InBank Review

InBank Review – Dé plek voor jouw spaargeld?

In deze InBank Review behandelen we alles wat jij moet weten over deze bank. Hieronder zie je alvast een aantal punten van InBank

 • ✓ Deposito sparen: Vanaf € 500 met vaste rentes tot 3,49% p.j.
 • ✓ Internet spaarrekening: Vanaf € 1 met 3,20% p.j. variabele rente – automatisch sparen mogelijk
 • ✓ Online gemak: Regel alles eenvoudig online
 • ✓ Kosten: Geheel gratis – geen verborgen kosten
 • Lees ook: Raisin Actie (tot 15 juni 2024!)

InBank

InBank is een dynamische speler in de financiële sector die zich richt op het leveren van innovatieve oplossingen die aansluiten bij de behoeften van de moderne consument. Met een combinatie van geavanceerde technologie en persoonlijke service streeft InBank ernaar om bankieren eenvoudiger, toegankelijker en transparanter te maken voor iedereen.

 • Gebruiksvriendelijke digitale platformen: InBank biedt intuïtieve online en mobiele platformen waarmee klanten gemakkelijk toegang hebben tot hun rekeningen, transacties kunnen uitvoeren en financiële doelen kunnen beheren, waar en wanneer ze maar willen.
 • Brede selectie van financiële producten: Of het nu gaat om spaarrekeningen, leningen, beleggingen of verzekeringen, InBank heeft een uitgebreid aanbod aan financiële producten en diensten die zijn ontworpen om aan de diverse behoeften van klanten te voldoen.
 • Transparante tarieven en kosten: Bij InBank zijn tarieven en kosten helder en transparant, zodat klanten precies weten waar ze aan toe zijn. Er zijn geen verborgen kosten, waardoor klanten met vertrouwen kunnen bankieren.
 • Klantgerichte benadering: InBank plaatst de behoeften van haar klanten centraal en biedt uitstekende klantenservice en ondersteuning. Klanten kunnen rekenen op snelle en efficiënte hulp bij vragen of problemen.
 • Focus op veiligheid en privacy: InBank neemt de veiligheid en privacy van haar klanten uiterst serieus. Met geavanceerde beveiligingsmaatregelen en strikte privacyrichtlijnen zorgt InBank ervoor dat klantgegevens te allen tijde veilig zijn.

Lees ook: Raisin Bank Betrouwbaar en Veilig? Lees onze ervaringen

De rente tarieven bij InBank

InBank staat bekend om zijn aantrekkelijke rentetarieven. Voor de vrij opneembare spaarrekening ontvang je 3,20% per jaar. Er zijn een aantal partijen die net iets meer hiervoor geven. Daarover zometeen meer. Vooral de rekening voor 2 jaar vast is erg gunstig, met een rente tarief van 3,49% per jaar. Zo ontvang je ook dit hoge percentage wanneer de rentes mogelijk gaan dalen binnen 2 jaar.

RentetariefLooptijd/Product
3,20% p.j.Spaarrekening
3,00% p.j.6 maanden
3,30% p.j.1 jaar
3,49% p.j.2 jaar
3,45% p.j.3 jaar
3,40% p.j.4 jaar
3,40% p.j.5 jaar

Belangrijke punten bij InBank

Hieronder de belangrijke punten van het spaarproduct ‘spaarrekening‘ bij InBank. De rekening waarbij je onbeperkt geld kan storten en opnemen wanneer je wilt.

KenmerkDetails
Nominaal rentetarief3,20% p.j.
BeschikbaarheidOnbeperkt geld storten en opnemen wanneer je wilt
Rente-uitkeringElk kwartaal
RentewijzigingVariabel rentetarief; 1 werkdag van tevoren bij verhoging, 4 werkdagen van tevoren bij verlaging
KostenGeen
Rente-op-renteJa
Aanvullende informatieRente wordt elk kwartaal bijgeschreven op de spaarrekening (d.w.z. er geldt rente-op-rente). Automatisch sparen mogelijk.
ValutaEUR
Min./max. bedrag€ 1 – € 100.000
VerlengingNiet van toepassing
BronbelastingEstland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

InBank veilig en betrouwbaar?

