InDelta Review

InDelta review – Indexbeleggen tegen lage kosten

In dit artikel gaan we InDelta behandelen. InDelta is een beleggingsinstelling die het gemakkelijk en laagdrempelig maakt om te beginnen met beleggen. Ze hebben niet voor niets het motto ‘Indexbeleggen voor iedereen‘. Maakt niet uit hoe groot het startbedrag is of wat je doel is. Voor iedereen een passende strategie.

InDelta Review

InDelta is een fondsaanbieder waarbij je tegen lage kosten in indexen kunt beleggen. Geef je het liever helemaal uit handen? Dat is ook mogelijk door middel van het beheerd vermogen bij InDelta.

Lees ook: FXFlat review – Tips, ervaringen & tarieven vergelijken

Probleem

De traditionele beursindices zoals de bekende AEX of Amerikaanse Dow Jones zijn volgens InDelta niet goed gespreid. De samenstelling van deze indices zijn op basis van marktkapitalisatie. Dat houdt in dat hoe groter een bedrijf is, qua beurswaarde, hoe groter de positie van dit bedrijf in de index is.

Hierdoor hebben enkele grote bedrijven veel invloed op de koers van de index. Wanneer bijvoorbeeld de 5 grootste bedrijven in de index dalen, zal hoogstwaarschijnlijk de gehele index hier negatief door worden beïnvloed. Dit komt doordat de 5 grootste bedrijven al snel voor 20% van de gehele index meetellen. Terwijl kleine potentievolle bedrijven soms voor maar 0,01% meetellen. Wanneer deze bedrijven het erg goed doen merk je daar weinig van in de koers van de index.

Zo telde Shell al mee voor maar liefst 15% van de AEX. Dit geeft de index bezitter een verhoogd risico, simpelweg door te weinig spreiding.

Oplossing

InDelta heeft zelf 9 unieke indexfondsen gecreëerd. Deze 9 indexfondsen zijn samengesteld op basis van het ‘gelijk-gewogen’ principe. Dat houdt in dat alle aandelen (en/of eventueel obligaties) gelijk gewogen zijn binnen de index. Ieder fonds heeft 50 effecten, bestaand uit aandelen en/of obligaties, waarbij elk effect voor 2% meetelt. Ook sectoren worden evenredig verdeeld voor de beste spreiding, en daardoor het laagste risico. Onderzoek wijst zelfs uit dat deze oplossing betere rendementskansen biedt. Veiliger én meer rendementskansen, alles wat een lange termijn belegger zoekt.

Lees ook: Beste broker Nederland

Voordelen door deze zelfontwikkelde fondsen

 • Wereldwijde toegang tot alle beleggingscategorieën en regio’s
 • Aandelen en obligaties fysiek aangekocht
 • Optimale spreiding door het gelijk-gewogen principe
 • Lage kosten
 • Structuur die transparant en veilig is
 • Belastingtechnisch voordelig (geen dividendlekkage)
 • Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

Voordelen van InDelta

 • Eenvoud en gemak
 • Wereldwijd gespreid beleggen in gelijk-gewogen indexfondsen
 • Toegankelijk voor iedereen
 • Uitzonderlijk lage kosten en zeer transparant
 • Automatisch beleggen mogelijk
 • Veilig

Nadelen van InDelta

Wij zijn aardig positief over InDelta, maar laten we vooral ook de negatieve punten niet vergeten. Voor een zo transparant mogelijk beeld.

 • Beperkt aanbod
 • losse aandelen aankopen is niet mogelijk

Voor de actieve belegger is dat wel een tegenvaller. Echter voor het overgrote deel dat vooral belegd om op de lange termijn een mooi bedrag bij elkaar te sparen is dit geen probleem. Indexbeleggen is voor ongeveer 90% van de mensen het verstandigst en zal het meeste rendement opleveren. Dit scheelt je ook veel werk. Geen jaarverslagen en balansen doorpluizen van tientallen tot honderden verschillende bedrijven. Bedrijfsactiviteiten en nieuws dagelijks op de voet volgen en verdere tijdrovende taken.

Kosten

Natuurlijk een belangrijk punt als het gaat om vermogen opbouwen. Wat zijn de kosten? Hier is InDelta zeer transparant in.

