Michael Burry

Michael Burry – Beleggingstips en portfolio

Michael Burry is een Amerikaanse super investor. Hij is bekend vanwege zijn unieke beleggingsstrategie en zijn vermogen om inefficiënties in de markt te identificeren. Burry voert grondig onderzoek uit en speelt in op de markt door contrair te beleggen. Hij is wereldwijd bekend geworden doordat hij de subprime-hypotheekcrisis van 2008 zag aankomen en hierop inspeelde met “The Big Short”

Michael Burry

Michael Burry’s achtergrond is essentieel om te begrijpen hoe hij als belegger zo succesvol werd. Burry is geboren in 1971 en groeide op in Californië.. Hij studeerde economie en scheikunde aan de Universiteit van Californië in Los Angeles. Vervolgens promoveerde hij in geneeskunde aan de Vanderbilt University School of Medicine. Na zijn medische opleiding werkte hij als neuroloog, maar hij besefte al snel dat dit niet zijn roeping was.

Burry’s interesse in investeren leidde hem naar de financiële sector, waar hij als analist bij verschillende beleggingsfondsen werkte. Hij ontwikkelde al snel een reputatie als een slimme belegger. In 2000 begon hij met het opzetten van zijn eigen beleggingsfonds, Scion Capital. Burry’s unieke achtergrond in de wetenschap gaf hem een ​​voorsprong bij het analyseren van bedrijven en het bepalen van hun toekomstige prestaties.

Burry’s eerste succes als belegger kwam in 2003, toen hij zijn fonds aanzienlijke winsten boekte met de investering in orthodontiebedrijven. Dit was het begin van zijn reputatie als een contraire investeerder. Vanaf toen stond hij bekend om tegen de stroom in te gaan en durven te investeren in bedrijven die anderen over het hoofd zien. In 2005 begon Burry zich te concentreren op de subprime hypotheekmarkt, wat later zijn grootste succes is geworden.

Michael Burry’s investeringsfilosofie

Michael Burry staat bekend om zijn unieke investeringsbenadering, die voornamelijk gericht is op het identificeren van ondergewaardeerde bedrijven en markten. Hij gebruikt een gedisciplineerde en grondige analyse van de financiële gegevens van bedrijven om aandelen te kopen die naar zijn mening zijn ondergewaardeerd door de markt.

Geduld

Een van de sleutels tot Burry’s succes is zijn geduld. Hij is bereid om te wachten op de juiste investeringsmogelijkheid en houdt zich aan zijn beleggingsstrategie, zelfs als de markt tegen hem in gaat. Burry vermijdt ook het nemen van onnodige risico’s en koopt alleen aandelen waarvan hij denkt dat ze een groot potentieel hebben om in waarde te stijgen.

Contrair denken

Een andere belangrijke component van Burry’s beleggingsfilosofie is zijn voorkeur voor contraire investeringen. Hij investeert vaak in bedrijven en markten die door de meeste beleggers worden genegeerd of zelfs worden vermeden. Dit stelt hem in staat om aandelen te kopen tegen een lagere prijs dan ze eigenlijk waard zijn, en te profiteren wanneer de markt hun ware waarde erkent.

Analyseren

Burry heeft ook een sterk geloof in de kracht van onderzoek. Hij besteedt veel tijd aan het analyseren van financiële rapporten, bedrijfsstrategieën en trends in de markt om een volledig beeld te krijgen van de bedrijven waarin hij investeert. Dit stelt hem in staat om goed onderbouwde beslissingen te nemen en zijn beleggingsportefeuille goed te beheren.

Diversiteit

Ten slotte is Burry ook een voorstander van gediversifieerde portefeuilles. Hij verspreidt zijn beleggingen over meerdere sectoren en markten, om het risico te spreiden en zijn portefeuille te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen in een bepaalde sector.

FXFlat review 2022

Voorbeelden van Michael Burry zijn carrière

Michael Burry’s beleggingsstrategieën zijn gebaseerd op een diepgaande analyse van bedrijfsgegevens en het identificeren van kansen die anderen over het hoofd hebben gezien. Hieronder vind je enkele voorbeelden van beleggingsstrategieën die Burry in het verleden heeft gebruikt en waarom ze voor hem hebben gewerkt:

Subprime hypotheekmarkt

Burry’s grootste succes kwam in 2007, toen hij zijn vermogen beschermde tegen de ineenstorting van de subprime hypotheekmarkt. Hij zag dat er sprake was van onverantwoorde leningen en vastgoedfraude in deze markt. Hierdoor besloot hij om een ​​shortpositie in te nemen op de subprime hypotheekmarkt. Deze inzet leverde hem enorme winsten op toen de markt instortte en leidde tot de bekendheid van Burry als een van de weinige investeerders die de financiële crisis van 2008 wist te voorspellen.

