TF Bank Review

TF Bank Review – Onze ervaringen en mening

In deze TF Bank review bespreken we of deze nieuwe partij de moeite waard is, of dat er betere alternatieven zijn. Deze Bank is een nieuwe partij waarbij je kunt sparen via Raisin.

 • Deposito sparen vanaf € 500 met vaste rentes tot 3,45% p.j.
 • ✓ Internet spaarrekening vanaf € 1 met 2,90% p.j. variabele rente – automatisch sparen mogelijk
 • ✓ Regel alles eenvoudig online
 • ✓ Geheel gratis en alle rekeningen in euro
 • ✓ Raisin Actie (tot 15 juni 2024!)

TF Bank Review

Deze bank is digitaal en biedt bankdiensten en e-commerceoplossingen aan via een geavanceerd IT-platform. Dit platform is flexibel en schaalbaar. Hierdoor kan TF Bank verschillende producten en diensten aanbieden in verschillende landen en valuta’s. De bank richt zich op organische groei en breidt zorgvuldig uit in geselecteerde markten. Hier zijn enkele kernpunten over TF Bank:

 • Opgericht in 2016 en genoteerd aan de Nasdaq Stockholm.
 • Actief in verschillende landen, waaronder Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Nederland.
 • Drie hoofdsegmenten: consumptieve kredieten, credit cards en e-commerceoplossingen met digitale betaaloplossingen.
 • Gericht op kredietwaardige particulieren, met leningen van relatief kleine bedragen en korte aflossingstermijnen.
 • Biedt ook deposito- en spaarrekeningen aan in verschillende markten.

De rente tarieven bij TF Bank

TF Bank biedt verschillende spaaropties aan. Hieronder zie je een lijst van de rente’s op moment van schrijven. Dit is van toepassing op de euro rekeningen. Op de spaarrekening geeft TF Bank ‘slechts’ 2,90%. Dit is een stuk meer dan de Nederlandse banken, maar een stukje minder dan sommige alternatieven.

Vooral de 1 jaars rekening is bij TF Bank aantrekkelijk. Voor de spaarrekening zijn er betere alternatieven te vinden, daar zo meer over.

RentetariefLooptijd/Product
2,90% p.j.Spaarrekening
3,45% p.j.1 jaar
3,30% p.j.2 jaar
3,25% p.j.3 jaar
3,25% p.j.4 jaar
3,25% p.j.5 jaar

De 1 jaar looptijd rekening

Dit zijn de belangrijkste punten die betrekking hebben op de spaarrekening met een looptijd van een jaar.

AspectInformatie
Nominaal rentetarief3,45% p.j.
Looptijd/Product1 jaar
BeschikbaarheidEinde looptijd
Rente-uitkeringEinde looptijd – het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
KostenGeen
Aanvullende informatieEen spaarrekening bij TF Bank kan worden geopend vanaf € 1, een termijndeposito vanaf € 500
ValutaEUR
Min./max. bedrag1 – 85.000 EUR
VerlengingVerlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
Online100% Online
Wijziging looptijdMogelijk
Rente mee ingelegdJa
BronbelastingZweden heft geen bronbelasting, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Is TF Bank veilig en betrouwbaar?

TF Bank hecht grote waarde aan de veiligheid van haar klanten en neemt uitgebreide maatregelen om deze te waarborgen. Als digitale bank maakt TF Bank gebruik van geavanceerde technologieën en beveiligingsprotocollen om ervoor te zorgen dat alle financiële transacties veilig worden uitgevoerd.

Dit omvat encryptie van gegevens, beveiligde verbindingen en strenge authenticatieprocedures om ongeautoriseerde toegang tot accounts te voorkomen.

Bovendien voldoet TF Bank aan alle wettelijke vereisten en regelgeving met betrekking tot financiële instellingen, en wordt het regelmatig gecontroleerd door toezichthoudende instanties. Klantgegevens worden vertrouwelijk behandeld en TF Bank zet zich actief in om fraude en cybercriminaliteit tegen te gaan.

Daarnaast staat bij faillissement het depositogarantiestelsel van Zweden garant.

Lees ook: Raisin Bank Betrouwbaar en Veilig? Lees onze ervaringen

Het Zweedse depositogarantiestelsel

Je spaargeld wordt beschermd door het Zweedse wettelijke depositogarantiestelsel, wat betekent dat als er iets met de bank gebeurt, je tot 1.050.000 Zweedse kronen per persoon per bank vergoed krijgt. Dit geldt voor iedereen, of je nu in Zweden woont of ergens anders. Riksgälden is verantwoordelijk voor het beheren en uitvoeren van dit garantiestelsel. Hierdoor is je geld veilig, zelfs als er iets met de bank gebeurt.

