Nordax Bank Review

Nordax Bank Review – Betrouwbaar en Veilig?

Nordax Bank Review waarin we je onze ervaringen en mening vertellen. Is Nordax Bank de plek voor jouw spaargeld? Of zijn er betere alternatieven. Hieronder zie je de huidige rentetarieven per looptijd op moment van schrijven bij deze bank.

Deposito sparen vanaf € 500 met vaste rentes tot 3,30% p.j.

Internet spaarrekening vanaf € 1 met 3,29% p.j. variabele rente – automatisch sparen mogelijk

Regel alles eenvoudig online

Geheel gratis en alle rekeningen in euro

Nordax Bank

Nordax Bank is een toonaangevende bank in Noord-Europa. Opgericht in 2003, heeft het zijn hoofdkantoor in Stockholm. Het bedrijf is eigendom van Nordic Capital Fund VIII en de Scandinavische verzekeringsgroep Sampo.

Met circa 300.000 particuliere klanten bedient Nordax Bank diverse landen, waaronder Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Duitsland en Nederland. De bank richt zich voornamelijk op persoonlijke leningen, hypotheken, equity release-producten en spaarrekeningen. Nordax Bank staat bekend om zijn focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Lees ook: Raisin Review

De rentetarieven bij Nordax

Onderstaand een overzicht van de huidige rentetarieven bij Nordax Bank.

RentetariefLooptijd/Product
3,29% p.j.Spaarrekening
2,38% p.j.3 maanden
3,30% p.j.6 maanden
3,30% p.j.9 maanden
3,30% p.j.1 jaar
3,20% p.j.2 jaar

Is Nordax Bank veilig?

Nordax Bank is kredietwaardig genoeg om als betrouwbaar te beschouwen. Toch kan er altijd iets mis gaan, dus moeten we ook rekening houden met het ergste geval.

In het ergste geval gaat Nordax Bank failliet. Mocht dit gebeuren valt jouw geld onder het Zweedse depositogarantiestelsel. Zweden krijgt een Rating van AAA, net als Nederland.

  • EU-Richtlijn 2014/49/EU: Spaargeld valt onder de garantie van het Zweedse wettelijke depositogarantiestelsel, in overeenstemming met deze richtlijn.
  • Bedragsgarantie: Het Zweedse wettelijke depositogarantiestelsel garandeert spaargeld tot (de tegenwaarde in euro van) SEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank.
  • Toepasselijkheid: Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of zij in Zweden of elders wonen.

Lees ook: Raisin Bank Betrouwbaar en Veilig? Lees onze ervaringen

De Cet-1 ratio van Nordax Bank

De CET 1 ratio (Common Equity Tier 1 ratio) is een belangrijke maatstaf voor de financiële gezondheid van banken. Het geeft aan hoeveel kapitaal een bank heeft in verhouding tot haar risicogewogen activa.

De Cet-1 ratio van Nordax bank was op 31 december 2023 13,53%. Dit is boven de minimale grens van 10,22%. Om deze ratio in context te plaatsen vergelijken we deze met die van de Nederlandse grootbanken. ABN zit op 15,3%, ING op 14,5% en Rabobank op 16%.

De Beste keuze bij Nordax Bank

Zoals hierboven vermeld heeft Nordax verschillende tarieven voor verschillende producten met verschillende looptijden. Persoonlijk vinden wij de ‘spaarrekening’ het meest interessant. Dit komt door de relatief hoge rente in combinatie met de flexibiliteit. Hieronder de details voor dit spaarproduct volgens Raisin.

Details
Effectief rentetarief3,33% p.j.
Nominaal rentetarief3,29% p.j.
BeschikbaarheidOnbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt
Rente-uitkeringElk kwartaal
RentewijzigingVariabel tarief. 1 werkdag voor verhoging, 4 werkdagen voor verlaging
KostenGeen
Rente-op-renteJa
Aanvullende informatieRente wordt elk kwartaal bijgeschreven op de spaarrekening. Automatisch sparen mogelijk.
ValutaEUR
Min./max. bedrag1 – 85.000 EUR
VerlengingNiet van toepassing
BronbelastingGeen bronbelasting in Zweden; automatisch vrijgesteld

Lees ook: Klarna Bank Review – Lees dit eerst

Hoe begin je bij Nordax Bank?

Beginnen met sparen bij Nordax Bank kan via Raisin. Vervolgens volg je onderstaande stappen.

  • 1. Onderzoek: Ga naar de website van Nordax Bank en bekijk de beschikbare spaarrekeningen.
  • 2. Kies een Rekening: Selecteer de spaarrekening die het beste past bij jouw behoeften en doelen.
  • 3. Aanvraag: Vul het aanvraagformulier in op de website van Raisin voor Nordax Bank en volg de instructies voor het openen van de spaarrekening.
  • 4. Storting: Maak een eerste storting naar jouw nieuwe spaarrekening om deze te activeren.
  • 5. Beheer: Zodra de rekening is geopend, kun je deze beheren via de het platform van Raisin.
  • 6. Start met Sparen: Begin met het storten van geld op jouw spaarrekening en geniet van de rente-uitkeringen die elk kwartaal worden bijgeschreven.

Lees ook: Het Aanmeldproces Bij Raisin – Hier moet je op letten

Onze ervaringen met Nordax Bank en van anderen

Onze ervaring met Nordax Bank is tot nu toe positief. Toch zijn er ook mensen die minder positief zijn over Nordax. Over het algemeen krijgen banken vaak een lage rating op Trustpilot. Nordax heeft veel tevreden klanten, maar toch ook een redelijk aantal 1 ster beoordelingen.

Nordax Bank Review Trustpilot

Ter vergelijking, Orange Bank had een veel betere score. Dit kun je lezen in onze Orange Bank Review. Helaas is deze bank gesloten voor nieuwe leden.

Lees ook: Welke Bank bij Raisin en waarom?

Alternatieve Bank opties

Naast Nordax Bank zijn er tal van banken waaruit je kunt kiezen. Onderstaande banken hebben wij getest en belicht, lees er alles over in de reviews.

Conclusie

Nordax Bank is een prima keuze om (een deel van) je vermogen te stallen tegen een relatief goed rendement. Toch zijn er naar onze mening betere keuzes. Persoonlijk is voor ons op dit moment Distingo Bank nummer 1. Lees er alles over in onze Distingo Bank Review.

Deze en tal van andere goede spaar keuzes kun je vinden op het platform van Raisin. Door gebruik te maken van deze link steun je ook nog eens deze content. Zo kunnen wij meer artikelen zoals deze maken.

Lees ook: HoistSparen Review – Sparen via Raisin bij HoistSparen