Raisin Bank betrouwbaar en veilig

Raisin Bank Betrouwbaar en Veilig? Lees onze ervaringen

Raisin bank betrouwbaar? Het korte antwoord: Ja, naar onze mening zeker! Het platform Raisin is voor ons een betrouwbare en veilige partij. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het gebruik van dit platform.

Belangrijkste Punten
Raisin Bank hanteert geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals encryptietechnologieën en strikte authenticatieprocedures, om de veiligheid van klantgegevens en transacties te waarborgen, waardoor klanten met vertrouwen kunnen bankieren.
Het platform biedt een divers aanbod aan spaar- en beleggingsproducten van verschillende banken binnen Europa, waardoor klanten profiteren van een brede selectie en concurrerende rentetarieven.
Raisin Bank is gemachtigd door de Duitse toezichthouder, Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), onder licentienummer 122130, en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland. Deze licenties en toezichtsorganen zorgen ervoor dat Raisin Bank voldoet aan de wettelijke vereisten en normen voor bankactiviteiten.

Raisin Bank Betrouwbaar?

We duiken in de achtergrond van Raisin Bank, onderzoeken de regelgeving en licenties waaraan ze onderhevig zijn, evalueren hun beveiligingsmaatregelen, en nemen de klantrecensies en ervaringen onder de loep.

Bij het kiezen van een bank is betrouwbaarheid en veiligheid van het allergrootste belang. Je wilt immers je zuurverdiende geld toevertrouwen aan een instelling die je vertrouwt en waarvan je weet dat je geld veilig is.

Lees ook: Raisin Review

Achtergrondinformatie over Raisin

 • Korte geschiedenis van Raisin Bank:
  • Opgericht als “Raisin” in 2013 in Duitsland.
  • Stabiele groei en uitbreiding naar verschillende Europese markten, waaronder Nederland.
 • Overzicht van de diensten die Raisin Bank aanbiedt:
  • Toonaangevend online platform voor spaar- en beleggingsproducten.
  • Biedt toegang tot een breed scala aan spaarproducten van verschillende banken binnen Europa. Producten zoals termijndeposito’s, spaarrekeningen en beleggingsmogelijkheden.
 • Benadrukking van het belang van betrouwbaarheid en veiligheid bij online bankieren:
  • Raisin Bank waarborgt de veiligheid van klanten met betrekking tot financiële gegevens en transacties zo veel als mogelijk.
  • Implementeert state-of-the-art beveiligingsmaatregelen en voldoet aan alle relevante regelgeving om de veiligheid en privacy van klantgegevens te waarborgen.

Lees ook: Klarna Bank Review – Lees dit eerst

Lees ook: Klarna Bank Betrouwbaar?

Regelgeving en Licenties

AspectBeschrijving
Uitleg over de regulering van banken en financiële instellingenRaisin Bank is onderhevig aan strenge regelgeving om de stabiliteit en integriteit van het financiële systeem te waarborgen. Deze regelgeving omvat onder andere kapitaalvereisten, liquiditeitsregels en rapportageverplichtingen.
Licenties en toezichtsorganenRaisin Bank is gemachtigd door de Duitse toezichthouder, Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), onder licentienummer 122130, en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland. Deze licenties en toezichtsorganen zorgen ervoor dat Raisin Bank voldoet aan de wettelijke vereisten en normen voor bankactiviteiten.
Analyse van naleving wettelijke vereistenRaisin Bank wordt regelmatig gecontroleerd door toezichthouders om te verzekeren dat het voldoet aan de wettelijke vereisten en normen. Het voldoen aan deze regelgeving is essentieel voor het waarborgen van het niveau van betrouwbaarheid en veiligheid van de bank. Dit omvat onder andere naleving van anti-witwas- en know-your-customer-regelgeving, bescherming van klantgegevens en het waarborgen van de veiligheid van transacties.

Lees ook: HoistSparen Review – Sparen via Raisin bij HoistSparen

Hoe werkt Raisin?

Een veelgestelde vraag is hoe Raisin werkt en zelf betaald krijgt. Het kost jou als klant namelijk geen percentage van verdiensten om gebruik te maken van het platform. Wij zijn dieper gaan kijken naar het verdienmodel en kwamen er achter dat Raisin een commissie krijgt van de bank.

Zodra jij een rekening via Raisin bij een bank naar keuze opent, krijgen zij hier een commissie voor. Dit kost jou verder niks. Het is een ‘bedankje’ van de bank voor het aanbrengen van een klant.

