Welke Bank bij Raisin

Welke Bank bij Raisin en waarom?

Welke bank kies je bij Raisin om je geld te laten renderen? Stijgende rentes betekent meer verdienen over je spaargeld, tenminste als je de juiste bank kiest. De grote banken in Nederland betalen namelijk maar een fractie van sommige andere aanbieders.

Via Raisin kun je geld bij banken stallen tegen aantrekkelijke rentes. Welke bank je het beste kunt kiezen naar ons mening behandelen we in dit artikel. Ga je voor de hoogste rente, of kies je toch voor een iets veiligere keuze. Bepaalde banken vallen namelijk onder het depositogarantiestelsel van een land als Spanje. Dit kan een risico vormen.

Welke bank bij Raisin?

We hebben een lijst gemaakt van de beste banken bij Raisin naar onze mening. Op dit moment springt Distingo Bank er voor ons uit.

De beste bank bij Raisin

Om gelijk met de deur in huis te vallen, Distingo bank is voor ons de beste keuze bij Raisin. Dit komt simpelweg door het hoogste rentetarief op variabele rekeningen (op moment van schrijven). Distingo Bank biedt namelijk een aantrekkelijk rentetarief van maarliefst 3,31% aan. De bank valt onder het depositogarantiestelsel van Frankrijk.

Frankrijk is de zesde economie van de wereld en de tweede van de Europese Unie, een grootmacht in de financiële sector en heeft een traditie van sterke regulatie.Hieronder enkele andere goede keuzes

Lees ook: Raisin Review – Ervaringen en betrouwbaar?

Klarna

Klarna valt onder het Zweedse depositogarantiestelsel wat vertrouwen geeft over de veiligheid van het geld. Mocht de bank in het ergste geval failliet gaan, dan staat de Zweedse overheid garant voor 100.000 per persoon.

Daarnaast biedt deze bank een aantrekkelijk rente percentage aan en een hoop gemak. Zo hoef je bijvoorbeeld niet allerlei documenten en papieren in te vullen. Het nadeel van deze bank zit hem in het valutarisico bij faillissement. Het geld wordt namelijk in Zweedse Kronen (SEK) vergoed, waardoor het bedrag af kan wijken van je verloren bedrag. 

Informatie over de rente
Nominaal rentetarief3,25% p.j.
Effectief rentetarief3,29% p.j.
Rente-op-renteJa
RentebijschrijvingPer kwartaal
RentetypeVariabel

Lees ook: Het aanmeldproces bij Raisin

Nordax Bank

Nordax Bank bestaat sinds 2003 en valt ook onder het Zweedse depositogarantiestelsel. Het is een toonaangevende bank in Noord-Europa die eigendom is van Nordic Capital Fund VIII en de (Nasdaq Helsinki) beursgenoteerde Scandinavische verzekeringsgroep Sampo. De bank heeft ongeveer 300.000 particuliere klanten in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Duitsland en Nederland en is een flexibele aanvulling op de universele banken.

Informatie over de rente
Nominaal rentetarief3,29% p.j.
Effectief rentetarief3,33% p.j.
Rente-op-renteJa
RentebijschrijvingPer kwartaal
RentetypeVariabel

Orange Bank

Orange Bank is een nieuwe bank die bestaat sinds 2017. Het is een dochteronderneming van telecombedrijf Orange Group. Bij deze bank is je geld verzekerd onder het Franse depositogarantiestelsel. Dat komt door de Franse bankvergunning die ze bezitten.

De spaarrekeningen gingen via een Spaanse vestiging. Hierdoor moest je formulieren invullen om bronbelasting te vermijden of terug te krijgen. Sinds 2024 is dit veranderd en gaat het via Franse vestigingen. Daardoor hoef je nu géén formulieren meer in te vullen.

Distingo Bank

Distingo Bank, opgericht in 2013 en onderdeel van CREDIPAR S.A., is de Franse tak van Stellantis Group, een toonaangevende autobouwer. In plaats van zich te concentreren op spaarrekeningen, biedt Distingo Bank autofinancieringen, -verzekeringen en andere diensten aan voor klanten van Stellantis-automerken zoals Peugeot, Citroën, FIAT en Opel.