Water

Burry is ook bekend om zijn investeringen in water, waarvan hij denkt dat het een van de meest waardevolle grondstoffen ter wereld is. Hij investeerde in bedrijven die water op een verantwoorde manier beheren en gebruiken. Bedrijven zoals Nalco en Water Asset Management. Burry’s investeringen in de watersector hebben hem in staat gesteld om een ​​solide rendement te behalen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamer gebruik van deze waardevolle grondstof.

Techbedrijven

Burry heeft ook een oog voor technologiebedrijven die volgens hem ondergewaardeerd zijn. Zo investeerde hij in Google voordat het bedrijf bekendheid kreeg en zag hij het potentieel van bedrijven als Facebook en Amazon voordat de meeste andere beleggers dit deden. Deze investeringen leverden hem aanzienlijke winsten op en bewezen opnieuw de waarde van zijn grondige analyse en gedisciplineerde beleggingsstrategie.

Kortom, Michael Burry’s beleggingsstrategieën zijn gebaseerd op diepgaande analyse, geduld, het nemen van contraire posities en het investeren in waardevolle bedrijven en grondstoffen die anderen misschien over het hoofd hebben gezien. Door deze strategieën toe te passen, heeft hij in het verleden aanzienlijke winsten geboekt. Dit heeft zijn reputatie als succesvolle investeerder nog meer versterkt.

Het succes van Michael Burry

Het succes van Michael Burry als investeerder is het gevolg van zijn unieke kijk op de markt en zijn vastberadenheid om zijn eigen pad te volgen. Hij begon zijn carrière als neuroloog, maar ontdekte al snel zijn passie voor beleggen. Met een diepgaande kennis van bedrijfsgegevens en een scherp oog voor kansen begon hij te investeren en ontwikkelde hij zijn eigen beleggingsstrategieën.

Zijn succesvolle actie om de huizenmarkt crisis in 2007 te voorspellen leverde hem een hoop geld en een goede reputatie op. Door zijn grondige analyse van de markt kon hij zien dat er sprake was van overwaardering en fraude, en hij besloot een shortpositie in te nemen. Toen de markt instortte, verdiende hij hiermee een enorme winst en werd hij beroemd als een van de weinige beleggers die de financiële crisis van 2008 wist te voorspellen.

Hoewel hij inmiddels uit de schijnwerpers is verdwenen, blijft Michael Burry een bron van inspiratie voor veel beleggers en ondernemers. Zijn vastberadenheid om zijn eigen pad te volgen en zijn unieke kijk op de markt hebben hem in staat gesteld om succesvol te zijn waar anderen hebben gefaald. Zijn verhaal is dan ook een inspirerend voorbeeld van hoe het volgen van je eigen pad en het nemen van contraire posities tot succes kan leiden.

Michael Burry portfolio

Michael Burry beheert een hoop geld met zijn Scion Asset Management. Gelukkig voor ons als particuliere beleggers zijn hier regels voor. Iedere asset manager die meer dan 100 miljoen dollar onder beheer heeft, moet zijn transacties elk kwartaal bekendmaken.

Op DATAROMA kun je exact zien wat Michael Burry zijn huidige portfolio inhoudt. Daarbij kun je al zijn transacties per kwartaal zien, zowel aankopen als verkopen.

Momenteel is zijn aandelen portefeuille als volgt:

Michael Burry transacties en portfolio

Zelf aandelen aanschaffen? Dat kan met behulp van een broker zoals FXFlat. Lees alles over deze broker in onze eToro review.

Lees ook: FXFlat review – Tips, ervaringen & tarieven vergelijken

Conclusie: Michael Burry

We kunnen concluderen dat Michael Burry een bijzonder succesvolle investeerder is. Met zijn eigenzinnige beleggingsstrategieën en gedisciplineerde aanpak heeft hij aanzienlijke winsten behaald. Zijn achtergrond als neuroloog, gecombineerd met zijn diepgaande kennis van bedrijfsgegevens en de markt, heeft hem in staat gesteld om unieke kansen te identificeren en te benutten.