Bux Zero Review

Bux Zero Review – Ervaringen & Tips in 2024

BUX Zero is een naam die je steeds vaker voorbij ziet komen. Deze Nederlandse beleggingsapp staat vooral bekend om zijn lage kosten en gratis aandeel actie. Hoe betrouwbaar is dit platform eigenlijk? In dit artikel gaan we deze vraag en alles wat je moet weten over BUX Zero behandelen. De min- en pluspunten, onze persoonlijke ervaring en hoe je een gratis aandeel ontvangt.

Wat is Bux Zero?

BUX Zero is zoals hierboven al beschreven stond een Nederlandse beleggingsapp. Zelfs Europa’s snelst groeiende neobroker. Wanneer je graag wilt investeren of beleggen ga je op zoek naar een broker. Een broker is een plek waar jij je aandelen en/of ETF’s koopt, verkoopt en bewaard. Dat kan ook met BUX Zero.

Wat BUX Zero onderscheid van andere brokers zijn de ‘Zero orders‘, het enorme gebruiksgemak en de manier van marketing. De ‘Zero orders’ houden in dat je zonder transactiekosten kunt handelen. Dit geld niet voor alle orders, maar daar later meer over.

Het enorme gebruiksgemak staat wel centraal bij Bux Zero. Ze hebben de focus vooral gelegd op het zo makkelijk mogelijk maken voor klanten om alles te begrijpen. Dat maakt deze broker vooral geschikt voor beginners. Als ervaren belegger kun je uiteraard ook gebruik maken van Bux aangezien de kosten erg laag zijn.

De manier van marketing is slim gedaan bij Bux Zero. Ze geven gratis aandelen weg, waarom ze dit doen? Zodat mensen elkaar een ‘vrienden link sturen en op die manier bij de mensen onder de aandacht komen. Als klant profiteer je van een gratis aandeel en kun je kennis maken met de app. Wanneer deze bevalt kun je blijven beleggen Via Bux Zero en hebben zij er op deze manier een nieuwe klant bij. win-win dus.

Lees ook: Beste broker Nederland

Is Bux Zero betrouwbaar?

Aangezien het om ons welverdiende geld gaat, is het wel van groot belang dat we de broker vertrouwen. Laten we daarom eerst kijken hoe betrouwbaar BUX Zero is.

BUX Zero is een Nederlands bedrijf wat mij persoonlijk een goed gevoel gaf. Ze staan daarom ook gewoon ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Het kantoor staat in Amsterdam en de klantenservice heeft mij in het verleden goed geholpen. Dat BUX Zero is gelanceerd in september van 2019 betekent niet dat het bedrijf relatief nieuw is. BUX bestaat namelijk al vanaf 2013. Het bedrijf gaat dus al een tijdje mee wat veel vertrouwen geeft.

Daarbovenop komt dat BUX door de AFM (Autoriteit Financiële Markten) wordt gereguleerd. Deze stelt strenge eisen en controleert brokers. Voor ons als beleggers een fijn gevoel natuurlijk.

Naar mijn mening is BUX daarom zeker betrouwbaar. Máár, wat gebeurd er met je geld en aandelen als BUX zero failliet dreigt te gaan? BUX werkt samen met ABN-Amro. Het geld wordt daarom ook bewaard bij ‘ABN AMRO Clearing’. Hierdoor valt jouw geld onder het depositogarantiestelsel. Jouw vermogen is daardoor tot en met € 100.000 verzekerd.

Ook je aandelen zijn veilig doordat deze staan opgeslagen in een aparte stichting (BUX Custody).

Lees ook: Raisin Review

Handelsmogelijkheden

Toen Bux Zero net werd gelanceerd was het aanbod nog zeer beperkt. De laatste tijd is het aanbod gelukkig enorm uitgebreid. Zo kun je in een hele hoop Europese en Amerikaanse aandelen beleggen. Binnen Europa biedt BUX de mogelijkheid te beleggen in aandelen uit Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Frankrijk aan. 

Tegenwoordig kun je bij BUX Zero ook Amerikaanse aandelen kopen. De bekende aandelen zoals een Amazon, Tesla of Apple zijn nu gewoon beschikbaar. Een groot pluspunt aan de Amerikaanse aandelen bij deze broker zijn de transactiekosten. Die zijn er namelijk niet op Amerikaanse aandelen. 

Naast aandelen biedt BUX ook ETF’s aan. Kort uitgelegd; een ETF, Exchange traded fund, is een mandje met aandelen. Met één aankoop koop je een heleboel aandelen in één keer. Hierdoor kun je ruim spreiden en beperk je een hoop risico. ETF’s zijn er in verschillende maten. Je hebt ETF’s die over de hele wereld gespreid zitten en veel verschillende sectoren bevat. Je hebt ook ETF’s die juist specifiek 1 sector volgen. Zo’n ETF zit bijvoorbeeld vol met aandelen van bedrijven uit de Tech sector.