Lees ook: Raisin Veilig? Diepte onderzoek

Raisin werking uitleg

Beveiligingsmaatregelen van Raisin

 • Beschrijving van de beveiligingsmaatregelen:
  • Raisin Bank implementeert een uitgebreid scala aan beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van klantgegevens en transacties te waarborgen. Dit omvat onder andere geavanceerde encryptietechnologieën om gevoelige informatie te beschermen tijdens overdracht en opslag. Daarnaast maken ze gebruik van strenge authenticatieprocedures om ongeautoriseerde toegang tot accounts te voorkomen.
 • Evaluatie van technologische en operationele aspecten:
  • De technologische en operationele aspecten van de beveiligingssystemen van Raisin Bank worden regelmatig geëvalueerd en bijgewerkt om te voldoen aan de nieuwste bedreigingen en best practices op het gebied van informatiebeveiliging. Dit omvat continue monitoring van netwerkactiviteiten, penetratietests en beveiligingsaudits.
 • Vergelijking met industrienormen en beste praktijken:
  • Raisin Bank wordt vergeleken met industrienormen en beste praktijken op het gebied van online bankbeveiliging om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de hoogste standaarden in de branche. Naleving van ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging en richtlijnen van toonaangevende beveiligingsinstanties zoals het European Banking Authority (EBA) en het Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) bijvoorbeeld.

Lees ook: Orange Bank Review – Let hier goed op

Raisin ervaringen

Onze ervaring met Raisin is zeer positief. Dat is slechts een mening en kan natuurlijk niet veel waarde aan gehecht worden. Laten we daarom de ervaringen op Trustpilot er eens bij halen.

Raisin Trustpilot Ervaringen en Reviews

Bij financiële instellingen valt op dat de reviews over het algemeen zeer slecht zijn. Kijk bijvoorbeeld eens bij een ING Bank, ABN Amro of Rabobank. Dat Raisin zo’n hoge beoordeling krijgt na zoveel reviews is daarom een erg positief teken.

Lees ook: Distingo Bank Review – Sparen via Raisin

Waar op letten bij Raisin?

Zoals we in het begin vermeldden zijn er wel een aantal zaken om op te letten. Raisin zelf is een betrouwbare partij, maar dat zegt nog niet alles over de betrouwbaarheid en veiligheid van jouw geld. Je bent namelijk ook afhankelijk van de partijen die je kiest om mee te werken.

Over het algemeen zijn de banken die zijn aangesloten veilig genoeg. Mocht er in het ergste geval wél een bank failliet gaan, dan ben je afhankelijk van het land waar de bank staat ingeschreven. Deze is namelijk verantwoordelijk voor de uitbetaling van je geld wat valt onder het depositogarantiestelsel. Dit stelsel ‘verzekerd’ jouw geld tot een bedrag van (in de meeste gevallen) € 100.000.

Het is daarom aan te raden niet meer dan € 100.000 per bank aan te houden. Persoonlijk kiezen wij daarom ook banken uit landen met een goede kredietrating. Deze staat aangegeven op het platform van Raisin.

Lees ook: Welke Bank bij Raisin en waarom?

Conclusie: Raisin Bank Betrouwbaar?

Na grondig onderzoek en analyse luidt naar onze mening: ja, Raisin Bank is betrouwbaar. Het platform heeft een solide achtergrond en valt onder strenge regelgeving en toezicht. De beveiligingsmaatregelen van Raisin Bank zijn robuust en voldoen aan industrienormen op het gebied van online bankbeveiliging.

Klantrecensies en -ervaringen ondersteunen ook de betrouwbaarheid van Raisin Bank, met overwegend positieve feedback van gebruikers. Hoewel er altijd aandachtspunten zijn, zoals bij elke financiële instelling, blijkt uit de feedback dat klanten over het algemeen tevreden zijn met de betrouwbaarheid en veiligheid van Raisin Bank.

Het verdienmodel van Raisin, waarbij ze een commissie ontvangen van de banken voor het aanbrengen van nieuwe klanten, lijkt transparant en niet nadelig voor de gebruikers.

Waar je op moet letten bij het gebruik van Raisin Bank is met name de keuze van de banken waarmee je samenwerkt. Hoewel Raisin zelf betrouwbaar is, is het belangrijk om de betrouwbaarheid van de banken waarmee je werkt zorgvuldig te overwegen. Het is ook aan te raden om niet meer dan € 100.000 per bank aan te houden, gezien de grenzen van het depositogarantiestelsel.

Lees ook: Nordax Bank Review

Aanmelden bij Raisin

Mocht je na dit artikel overtuigd zijn van Raisin, dan kun je via deze link een account aanmaken. Dit werkt via hetzelfde principe als hoe Raisin werkt. Wij krijgen hier namelijk een commissie voor. Op die manier kunnen wij meer tijd en energie stoppen in het maken en onderhouden van artikelen op onze website. Wij zouden dit erg waarderen.

Lees ook: Het Aanmeldproces Bij Raisin – Hier moet je op letten