Indelta Besparing

Kosten hebben een grote invloed op je rendement na verloop van tijd. 1% lijkt niet veel maar elk jaar 1% minder winst loopt aardig op. Zo zie je in het voorbeeld hierboven het verschil na 30 jaar tussen 0,5% en 1,5% per jaar aan kosten.

Bij InDelta kun je beleggen tegen uitzonderlijk lage kosten. Ze geven zelfs aan de kosten verder te verlagen wanneer ze daar de kans voor hebben.

Kostenoverzicht

 • 0,5% Beheerkosten per jaar
 • 0,07% overige fondskosten per jaar

Deze kosten worden gemaakt om het beleggingsbeleid, zoals de jaarlijkse herweging, uit te kunnen voeren. Verder worden hiermee de kosten gefinancierd die ontstaan bij het voorkomen van dividendlekkage. Kosten om meer rendement te maken, alleen maar in uw voordeel dus.

Dividendlekkage is het deel in de belasting die je over je dividend betaalt maar niet terug kunt vorderen.

Dat zijn de kosten die je wél betaald. De lijst aan kosten die je niet betaald is een stukje langer. De lijst hieronder geeft je een indicatie van de kosten die concurrenten mogelijk wel eisen, maar InDelta niet:

 • Geen aan- en verkoopkosten
 • Geen service-fee
 • Geen bewaarloon
 • Geen verborgen kosten
 • Geen inactiviteitskosten
 • Geen opstartkosten
 • Geen inkomsten provisie

Waardoor lagere kosten dan concurrenten

InDelta kan de tarieven zo laag houden doordat ze eigen fondsen maken. Hierdoor hebben ze volledige controle over de kosten en kunnen ze deze aanbieden tegen ‘inkoopprijs’. InDelta is niet afhankelijk van externe en vaak dure fondsmanagers.

Doordat ze een eigen infrastructuur hebben. Deze is geheel zelf ontwikkeld en bijzonder efficiënt ingericht. De belangrijke processen zijn geautomatiseerd waar nodig.

Verder zijn de kosten zo laag door jarenlange specialisatie. InDelta is al sinds 2006 gespecialiseerd in producten voor vermogensopbouw en het beheren van beleggingsfondsen.

Hoe werkt beleggen bij InDelta

Er zijn twee mogelijkheden waaruit je kunt kiezen bij InDelta.

 • Zelf samenstellen. Je bepaalt in welk indexfonds je voor welk percentage wilt beleggen.
 • Een modelportefeuille. Je bepaalt alleen de verhouding tussen risico en rendement door te kiezen voor 1 van de 3 modelportefeuilles. Je hebt de keuze uit defensief, neutraal en offensief.

Defensieve portefeuille

Als defensieve belegger kies je voor meer zekerheid. Afhankelijk van jouw doel of andere factoren kan dit een goede keuze zijn. Doordat je met grote schommelingen slechter slaapt. Of je hebt het ingelegde vermogen bijna nodig waardoor je weinig risico kan permitteren. Wanneer je voor deze portefeuille kiest beleg je hoofdzakelijk in obligaties.

De defensieve portefeuille bestaat voor 80% uit obligaties en 20% uit aandelen. In Theorie het meest geschikt voor mensen die beleggen voor korter dan 3 jaar. Er wordt uitgegaan van een rendement van 3% per jaar. De indeling is op moment van schrijven als volgt:

LocatieWeging
InDelta Noord-Amerika Indexfonds7,5%
InDelta Europa Indexfonds5%
InDelta Nederland Indexfonds1%
InDelta Azie Pacific Indexfonds3%
InDelta BRIC Indexfonds1,5%
InDelta Private Equity Indexfonds1%
InDelta Vastgoed Indexfonds1%
InDelta Staatsobligatie Indexfonds48%
InDelta Bedrijfsobligatie Indexfonds32%

Neutrale portefeuille

De neutrale portefeuille is voor beleggers die er tussenin willen zitten. Niet teveel risico lopen maar wel streven naar iets meer rendement.

