Kosten eToro

Kosten eToro – Volledig overzicht en vergelijking

Kosten bij eToro op een rij zodat jij een goed beeld krijgt van de kosten bij deze aandelen broker. Beleggen draait om geld verdienen, en wat is nu sneller dan verdiend dan een besparing? De kosten kunnen je rendement flink beïnvloeden. Het zoeken van de juiste broker is hierin daarom erg belangrijk. In dit artikel gaan we dieper in op alle kosten die eToro kent.

Volgens eToro zelf hanteren ze 5 soorten kosten, namelijk: Conversiekosten, Spreadkosten, nachtkosten, opnamekosten & inactiviteitskosten. Niet alle kosten zijn voor iedereen van toepassing. eToro rekent géén transactiekosten, wat deze broker een populaire keuze maakt.

eToro adverteert met beleggen ‘zonder kosten’. Het aanmaken van een account is gratis, transactiekosten zijn gratis en beheerkosten kent deze broker ook niet. In dit artikel gaan we kijken of dit écht zo is. Hier alvast een kort overzicht van de kosten bij eToro.

Kosten eToro

Soort KostenOmschrijvingKosten
TransactiekostenKosten voor het uitvoeren van transactiesGratis
ConversiekostenKosten bij het omzetten van euro’s naar dollarsVariabel
SpreadkostenVerschil tussen aankoop- en verkoopprijsVariabel
NachtkostenKosten bij het aanhouden van posities ’s nachtsVariabel
InactiviteitskostenKosten bij inactiviteit na 12 maanden$10/mnd
OpnamekostenKosten bij opnemen van geld naar bankrekeningVariabel
Crypto CommissieKosten voor het handelen in crypto1%
CFD Kosten (aandelen)Kosten voor handelen in aandelen via CFD’s0.15%

Lees ook: eToro Review – Tips & Ervaringen, Copy Trading en meer

Wat is eToro?

eToro is een aandelenbroker die al jarenlang internationaal actief is. Het bedrijf is opgericht in 2007 door drie ondernemers. Hun visie was/is om investeren voor iedereen toegankelijk te maken.

Dit sociale aspect maakt eToro zo geliefd bij beginnende beleggers. Je kunt namelijk de strategieën van andere beleggers volgen en zelfs hun transacties kopiëren. Dus als je niet precies weet wat je moet doen, kun je gewoon kijken naar wat de pro’s doen en hetzelfde doen. Dit kan echter wel risico’s met zich meebrengen. Ongeacht de goede prestaties in het verleden, je laat indirect iemand anders met jouw geld handelen.

Het platform is makkelijk te gebruiken, zelfs als je niet zoveel weet van beleggen. De interface is vriendelijk en intuïtief, waardoor je snel aan de slag kunt. Als je vragen hebt, is er een klantenservice om je te helpen.

In 2021 werd eToro Money gelanceerd. Een nieuwe financiële dienst die gebruikers een holistische benadering van beleggen biedt. Met een account, een Visa-debetkaart en een app voor eenvoudig beheer, kunnen gebruikers met eToro Money onmiddellijk geld opnemen zonder FX-conversiekosten te betalen.

We kunnen wel stellen dat eToro een relatief betrouwbare partij is. Dat komt omdat ze al sinds 2007 actief zijn, meer dan 1400 werknemers hebben en meer dan 28 miljoen gebruikers wereldwijd gebruik maken van eToro. Daarbij zijn ze volledig FCA en CySEC gereguleerd.

Het aanbod van eToro

We gaan kort in op wat eToro aanbiedt op hun platform.

 • Aandelen
 • ETF’s
 • Crypto
 • Grondstoffen
 • Valuta
 • Indices

Het aantal loopt nog altijd op, voor de meest actuele gegevens kun je het beste de site van eToro zelf raadplegen. Op moment van schrijven bestaat het aanbod hieruit.

Hoeveel kost beleggen bij eToro?

eToro kent verschillende kosten. Bepaalde veelvoorkomende kosten die andere brokers wel rekenen, heeft eToro niet. Daartegen over heeft eToro bepaalde kosten die andere brokers niet rekenen. Hieronder leggen we je alles haarfijn uit met betrekking tot de kosten bij eToro. Aan het eind vergelijken we deze kosten met andere brokers. Zo krijg jij een goed beeld van welke broker eventueel geschikt is voor jou.

De transactie kosten bij eToro

Een veelvoorkomende reden bij eToro gebruikers zijn de gratis transactie ‘kosten’. Je betaalt géén transactiekosten voor de orders die je doet.

Dit maakt eToro een geschikte kandidaat voor de actievere investeerder. Een account aanmaken is ook geheel gratis, wat de drempel om gebruik te gaan maken van eToro erg laag maakt.

