van zijn aandeelhouders. Ongeveer een derde is in handen van insiders. Hieronder zie je een overzicht van de top 10 aandeelhouders van deze beursgenoteerde bank.

No.AandeelhouderAantal aandelen% van het aandelenkapitaalVerandering (aantal)Verandering (%)
1Evli Oyj15.288.30317,3100
2Taaleri Oyj15.288.30317,3100
3Oy Scripo Ab5.500.0006,22745.90016
4TN Ventures Oy5.497.3546,2200
5Oy Prandium Ab4.754.1005,3800
6Oy T&T Nordcap Ab3.938.6164,4600
7OP Fin Small Cap1.390.6851,57-925.385-40
8Rausanne Oy1.242.8481,4100
9Bure Capital Oy969.7701,0900
10Avensis Capital Oy905.0001,0200

De voordelen van Alisa Bank

Hieronder enkele voordelen die je hebt bij Alisa Bank. Dit kan je helpen de keuze te maken om voor Alisa Bank te kiezen of juist niet.

 • Veiligheid en betrouwbaarheid. Alisa Bank neemt de veiligheid van haar klanten serieus en implementeert geavanceerde beveiligingsmaatregelen om hun financiën te beschermen.
 • Flexibiliteit. Klanten kunnen onbeperkt geld storten en opnemen wanneer ze maar willen, waardoor ze maximale controle hebben over hun geld.
 • Gunstige rentevoorwaarden. Alisa Bank biedt aantrekkelijke rentetarieven en hanteert een variabel rentetarief, waardoor klanten kunnen profiteren van eventuele rentewijzigingen.
 • Gemak. Met Alisa Bank kunnen klanten hun financiën eenvoudig online beheren, waarbij ze toegang hebben tot een breed scala aan bankdiensten vanaf elk apparaat met internetverbinding.
 • Bescherming van deposito’s. Klantendeposito’s bij Alisa Bank zijn beschermd door het depositogarantiestelsel van Finland, met een beschermingslimiet van € 100.000 per rekeninghouder per bank.

Alisa Bank de beste keuze?

Alisa bank kan zeker een goede keuze zijn om (een deel van) je geld te laten renderen. Toch is er naar onze mening een betere optie.

Als je de voorkeur geeft aan flexibiliteit, zou je kunnen overwegen om voor een bank zoals Distingo Bank te kiezen, die wij als onze persoonlijke favoriet beschouwen. Naast het bieden van een iets hogere rente op spaarrekeningen, heeft deze bank nog een aantal andere voordelen ten opzichte van concurrenten. Je kunt er alles over lezen in onze review.

Lees ook: Welke Bank bij Raisin?

Raisin Alisa Bank Review

Alternatieve banken bij Raisin

Raisin is partner van tal van goede en betrouwbare partijen. Veel partijen die tussen de 3% en 4% rente bieden op jouw spaargeld. Lees hieronder de reviews over deze verschillende partijen.

Hoe meld je je aan?

Aanmelden bij Alisa Bank of een van de andere alternatieven kan via Raisin.

Om een ​​account te openen bij één of meerdere aanbieders, kun je kosteloos een account aanmaken bij Raisin. Als je hulp nodig hebt bij het aanmaken van een account, bekijk dan ons artikel ‘Het aanmeldproces bij Raisin‘.

Bedankt voor het lezen van onze review van Alisa Bank. Als je een account wilt openen, kun je dat doen via de onderstaande knop. Hiermee steun je onze website (zonder extra kosten voor jou), zodat we meer van deze artikelen kunnen produceren.

Lees ook: Raisin Review