De gemiddelde beleggingshorizon voor deze portefeuille is 4-8 jaar. Op de lange termijn zou deze portefeuille voor 5% rendement op jaarbasis moeten zorgen. De verdeling bestaat voor 40% uit obligaties en 60% uit aandelen. De indeling is op moment van schrijven als volgt:

LocatieWeging
InDelta Noord-Amerika Indexfonds22,5%
InDelta Europa Indexfonds15%
InDelta Nederland Indexfonds3%
InDelta Azie Pacific Indexfonds9%
InDelta BRIC Indexfonds4,5%
InDelta Private Equity Indexfonds3%
InDelta Vastgoed Indexfonds3%
InDelta Staatsobligatie Indexfonds24%
InDelta Bedrijfsobligatie Indexfonds16%

Offensieve portefeuille

De offensieve portefeuille is vooral geschikt voor mensen met een langere beleggingshorizon. De rendementen liggen hier hoogstwaarschijnlijk hoger, maar het risico daarmee ook.

De offensieve portefeuille bestaat voor 100% uit aandelen. Het verwachte jaarlijkse rendement hierop is 8%. De indeling is op moment van schrijven als volgt:

LocatieWeging
InDelta Noord-Amerika Indexfonds37,5%
InDelta Europa Indexfonds25%
InDelta Nederland Indexfonds5%
InDelta Azie Pacific Indexfonds15%
InDelta BRIC Indexfonds7,5%
InDelta Private Equity Indexfonds5%
InDelta Vastgoed Indexfonds5%
InDelta Staatsobligatie Indexfonds0%
InDelta Bedrijfsobligatie Indexfonds0%

Rendementen in het verleden

Rendementen garanderen en/of beloven is onmogelijk. Wel kunnen we kijken naar de behaalde rendementen van de verschillende portefeuilles van de afgelopen jaren.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2021 (t/m 10-9)2,63%9,84%17,05%
2020-0,13%-1,36%-2,6%
20196,21%16,05%25,88%
2018-1,64%-3,41%-5,17%
20170,83%3,71%6,59%
20162,24%7,4%12,56%
20151,32%4,49%7,66%
20144,45%8,95%13,44%
20132,77%8,72%14,67%

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

InDelta Review FXFlat broker

Beheerd beleggen bij InDelta

Met de modelportefeuilles bespaar je al een hoop tijd, maar maak je de keuzes in grote lijnen nog wel zelf. Je kunt er ook voor kiezen beheerd te laten beleggen bij InDelta. Zo profiteer je van de voordelen van deskundig beheer en is jouw geld altijd passend belegd. De vermogensbeheerders van InDelta staan zorgvuldig stil bij jouw financiële situatie, doelstellingen, risicobereidheid en ervaring m.b.t. beleggen.

Alle vermogensbeheerder bij InDelta zijn gecertificeerd bij het Dutch Securities Institute (DSI). Deze DSI-registratie is een keurmerk voor gekwalificeerde beleggingsdeskundigen. De vermogensbeheerders zijn gescreend en voldoen aan strenge eisen wat betreft deskundigheid, integriteit en ervaring.

De kosten voor beheerd beleggen zijn 0,30% per kwartaal. Dat is inclusief btw.

Ons eindoordeel

InDelta is zeer geschikt voor mensen die willen beleggen zonder er veel tijd aan kwijt te zijn. Je hoeft in principe niet veel van beleggen af te weten om te kunnen beginnen. Je hoeft alleen voor jezelf te bepalen hoeveel risico je wil lopen.

Gelijk-gewogen indexfondsen zijn over het algemeen iets duurder. Met 0,57% in totaal aan kosten valt dat bij InDelta erg mee. Ze bieden een goede kwaliteit aan voor een stuk lagere kosten dan concurrenten. Waar je bij de concurrent al snel 1,5% jaarlijks aan kosten betaald voor dezelfde service. Voor de lange termijn daarom zeker een goede keus voor de passieve belegger.

De laagdrempeligheid en mogelijkheid om automatisch maandelijks een bedrag te investeren is zeer innovatief. Hierdoor kun je al met € 1 beleggen als je zou willen.

Het beleggingsbeleid is passief beheerd, tegen lage kosten.

Disclaimer: Dit is een reclame. Raadpleeg het prospectus en het essentiële informatiedocument van InDelta
voordat u een beleggingsbeslissing neemt