Lees ook: Wat is een ETF – Alles wat je moet weten over ETF’s

Het is nog niet mogelijk te handelen in Crypto via BUX Zero. De plannen hiervoor zijn wel aanwezig. Naar verwachting zal er in het vierde kwartaal van 2021 een integratie met BUX Crypto plaatsvinden. Vanaf dan kun je naar verwachting gewoon je bitcoin, Cardano, ethereum etc. via BUX Zero aanschaffen.

Kosten

Europese aandelenAmerikaanse aandelenETF’s
Zero orders€ 0,-€ 0,-€ 0,-
Markt orders€ 1,-€ 0,-€ 1,-
Limiet orders€ 1,-€ 0,-€ 1,-
Beleggingsplan€ 0,-€ 0,-€ 1,-
Storten/opnemen€ 0,-€ 0,-€ 0,-
Bewaarloon€ 0,-€ 0,-€ 0,-
Real-time koersen€ 0,-€ 0,-€ 0,-
FX toeslag 0,25%

Zero orders
Deze orders zijn ontwikkeld zodat iedereen commissievrij kan beleggen. Dit ordertype is en blijft commissievrij voor alle Europese aandelen en ETF’s. Deze orders worden elke dag tussen 4 en 5 uur ’s middags uitgevoerd. Wanneer je na 4 uur een order maakt zal deze pas de volgende dag worden uitgevoerd. Deze orders zijn voor Amerikaanse aandelen niet van toepassing. Amerikaanse aandelen zijn namelijk al commissievrij.

Marktorders
Dit type order wordt meteen uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Deze orders zijn voor Amerikaanse aandelen en ETF’s gratis. Voor Europese aandelen en ETF’s betaal je € 1,-.

Limietorders
Bij deze orders geef jij aan welke prijs je wilt betalen of krijgen voor een aandeel. Het risico bij deze orders is dat ze hierdoor mogelijk (net) niet uitgevoerd worden omdat ze deze prijs (net) niet bereiken. Ook bij deze orders zijn Amerikaanse aandelen en ETF’s gratis. Europese aandelen en ETF’s zijn € 1,-

FX toeslag
Wanneer je Amerikaanse aandelen en/of ETF’s koopt betaal je een FX toeslag. Deze aandelen staan namelijk genoteerd in dollars. Daardoor moeten jouw euro’s omgeruild worden voor Dollars of andersom. Daar rekent BUX Zero 0,25% toeslag overheen. Dit gebeurd ook wanneer je dividend ontvangt over deze Amerikaanse aandelen.

Lees ook: Rijk Worden Met 100 Euro

Handige functies

Watchlist
Je kunt gebruik maken van het kopje ‘Watchlist’ om een aantal aandelen in de gaten te houden. Zo kun je bijvoorbeeld tot kopen over gaan wanneer een aandeel jouw beoogde prijs bereikt.

Stijgers & dalers
In één oogopslag kijken welke aandelen het die dag het best en het slechts presteren. Interessant om te zien waar op dat moment de meeste veranderingen plaats vinden.

Magazine
Bux Zero heeft op de app zelf een magazine waar zo nu en dan nieuws, blogs en broadcasts worden gedeeld.

Categorieën
Bij de zoekfunctie heb je ook het kopje ‘Categorieën’. Hier kun je per sector aandelen bekijken. Dit maakt het spreiden makkelijker. Door verschillende aandelen uit verschillende categorieën te kopen beperk je risico. Je hebt keuze uit de volgende categorieën:

 • Auto-industrie
 • Communicatie
 • consument
 • Energie
 • Financieel
 • Industrie
 • Materialen
 • Reizen
 • Technologie
 • Vastgoed
 • Zorg

Voordelen van BUX Zero

 • Zeer eenvoudig in gebruik
 • Geen tot lage kosten
 • Mobiel beleggen
 • Gratis aandeel
 • Assortiment wordt periodiek flink uitgebreid

Nadelen van BUX Zero

 • Geen desktop versie
 • Beperkte analyse mogelijkheden

Hoe krijg je een gratis aandeel?

Het krijgen van een gratis aandeel bij BUX Zero is vrij simpel.

 • 1. Download de app
 • 2. Maak een account en vul jouw gegevens in
 • 3. Stort een bedrag (minimaal € 5,-)
 • 4. Wacht op goedkeuring van jouw account

Het kan even duren voordat je het aandeel krijgt. Maximaal 3 werkdagen. Persoonlijk kreeg ik het aandeel dezelfde dag nog. Mocht je BUX Zero nu toch niks vinden, zowel je gestorte bedrag als je gratis aandeel kun je gelijk verkopen en opnemen naar jouw bankrekening. Je hebt dus niets te verliezen.

Het verdienmodel

Zoals elke broker verdient BUX Zero zijn geld met de transactiekosten. Bij BUX zijn deze kosten erg laag waardoor de winst ook iets lager ligt. Logischerwijs maken ze op de Zero Orders geen winst, aangezien je hier ook geen transactiekosten voor betaald. Ook bij het wisselen van valuta pakken ze een kleine marge.

