Raisin Aanmeldproces

Het Aanmeldproces Bij Raisin – Hier moet je op letten

Het aanmeldproces bij Raisin kan langdurig zijn en vereist grondige identificatieprocedures. Dit wordt gezien als een noodzakelijk aspect voor het waarborgen van veiligheid en betrouwbaarheid.

Belangrijke punten
Identificatieprocedures zijn noodzakelijk voor veiligheid en betrouwbaarheid bij Raisin.
Het aanmeldproces omvat verschillende stappen, waaronder het openen van een account, identificatie, en het aanvragen van een spaarproduct.
Persoonlijke ervaringen bieden praktische inzichten in het aanmeldproces en helpen bij het begrijpen van Raisin.

Het Aanmeldproces Bij Raisin

Het aanmeldproces van Raisin kent een aantal stappen. Die gaan we hieronder bij langs zodat jij exact weet wat je moet doen en wat je kunt verwachten.

Stap 1: meld je aan bij Raisin

Klik op deze link (Zet je adblocker uit) om het aanmeldproces te starten. Vervolgens zie je het volgende scherm in beeld komen. Hier kun je rechts in de hoek kiezen voor ‘Word klant’.

Hoofdscherm account maken Raisin

Je komt vervolgens bij de pagina hieronder terecht.

Open uw Raisin rekening

Vul je e-mailadres in en accepteer het privacybeleid van Raisin om je te kunnen registreren. Vervolgens kom je bij dit scherm terecht.

Registratie stap 1 Raisin Account

Logischerwijs vul je hier de volgende gegevens in.

 • Aanhef
 • Voornaam
 • Achternaam
 • Geboortedatum

Daarna beland je bij de volgende pagina.

Contactgegevens account maken Raisin

Hier vul je de volgende gegevens in:

 • Mobiel nummer
 • Straat / Huisnummer
 • Postcode / Plaats
 • Land

Daarna krijg je een lijst met aanvullende gegevens die je dient in te vullen.

Aanvullende gegevens aanmeldproces Raisin
 • Burgerlijke staat
 • Beroep
 • Geboorteplaats
 • Geboorteland
 • Nationaliteit
 • Eventuele tweede nationaliteit
 • Fiscaal woonland (het land waar je belastingplichtig bent)
 • Aangeven dat je geen Amerikaans staatsburger bent

Vervolgens kom je op het volgende scherm.

Wachtwoord opslaan voor Raisin account

Nu is je account aangemaakt, maar nog niet bevestigd. Je komt op de startpagina terecht met de volgende melding.

Stap 2: Identiteit en adres verificatie voltooien

Je identiteit bevestigen doe je door middel van een videogesprek met een medewerker van Raisin. Hou je identiteitsbewijs bij de hand, deze dien je te laten zien aan de medewerker. Vervolgens maakt de medewerker een aantal foto’s van jou en van je identiteitsbewijs.

Er zijn niet altijd Nederlandstalige medewerkers aanwezig. Daardoor heb je kans dat je een Engelse medewerker treft. Dit proces is mogelijk met je mobiel, maar ook met je laptop of desktop. Zolang je beschikt over een camera (of webcam) is dit geen probleem.

Je adres bevestigen doe je door een bewijsstuk in te scannen en op te sturen. Dit kan een rekeningafschrift zijn, maar ook een rekening. Het is van belang dat je persoonsgegevens hier op staan, zodat Raisin kan zien dat het daadwerkelijk om jou gaat.

Lees ook: Raisin Bank Betrouwbaarheid

Stap 3: Tegenrekening koppelen

Op dit moment heb je alle stappen voltooid en is het wachten op goedkeuring. Dit kan een aantal werkdagen duren, afhankelijk van de drukte op dat moment. Dit is een handmatig proces, waardoor het even kan duren.

Zodra je goedgekeurd bent kun je een bankrekening koppelen. Op deze manier kun je alleen geld van een rekening op jouw naam gebruiken. Dit voorkomt fouten.

Stap 4: Geld storten op je rekening

Na goedkeuring en een gekoppelde rekening, is het tijd om je eerste storting te doen. Dit kan helaas (nog) niet via iDEAL. Dit kun je doen met een bankoverschrijving. Je krijgt een Duitse rekening van Raisin, naar dit rekeningnummer dien je het gewenste bedrag over te maken.

Officieel kan het een aantal dagen duren voordat het geld op je rekening staat. In ons geval stond het in enkele minuten al op de rekening.

Lees ook: Raisin Review

Stap 5: De juiste bank kiezen

Vanaf nu is het een kwestie van de juiste bank bij Raisin kiezen. Je kunt kiezen tussen flexibele rekeningen waar je te allen tijde bij je geld kunt. Je kunt er ook voor kiezen je geld voor een bepaalde tijd vast te zetten. Hier kleven andere voorwaarden en rente tarieven aan.

Daarnaast moet je in bepaalde gevallen formulieren invullen om bronbelasting te vermijden. Andere landen hebben namelijk andere belastingtarieven dan Nederland (of België). Vooral Nederland heeft gunstige voorwaarden. Hierdoor kun je een formulier invullen voor gunstigere voorwaarden.

Enkele keuzes bij Raisin:

Stap 6: Profiteren van je ontvangen rente

Na goedkeuring van je geopende spaarproduct is het een kwestie van wachten en rente ontvangen. Mocht je een account willen maken bij Raisin kun je dat doen via deze link (zet je ad-blocker uit om de link te kunnen zien). Dit is een ‘affiliate link’, dat wil zeggen dat wij hier een kleine commissie voor ontvangen. Dit kost jou niks extra en helpt ons om meer te kunnen investeren in deze website.