Hoe werkt Raisin

Hoe werkt het spaarproces bij Raisin?

Leer hoe het spaarproces van Raisin werkt. Ben je in de zoektocht naar de hoogste rente op het platform van Raisin beland? Dan ben je niet de enige. Via dit platform kun je bij veel betrouwbare banken sparen tegen zeer aantrekkelijke rentetarieven. In dit artikel leggen we uit hoe het spaarproces in zijn werk gaat.

Hoe werkt Raisin?

Raisin is een fintech-platform dat in 2013 in Berlijn werd opgericht. Het doel van Raisin is om jou te helpen meer rendement op je spaargeld te behalen. Dit doen ze door toegang te bieden tot spaarproducten van verschillende banken in Europa.

Hierdoor kun je profiteren van hogere rentes dan bij lokale banken, zonder dat je zelf buitenlandse bankrekeningen hoeft te openen.

Lees ook: Raisin Review

Spaarproducten en diensten

Raisin biedt diverse spaarproducten aan:

 • Termijndeposito’s: Je ontvangt een vaste rente voor een vooraf bepaalde periode, variërend van enkele maanden tot meerdere jaren.
 • Vrij opneembare spaarrekeningen: Deze rekeningen bieden flexibiliteit in opnames, met variabele rentes.
 • Groeirekeningen: Deze rekeningen combineren vaste en variabele rentes die kunnen stijgen naarmate je geld langer op de rekening blijft staan.

Hoe kies je een product?

Vergelijk spaarproducten eenvoudig op basis van rentepercentages, looptijden en voorwaarden via het Raisin-platform. Gebruik filters en gedetailleerde informatie om het juiste product te vinden dat bij jouw financiële doelen past.

Voordelen van Raisin

 • Hogere rentes

Een groot voordeel van Raisin is dat je kunt profiteren van hogere rentetarieven. Banken in verschillende Europese landen bieden vaak betere rentes dan lokale banken. Door deze toegang via Raisin, kun je je rendement maximaliseren.

 • Diversificatie

Je kunt je spaargeld spreiden over meerdere banken en landen. Dit helpt je om risico’s te verminderen en je spaargeld te beschermen tegen economische schommelingen in een specifiek land.

 • Gebruiksgemak

Raisin maakt het eenvoudig om spaarproducten te vinden, vergelijken en beheren. Alles gebeurt online, waardoor je tijd en moeite bespaart. Je hoeft geen ingewikkelde procedures te doorlopen om buitenlandse rekeningen te openen. Dat doet Raisin kosteloos voor jou in opdracht.

Risico’s en overwegingen

Er zijn enkele risico’s en overwegingen die je mee moet laten wegen in je onderzoek.

 • Valutarisico

Als je kiest voor spaarrekeningen in andere valuta, kun je te maken krijgen met wisselkoersschommelingen. Dit kan invloed hebben op je rendement. Denk hier goed over na voordat je een keuze maakt. Bij de meeste banken die partner zijn van Raisin is dit echter niet het geval. Wel betalen sommige landen uit in een andere valuta wanneer het depositogarantiestelsel in werking moet worden getreden. Deze kans is erg klein, maar moet je niet vergeten.

 • Bankgarantie

Raisin werkt alleen met banken die onder een nationaal depositogarantiestelsel vallen. Dit betekent dat je spaargeld tot een bepaald bedrag, meestal € 100.000 per bank, beschermd is. Controleer altijd of de bank van jouw keuze onder deze garantie valt. Let dus ook goed op de valuta van uitbetaling.

 • Liquiditeit

Sommige spaarproducten, zoals termijndeposito’s, beperken wanneer en hoe je geld kunt opnemen. Zorg ervoor dat je de voorwaarden begrijpt voordat je een rekening opent. Dit voorkomt onverwachte beperkingen wanneer je toegang tot je geld nodig hebt. Weet je het niet zeker? Kies dan voor zekerheid en overweeg de spaarrekening.

Hoe werkt Raisin

Raisin versus traditionele banken

Hieronder een aantal verschillen tussen de banken van Raisin en de traditionele banken. Voor ons belangrijke verschillen waardoor wij voor Raisin hebben gekozen.

 • Vergelijking van rentepercentages

Raisin biedt vaak hogere rentepercentages dan traditionele banken. Dit komt doordat je toegang hebt tot banken in landen met gunstigere rentetarieven. Zo kun je meer rendement uit je spaargeld halen.