Als het gaat om het kiezen van een financiële instelling, is veiligheid en betrouwbaarheid van cruciaal belang. In dat opzicht staat InBank hoog aangeschreven. Maar wat maakt InBank precies veilig en betrouwbaar?

 • Depositogarantiestelsel van Estland: Spaarders worden beschermd door de garantie dat hun spaargeld tot € 100.000 per persoon per bank wordt vergoed in geval van onvoorziene omstandigheden.
 • Strikte beveiligingsmaatregelen: InBank hanteert geavanceerde versleutelingstechnologieën en continu toezicht op verdachte activiteiten om de gegevens en financiële transacties van klanten te beschermen.
 • Solide reputatie als betrouwbare partner: InBank heeft een reputatie opgebouwd als een betrouwbare financiële partner, met een focus op klanttevredenheid en transparante communicatie.

Het depositogarantieselsel van Estland

Wanneer je geld hebt bij InBank valt dit onder het depositogarantieselsel van Estland. Estland staat relatief goed bekend qua kredietwaardigheid. Estland krijgt een AA- rating van S&P. Dit is iets minder dan een aantal andere partijen die we behandeld hebben zoals Zweden en Noorwegen. Toch is dit zeker geen slechte score.

KenmerkDetails
DepositogarantiestelselEstland (Tagatisfond, TF)
Beschermingslimiet€ 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn7 werkdagen
UitbetalingsvalutaEuro
Uitvoerende instantieTF of bank aangewezen door het TF
Methode van uitbetalingGirale betaling

De voordelen van InBank

 • Competitieve rentetarieven. InBank biedt aantrekkelijke rentetarieven op spaarrekeningen en deposito’s. Hierdoor krijg jij als klant de kans om je spaargeld te laten groeien met concurrerende rendementen.
 • Gebruiksvriendelijke digitale platformen. Met InBank kun je eenvoudig en gemakkelijk al je financiële transacties beheren via het platform van Raisin. Dit omvat het openen van rekeningen, geld overmaken en beleggen, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.
 • Transparante kostenstructuur. Bij InBank zijn er geen verborgen kosten of verrassingen. Als klant kun je erop vertrouwen dat je volledig op de hoogte bent van eventuele kosten die aan hun financiële transacties zijn verbonden.
 • Flexibiliteit en keuze. InBank biedt een breed scala aan financiële producten en diensten. Hierdoor heb je de flexibiliteit om de oplossingen te kiezen die het beste aansluiten bij jouw individuele behoeften en doelen.
 • Veiligheid en betrouwbaarheid. Met het depositogarantiestelsel van Estland en strenge beveiligingsmaatregelen biedt InBank een veilige en betrouwbare omgeving voor het beheren van financiële zaken.
 • Klantgerichte service. InBank streeft naar uitmuntendheid in klantenservice, met een toegewijd team dat klaar staat om vragen te beantwoorden, ondersteuning te bieden en klanten te helpen bij het bereiken van hun financiële doelen.

Lees ook: Welke Bank bij Raisin?

InBank de beste keuze?

InBank is zeker een goede keuze, maar is het de beste keuze? Ieder persoon heeft verschillende wensen en doelen. Wanneer jij je geld voor 2 jaar vast wilt zetten voor een vaste rente is InBank een goede keuze.

Kies je liever voor flexibiliteit, dan kan een bank als Distingo Bank een betere optie zijn (onze persoonlijke favoriet). Naast de iets hogere rente op de spaarrekening heeft deze bank nog enkele voordelen ten opzichte van anderen. Lees er alles over in onze review.

Raisin InBank review

Alternatieve banken

Om tot het beste besluit te komen, kun je onze reviews lezen van de verschillende partijen hieronder. Kies je voor InBank, Distingo bank of toch een ander? Neem een weloverwogen besluit.

Hoe begin je bij InBank of een alternatief?

Om een rekening te maken bij een of meerdere partijen kun je gratis een account aanmaken bij Raisin. Als je hulp nodig hebt bij het aanmaken van een account, kun je ons artikel Het aanmeldproces bij Raisin‘ raadplegen.

Bedankt voor het lezen van onze InBank Review. Mocht je een account willen aanmaken, dan kan dat via onderstaande knop. Hiermee ondersteun je onze website (zonder dat dit jou iets kost) zodat wij meer van dit soort artikelen kunnen maken.

Lees ook: Raisin Review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *