Klarna Bank Review

Klarna Bank Review – Lees dit eerst

In deze Klarna Bank Review behandelen we alles wat jij moet weten over deze partij. Waarschijnlijk ken je Klarna van het ‘Bestel nu, betaal later‘ systeem. Klarna is meer dan dat, daarnaast is het namelijk een bank. Niet zomaar een bank zelfs, Klarna heeft een aantrekkelijke rente, die je in onderstaande tabel ziet.

RentetariefLooptijd/Product
3,25 % p.j.Spaarrekening
3,29 % p.j.6 maanden
3,47 % p.j.1 jaar
3,40 % p.j.1,5 jaar
3,44 % p.j.2 jaar
3,39 % p.j.3 jaar
3,34 % p.j.4 jaar

Klarna Bank Review

Het belangrijkste voordeel van Klarna Bank is uiteraard het relatief hoge rentepercentage. Voor de flexibele spaarrekening ontvang je maar liefst 3,25%. Dit is bovengemiddeld en een stuk hoger dan de Nederlandse banken. Maar is dit genoeg om te kiezen voor Klarna? Het korte antwoord is ‘Nee, voor ons niet’. Waarom? Simpel gezegd omdat er een beter alternatief is.

Uiteraard gaan we die met je delen, maar eerst wat achtergrond informatie over Klarna Bank.

Lees ook: Raisin Bank Betrouwbaarheid

De achtergrond van Klarna Bank

  • Sinds 2005 is het de missie van Klarna om een revolutie teweeg te brengen in de banksector. Met meer dan 150 miljoen actieve gebruikers wereldwijd en 2 miljoen transacties per dag, komt Klarna tegemoet aan de veranderende behoeftes van consumenten. Dit doen ze door tijd en geld te besparen. Tegelijkertijd helpen ze geïnformeerd te blijven over en grip te houden op je financiële gezondheid.
  • Meer dan 400.000 (web)winkels over de hele wereld, waaronder H&M, Saks, Sephora, Macy’s, IKEA, Expedia Group en Nike, hebben de innovatieve technologie van Klarna geïntegreerd om een goede winkelervaring te bieden, zowel online als in hun filialen.
  • Klarna is actief in 45 markten, heeft meer dan 5000 werknemers en is met een waardering van $ 45,6 miljard één van de hoogst gewaarde fintechs ter wereld.

Zeker geen kleine partij.

Lees ook: Het aanmeldproces bij Raisin

Het betere alternatief voor Klarna

Om je niet langer in spanning te houden. Naar ons mening is op moment van schrijven Distingo Bank interessanter. Dit komt simpelweg door de hogere rente en tegelijk relatief veilige keuze.

Distingo Bank betaald nét iets meer dan Klarna, namelijk 3,31%. Dit geldt voor de flexibele spaarrekening. Lees er alles over in onze Distingo Bank Review. Nu verder over Klarna, want er zijn natuurlijk redenen om wél voor Klarna te kiezen. Beide partijen zijn te verkrijgen via Raisin.

Daarnaast biedt Collector Bank 3,40% aan voor een spaarrekening van 1 jaar vast.

Lees ook: Klarna Bank Betrouwbaar?

Klarna Bank Betrouwbaar?

Klarna bank wordt door ons bestempeld als betrouwbaar en veilig. Het land komt uit Zweden en je rekening bij Klarna valt onder het Zweedse depositogarantiestelsel. De S&P kredietstatus van Zweden is ‘AAA

Zweede depositogarantiestelsel

DepositogarantiestelselBeschermingslimietUitbetalingstermijnUitbetalingsvalutaUitvoerende instantieMethode van uitbetaling
Zweden (Riksgälden)SEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank7 werkdagenEuroRiksgäldenGirale betaling

Daarnaast is dit de waardering van klanten die een review achter hebben gelaten op Trustpilot.

Klarna Bank Review Trustpilot betrouwbaarheid

De belangrijkste details van Klarna Bank

Details
Nominaal rentetarief3,47 % p.j.
Looptijd/Product1 jaar
BeschikbaarheidEinde looptijd
Rente-uitkeringEinde looptijd – het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
KostenGeen
Aanvullende informatieEen spaarrekening bij Klarna kan reeds worden geopend vanaf € 1, een termijndeposito vanaf € 500
ValutaEUR
Min./max. bedrag1 – 85.000 EUR
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente wordt mee ingelegd
  • Bronbelasting: Zweden heft geen bronbelasting, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.
Banner 728x90

Alternatieven voor Klarna Bank

Er zijn tal van banken die aangesloten zijn bij Raisin. Elk met goede voordelen, afhankelijk van jouw eisen en voorkeuren. Zo betaald de ene bank meer voor de spaarrekening, en een andere bank voor 1 jaar vast, 2 jaar of zelfs langer. Lees er alles over in onze reviews.

Conclusie

Klarna staat bekend om zijn innovatieve benadering van online betalingen en financiële dienstverlening, maar biedt ook spaarrekeningen aan met aantrekkelijke rentetarieven.

Het hoogtepunt van Klarna is ongetwijfeld het relatief hoge rentepercentage dat het biedt op spaarrekeningen, variërend van 3,25% tot 3,47% per jaar, afhankelijk van de looptijd. Dit tarief is concurrentieel en kan aantrekkelijk zijn voor spaarders.

Hoewel Klarna Bank betrouwbaar en veilig wordt geacht, met name vanwege het Zweedse depositogarantiestelsel en positieve klantbeoordelingen, is het belangrijk om ook alternatieven te overwegen. Op dit moment kan Distingo Bank een interessanter alternatief zijn, gezien het iets hogere rentepercentage.