Andere kosten bij eToro

De belangrijkste kosten die je niet moet vergeten zijn de conversiekosten. Bij eToro dien je namelijk je euro’s om te zetten naar dollars. Hier rekent de broker conversiekosten over. Zodra jij geld stort (in euro’s) wordt dit omgezet naar dollars. Je houdt dus een dollarrekening aan, wat nog een punt is om je bewust van te zijn.

Als je op eToro handelt, moet je rekening houden met de “spread.” De spread is het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs van een activum. Het is eigenlijk de vergoeding die eToro vraagt voor het uitvoeren van je transactie. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van factoren. Het volume is hier een belangrijke in. Bij aandelen met een hoog volume is de spread (en dus de kosten voor jou) laag. Dat is gunstiger voor jou.

Naast de spread kunnen er ook commissies van toepassing zijn. Sommige specifieke activa kunnen extra kosten met zich meebrengen.

Als je gebruik maakt van hefboomwerking, zijn er overnachtingskosten, ook wel swap-kosten genoemd. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht als je je positie langer dan één dag openhoudt. Ze kunnen zowel positief als negatief zijn, afhankelijk van de richting van je handel en de rentetarieven.

Bij inactiviteit van je account kunnen er ook inactiviteitskosten worden berekend. Het is belangrijk om je account actief te houden of ervoor te zorgen dat je deze kosten vermijdt. Gelukkig is dit pas bij inactiviteit van een jaar van toepassing. Vanaf dan wordt er $ 10 per maand aan kosten gerekend zolang je inactief bent.

Wanneer je geld op wilt nemen van je broker terug naar jouw bankrekening betaal je opnamekosten. Deze dienen om een deel van de kosten voor internationale geldoverschrijvingen te dekken.

Lees ook: FXFlat review – Tips, ervaringen & tarieven vergelijken

De kosten bij eToro wanneer je begint

Je wilt waarschijnlijk weten wat je aan kosten kunt verwachten als je gebruik gaat maken van eToro. Aangezien bepaalde brokers kosten rekenen voor een account aanmaken, stortingen en andere zaken.

Bij eToro is een account aanmaken gratis. De stortingen die je vervolgens doet zijn ook gratis. Indirect betaal je hier wel iets voor, aangezien je direct je euro’s om dient te wisselen naar dollars. Op dat moment betaal je valutakosten.

Dit is anders dan veel andere brokers, maar in principe niet iets heel vreemds. Dit is waar eToro op verdient. Als je vervolgens gaat handelen in aandelen en ETF’s betaal je niets. Daar onderscheid eToro zich in ten opzichte van zijn concurrenten. Zolang je niet te vaak geld stort en opneemt kan eToro een goede kandidaat zijn. Zeker wanneer je vaak aandelen koopt en/of verkoopt.

Wat de kosten voor andere financiële producten zijn komen we zo op terug. Aangezien aandelen en ETF’s vaak de basis zijn voor elke serieuze belegger besteden we hier meer aandacht aan.

Kosten voor aandelen en ETF’s bij eToro

Wanneer je aandelen of ETF’s wilt kopen bij eToro betaal je:

 • Geen beheerkosten
 • Geen commissie
 • Geen ticketkosten
 • Geen rollover kosten
 • Geen extra brokerkosten

Wat betaal je wel?

 • Valutakosten: Let op, dit betaal je alleen bij het overboeken. Wanneer jij een positie sluit en vervolgens met dat geld iets nieuws koopt, betaal je dus géén valutakosten.
 • Niks: Naast valutakosten bij het storten betaal je verder niks wanneer je aandelen aanschaft en/of verkoopt.

Dit maakt eToro een uitermate geschikte kandidaat om je aandelen te kopen en te stallen. Uiteraard juichen we niet te vroeg, na alle kosten te hebben behandeld vergelijken we eToro met andere kandidaten. We willen uiteraard de beste keuze vaststellen om maximaal te profiteren van het compound effect.

Kosten voor crypto

Handelen in crypto is op eToro relatief duur. Je betaalt namelijk 1% commissie over elke transactie.

Wanneer je op het punt staat een positie te openen, dan is de getoonde prijs ook de daadwerkelijke prijs. De 1% commissie zit daar al bij inbegrepen. Dat komt doordat deze 1% verwerkt wordt in de bied- en laat koers (de spread).

Nadat Terra een belasting van 0,2% heeft ingevoerd, komt er een extra bedrag van 0,1% bovenop de prijzen waartegen je LUNC kunt kopen of verkopen op eToro. Dit is naast de gebruikelijke 1% vergoeding die al wordt berekend wanneer je cryptoactiva koopt of verkoopt op eToro.