Aandelen kopen via BUX Zero

Het kopen en verkopen gaat erg gemakkelijk bij BUX Zero. Onderstaand stappenplan kan je verder op weg helpen.

 • 1. Maak een account aan.
 • 2. ‘Je account‘ –> ‘Storten‘. Hier kun je kiezen tussen bankoverschrijding of Tikkie.
 • 3. Ga naar ‘Ontdek‘ en zoek het aandeel op dat jij wilt kopen
 • 4. Druk op ‘Kopen‘. vervolgens krijg je de keuze tussen 3 opties: Marktorder, Limietorder of Zero order.
 • 5. Kies het aantal aandelen dat jij wilt kopen en druk op ‘check
 • 6. Vervolgens kun je klikken op ‘plaats de order’ nadat je deze hebt gecontroleerd.

Afhankelijk van het type order wordt je order gelijk gevuld of kan het een tijdje duren.

Bux Zero account beveiligen

We hebben hier boven de betrouwbaarheid van BUX Zero al onder de loep genomen. We zijn daar erg tevreden over, maar de beveiliging van het account zelf valt tegen. Je kunt je account beveiligen met een simpele pin-code en/of gezichtsherkenning. Helaas biedt BUX Zero (nog) geen 2FA dubbele authenticatie beveiliging aan. Ook is er geen desktop versie waardoor je afhankelijk bent van enkel je mobiele telefoon met pincode. Het is daarom naar ons mening van groot belang dat je een sterk wachtwoord kiest voor je e-mail adres aangezien dat je inloggegevens zijn.

Analyse mogelijkheden

Deze broker legt de focus op gemak en eenvoud en dat is terug te zien in de analyse mogelijkheden. Die zijn namelijk relatief beperkt. Binnen de app heb je de volgende punten:

 • Algemene informatie
 • Koersen
 • Grafiek
 • Overzicht van dividend

Conclusie

BUX Zero is een mooie low-budget broker (vooral) voor de beginnende belegger. De lay-out van de app is overzichtelijk en beleggen wordt begrijpelijk gemaakt voor iedereen. Ook voor de beginner die weinig verstand heeft van beleggen. Zeker met kleine bedragen een ideale broker om mee te beginnen. Doordat je door middel van de ‘Zero Orders’ zonder transactiekosten kan beleggen.

Hierdoor ook geschikt voor de meer ervaren belegger. Hou er wel rekening mee dat je fundamentele en technische analyses e.d. extern moet maken en opzoeken. Hier biedt BUX Zero weinig mogelijkheden in. Voor mij persoonlijk geen probleem aangezien ik altijd in de cijfers duik die de bedrijven zelf publiceren. Voor technische analyses gebruiken wij Tradingview.

Crypto en fractionele aandelen zijn nog niet mogelijk bij BUX Zero. Naar verwachting worden deze twee in het vierde kwartaal van 2021 toegevoegd.

Kortom: Voor het aan- en verkopen van je aandelen een prima broker met zeer lage kosten waardoor je meer rendement over houd.

Lees ook: InDelta Review – Indexbeleggen tegen lage kosten

Tips voor het gebruik van BUX Zero

 • 1. Maak gebruik van de ‘Gratis aandeel link’ wanneer je een account aanmaakt. Dit kost je helemaal niks, maar levert je wel een gratis aandeel op wanneer je succesvol registreert bij BUX Zero
 • 2. Spreid je vermogen. Deze tip is bij elke broker van belang. Aangezien wij BUX Zero zien als een beleggingsapp voor beginners willen we dit extra benadrukken. Wanneer een groot deel van je vermogen in een enkele sector of zelfs bedrijf zit, brengt dit veel (onnodig) risico met zich mee. Wanneer je verschillende aandelen uit verschillende landen en sectoren koopt, spreidt je jouw risico. Dit kan ook door het kopen van ETF’s.
 • 3. Gebruik externe bronnen voor analyses voordat je aandelen of ETF’s koopt. Wanneer je wilt beleggen in een bedrijf is het verstandig je eerst te verdiepen in een bedrijf. Wanneer je dit niet doet, ben je namelijk niet aan het beleggen maar aan het gokken. Kijken naar de waardering en potentiële groei van een bedrijf is bijvoorbeeld cruciaal.
 • 4. Gebruik de ‘Zero Orders’. Door gebruik te maken van deze orders wanneer je Europese aandelen of ETF’s koopt bespaar je transactiekosten. Afhankelijk van jouw inleg kunnen deze transactiekosten namelijk zwaar op je rendement drukken. Wanneer je voor € 50 aan aandelen koopt en hier € 1,- transactiekosten voor betaald moet jouw aandeel al 2% stijgen om quitte te staan met je transactiekosten. Bij deze berekening hebben we alleen de aankoop transactiekosten meegerekend. Wanneer jij na een 2% koersstijging jouw aandelen weer verkoopt en bij verkoop nog een keer € 1,- transactiekosten betaald heb je een rendement van -2% behaald. Wanneer je gebruik had gemaakt van de Zero orders zou je +2% rendement hebben behaald. Een verschil van maarliefst 4%.