AspectInformatie
DepositogarantiestelselZweden (Riksgälden)
BeschermlimietSEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn7 werkdagen
UitbetalingsvalutaEuro
Uitvoerende instantieRiksgälden
Methode van uitbetalingGirale betaling

De aandeelhouders van TF bank

TF bank is een beursgenoteerd bedrijf. Dit betekent dat de bank in handen is van zijn aandeelhouders. Hieronder zie je een lijst met aandeelhouders om je een beeld te geven wie het voor zeggen hebben. De TFB holding bezit een fors deel hiervan, wat goed is om te zien.

Aandeelhouders%
TFB Holding AB30.31
Tiberon AB15.07
Erik Selin Fastigheter AB12.58
Proventus Aktiebolag5.16
Nordnet Pensionsförsäkring AB4.94
Jack Weil4.29
Goldman Sachs International2.49
Carnegie Micro Cap1.80
Skandia Småbolag Sverige1.23
Carnegie Småbolagsfond1.21
Overige aandeelhouders20.92
Total100.00

De voordelen van TF Bank

Hieronder enkele voordelen om te kiezen voor deze bank.

 • Betrouwbare depositogarantie. Je spaargeld wordt beschermd door het Zweedse wettelijke depositogarantiestelsel, wat betekent dat je tot SEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank vergoed krijgt in geval van problemen.
 • Diversiteit in aandeelhouderschap. TF Bank heeft een gevarieerde groep van aandeelhouders, wat stabiliteit en diversiteit in het bestuur bevordert.
 • Geavanceerde technologie. Als digitale bank maakt TF Bank gebruik van geavanceerde technologieën en beveiligingsprotocollen om veilige en efficiënte financiële transacties te garanderen.
 • Breed scala aan financiële producten. TF Bank biedt een breed scala aan bankdiensten, waaronder spaarrekeningen, deposito’s, consumptieve kredieten en e-commerceoplossingen, waardoor klanten diverse opties hebben om hun financiën te beheren.
 • Klantgerichte benadering.TF Bank streeft ernaar om haar klanten de best mogelijke service te bieden door te luisteren naar hun behoeften en wensen, en hierop in te spelen met flexibele en op maat gemaakte oplossingen.
 • Transparantie en verantwoordelijkheid. TF Bank handelt transparant en verantwoordelijk, en streeft ernaar om een vertrouwensband op te bouwen met haar klanten door open communicatie en eerlijkheid.

TF Bank de beste keuze?

Of TF Bank de beste keuze is, hangt af van verschillende factoren, waaronder je persoonlijke financiële behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele overwegingen.

 • Rentetarieven. TF Bank biedt aantrekkelijke rentetarieven voor spaarrekeningen en deposito’s. Als je op zoek bent naar een bank met competitieve rentetarieven, kan TF Bank een goede keuze zijn. Toch zijn er wat de rente betreft betere partijen, die we zo behandelen.
 • Veiligheid. Met het Zweedse wettelijke depositogarantiestelsel biedt TF Bank een solide garantie voor de bescherming van je spaargeld. Als veiligheid een belangrijke factor voor je is, scoort TF Bank goed.
 • Diversiteit aan financiële producten. TF Bank biedt een breed scala aan bankdiensten, waaronder spaarrekeningen, deposito’s en consumptieve kredieten. Als je op zoek bent naar een bank die diverse financiële producten aanbiedt, kan TF Bank aan je behoeften voldoen.
 • Klantenservice. Het is belangrijk om de klantenservice van TF Bank te overwegen. Hoe reageert de bank op vragen en problemen? Is de klantenservice toegankelijk en behulpzaam? Een goede klantenservice kan een doorslaggevende factor zijn bij het kiezen van een bank.
 • Gebruiksgemak. TF Bank biedt een 100% online dienstverlening, wat het gemakkelijk maakt om bankzaken te regelen vanaf elke locatie. Als je op zoek bent naar een bank die gebruiksgemak biedt met online diensten, kan TF Bank een goede keuze zijn.
Raisin TF Bank Review

Alternatieve banken bij Raisin

Als alternatief voor TF Bank zijn er verschillende andere banken en financiële instellingen waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je een overzicht van onze reviews over de parter banken bij Raisin. Dit zijn stuk voor stuk banken met relatief hoge rentes.

Voor ons persoonlijk springt Distingo Bank eruit. Onder andere door het aantrekkelijke rente tarief van 3,31% op de spaarrekening.

Hoe meld je je aan bij TF Bank of een alternatief

Aanmelden bij TF Bank of een van de andere banken kan via Raisin.

Om een ​​account te openen bij één of meerdere aanbieders, kun je kosteloos een account aanmaken bij Raisin. Als je hulp nodig hebt bij het aanmaken van een account, bekijk dan ons artikel ‘Het aanmeldproces bij Raisin‘.

Bedankt voor het lezen van onze review van TF Bank. Als je een account wilt openen, kun je dat doen via de onderstaande knop. Hiermee steun je onze website (zonder extra kosten voor jou), zodat we meer van deze artikelen kunnen produceren.

Lees ook: Raisin Review