 • Klantenservice en ondersteuning

Raisin biedt uitgebreide klantenondersteuning. Je kunt gebruik maken van een helpcentrum, veelgestelde vragen, en klantenservice via telefoon en e-mail. Dit kan een voordeel zijn ten opzichte van sommige traditionele banken die minder toegankelijke ondersteuning bieden. Daarbij komt Raisin veel hoger uit de stemming bij de meeste reviews, zoals te zien is op Trustpilot.

 • Veiligheid en betrouwbaarheid

Raisin en de aangesloten banken vallen onder strenge Europese regelgeving en toezicht. De banken voldoen aan nationale depositogarantiestelsels, wat een extra laag van veiligheid biedt. Dit betekent dat je spaargeld beschermd is tegen bankfaillissementen tot het gegarandeerde bedrag.

Lees ook: Raisin Bank betrouwbaar?

Gebruikservaring

 • Gebruikersinterface

Raisin heeft een gebruiksvriendelijke interface. Het platform is intuïtief en biedt duidelijke instructies voor elke stap van het proces. Van het zoeken naar spaarproducten tot het beheren van je rekeningen, alles verloopt soepel en efficiënt.

 • Mobiele toegang

Met de Raisin-app kun je jouw rekeningen beheren en spaarproducten bekijken vanaf je smartphone of tablet. Dit biedt je flexibiliteit en gemak, waar je ook bent.

 • Klantbeoordelingen

Klanten zijn over het algemeen positief over Raisin. Ze waarderen de hogere rentetarieven, gebruiksvriendelijke interface en brede selectie van spaarproducten. Er zijn echter ook enkele klachten over het verificatieproces en de complexiteit van het openen van rekeningen in verschillende valuta’s.

Hoe werkt het maken van een account bij Raisin?

Account aanmaken bij Raisin? Dat kan eenvoudig via onderstaande knop, vervolgens kun je de stappen lezen in ons artikel ‘Raisin aanmeldproces‘ of volg de stappen hieronder.

Stap 1: Aanmelden

Om te beginnen, ga je naar de website van Raisin (via bovenstaande knop) en maak je een account aan. Je moet persoonlijke gegevens zoals je naam, adres, geboortedatum en contactinformatie invullen.

Stap 2: Identiteitsverificatie

Raisin moet je identiteit verifiëren volgens de Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) regels. Dit gebeurt via het uploaden van identiteitsdocumenten en een videoconferentie met een medewerker.

Stap 3: Bankrekening koppelen

Koppel een bestaande bankrekening aan je Raisin-account. Deze rekening gebruik je om geld over te boeken naar en van je Raisin-rekeningen. Dit helpt ook bij de identiteitsverificatie.

Stap 4: Spaarproducten kiezen

Nu kun je de verschillende spaarproducten bekijken die Raisin aanbiedt. Gebruik filters om te zoeken op rentepercentages, looptijden en voorwaarden. Raisin biedt gedetailleerde informatie om je te helpen de beste keuze te maken.

Stap 5: Rekening openen

Heb je een geschikt spaarproduct gevonden? Open de rekening rechtstreeks via het Raisin-platform. Het platform begeleidt je door het proces en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.

Stap 6: Geld overboeken

Boek geld over van je gekoppelde bankrekening naar je nieuwe Raisin-rekening. Dit proces is eenvoudig en veilig. Binnen enkele dagen staat je geld op je nieuwe spaarrekening.

Stap 7: Beheer en monitoring

Beheer je spaarrekeningen en houd je saldo’s en renteopbrengsten in de gaten via het Raisin-dashboard. Het platform biedt een overzichtelijke interface en handige tools om je spaargeld te monitoren.

Lees ook: Welke Bank bij Raisin?

Conclusie: Hoe werkt Raisin?

Raisin biedt een waardevolle oplossing voor spaarders die op zoek zijn naar hogere rentes en diversificatie van hun spaargeld. Het platform is gebruiksvriendelijk en biedt toegang tot een breed scala aan spaarproducten van banken over de hele wereld.

Hoewel er enkele risico’s zijn, zoals valutarisico en beperkingen op opnames, biedt Raisin over het algemeen een aantrekkelijk alternatief voor traditionele banken. Profiteer van de voordelen en maak een weloverwogen keuze om je financiële doelen te bereiken.

Lees ook: Deposito 1 Jaar Vast