Ze maken gebruik van hun expertise in spaarproductenontwikkeling om aan de behoeften van deze klanten te voldoen. Distingo Bank staat bekend om haar veilige digitale spaaroplossingen tegen zeer concurrerende rentetarieven, met als kernwaarden transparantie, innovatie, zekerheid en flexibiliteit.

Informatie over de rente
Nominaal rentetarief3,31% p.j.
Effectief rentetarief3,35% p.j.
Rente-op-renteJa
RentebijschrijvingPer kwartaal
RentetypeVariabel

Waarom sparen bij Raisin?

Waarom zou je kiezen om te sparen via Raisin? Er zijn tal van andere opties, zoals rechtstreeks bij een (Nederlandse) bank sparen. Ook kun je kiezen om je geld te beleggen, bijvoorbeeld in staatsobligaties. 

De reden om te kiezen voor Raisin is het gemak in het overzicht wat ze bieden. Je kunt in één oogopslag zien welke bank in Europa de beste voorwaarden heeft. Doordat veel banken zijn aangesloten bij dit platform kun je simpelweg voor de hoogste rente kiezen. Zijn andere voorwaarden voor jou belangrijker? Ook dat is eenvoudig te vergelijken via Raisin.

Je kunt er voor kiezen flexibel te sparen waarbij je op elk gewenst moment je geld op kunt nemen. Dit is bij veel andere opties niet het geval. Nederlandse banken geven een stuk minder rente, zeker voor flexibele (spaar)rekeningen. Ook staatsobligaties zijn minder makkelijk liquide te maken. Door de wijzigingen in de rentes kunnen de prijzen van de obligaties gaan schommelen.

Lees ook: Sparen of Beleggen?

Raisin betrouwbaar?

Raisin is een betrouwbaar platform voor het beleggen van je geld. Ze zijn gereguleerd door toezichthoudende instanties zoals de Duitse Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin).

Bovendien werken ze samen met gerenommeerde banken in Europa, wat extra zekerheid biedt voor jouw beleggingen. Veel mensen hebben positieve ervaringen met Raisin en hebben hun geld veilig kunnen laten groeien via dit platform. Dus ja, over het algemeen wordt Raisin als betrouwbaar beschouwd voor het beleggen van je spaargeld.

Lees ook: Raisin Bank Betrouwbaarheid

Banken bij Raisin betrouwbaar?

Het Icesave debacle is een duidelijk voorbeeld van de risico’s in de financiële wereld en waarom stevig toezicht zo belangrijk is. Icesave was een online spaarrekening aangeboden door Landsbanki, een grote bank in IJsland. Het bood aantrekkelijke rentetarieven, maar het uiteindelijke falen had grote gevolgen.

IJslandse banken leenden risicovol in de vroege jaren 2000, wat enorme schulden veroorzaakte. Toen Lehman Brothers in 2008 instortte, werden de zwakheden van het IJslandse banksysteem duidelijk. Landsbanki kwam onder IJslands toezicht. De regering garandeerde alleen binnenlandse spaartegoeden, waardoor buitenlandse spaarders werden uitgesloten.

Dit leidde tot verontwaardiging bij het VK en Nederland, die EU-regels gebruikten om hun burgers te compenseren, wat resulteerde in miljarden euro’s aan kosten. Sinds die tijd is er veel veranderd op gebied van regulatie en regelgeving. Dus om kort bovenstaande vraag te beantwoorden:

Ja, de banken bij Raisin kun je als veilig beschouwen, maar risico blijft er altijd. Kies daarom verstandig en ga voor een bank met een depositogarantiestelsel in een liquide land. Kijk ook naar de solvabiliteit van de bank.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een bank om je geld te laten renderen via Raisin, dan is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Met stijgende rentes kun je meer verdienen over je spaargeld. Het is belangrijk voor de juiste bank te kiezen. De grote Nederlandse banken bieden vaak maar een fractie van de rente die andere aanbieders via Raisin bieden.

Na een grondige analyse van de opties, blijkt dat Distingo Bank onze beste keuze is. Met een rentetarief van maar liefst 3,31% en ondersteund door het Franse depositogarantiestelsel, biedt deze bank een aantrekkelijke optie voor spaarders.

Andere goede keuzes zijn Klarna, Nordax Bank en Orange Bank, die elk hun eigen voordelen en garanties bieden onder verschillende depositogarantiestelsels.

Bronnen

Raisin – Internetsparen bij Raisin