De prijzen van cryptovaluta op eToro worden vastgesteld door te kijken naar het verschil tussen de aankoopprijs en verkoopprijs. Deze informatie komt van een systeem binnen eToro dat bestellingen van externe bronnen samenvoegt. Dit systeem is verbonden met een ander bedrijf binnen de eToro Group.

FXFlat broker vs eToro

Kosten voor CFD’s

Je kunt bij eToro ook handelen in CFD’s (Contract For Difference). Je kunt hiermee speculeren wat de koers gaat doen, zonder het product te hoeven kopen of verkopen. CFD’s zijn erg riskante producten en vaak ook duur om mee te handelen.

De kosten voor aandelen- en ETF CFD’s zijn in de meeste gevallen 0,15%.

Het handelen in CFD’s van Amerikaanse aandelen en ETF’s die geprijsd zijn op $ 3 of lager (gebaseerd op de slotkoers die beschikbaar is op het eToro-platform voor de laatste handelsdag van de vorige week) zal een vergoeding van 2 cent per eenheid hebben.

De kosten van CFD’s worden uitgedrukt in ‘Pips’.

Een ‘pip’ is eigenlijk een afkorting van ‘punt in percentage‘ (Point In Percentage) en vertegenwoordigt de allerkleinste verandering in prijs die een valuta kan hebben. Traders gebruiken pips om het verschil tussen de prijs waartegen je kunt kopen en verkopen van een valutapaar te meten. Pips laten zien hoeveel winst je maakt of hoeveel verlies je lijdt bij een bepaalde transactie.

Valuta CFD kosten bij eToro

ValutapaarNotatiePips
EURUSDEUR/USD1
USDJPYUSD/JPY1
GBPUSDGBP/USD2
USDCHFUSD/CHF1.5
NZDUSDNZD/USD2.5
USDCADUSD/CAD1.5
EURGBPEUR/GBP1.5
EURJPYEUR/JPY2
GBPJPYGBP/JPY3
AUDJPYAUD/JPY2
AUDUSDAUD/USD1
EURCHFEUR/CHF5
EURAUDEUR/AUD7
EURCADEUR/CAD7
CADJPYCAD/JPY6
CHFJPYCHF/JPY6
USDHKDUSD/HKD5
USDZARUSD/ZAR50
USDRUBUSD/RUB1000
USDCNHUSD/CNH10
AUDCHFAUD/CHF4
AUDCADAUD/CAD4
AUDNZDAUD/NZD4
EURNZDEUR/NZD4
GBPAUDGBP/AUD4
GBPCHFGBP/CHF4
GBPNZDGBP/NZD4
NZDCADNZD/CAD4
NZDCHFNZD/CHF4
NZDJPYNZD/JPY4
CADCHFCAD/CHF4
USDNOKUSD/NOK20
USDSEKUSD/SEK20
NOKSEKNOK/SEK20
EURNOKEUR/NOK20
EURSEKEUR/SEK30
USDTRYUSD/TRY50
USDMXNUSD/MXN20
USDSGDUSD/SGD3
GBPCADGBP/CAD4
ZARJPYZAR/JPY8
EURPLNEUR/PLN30
USDHUFUSD/HUF20
EURHUFEUR/HUF20
GBPHUFGBP/HUF30
CHFHUFCHF/HUF30
USDPLNUSD/PLN20
USDCZKUSD/CZK120
USDILSUSD/ILS50
GBPILSGBP/ILS50
EURILSEUR/ILS50

Dit is de actuele valuta kostenlijst bij eToro op moment van schrijven.

Grondstoffen CFD kosten bij eToro

GrondstofNotatiePips
OLIEOlie5
GOUDGoud45
ZILVERZilver5
KOPERKoper4
AARDGASAardgas15
PLATINAPlatina35
PALLADIUMPalladium130000
SUIKERSuiker5
KATOENKatoen20
CACAOCacao500
TARWETarwe400
CL.SEP23Ruwe Olie Sep235
CL.OCT23Ruwe Olie Okt235
SINAASAPPELSAPSinaasappelsap250
SOJAOlieSojabonen Olie10
SOJAMAALSojabonen Maal50
EuroAardgasEuro Aardgas0.5 %
HAVREHaver100
RIJSTRuwe Rijst25
MAÏSMaïs130
SOJABONENSojabonen220
KOOLSTOFEMISSIESKoolstofemissies25
KOFFIEArabicaKoffie Arabica75
BENZINEBenzine80
STOOKOLIEStookolie80
LEVEND VEELevend Vee15
VARKENSVLEESVarkensvlees20
LOODLood600
ZINKZink700
EuroOLIEBrent Olie6
NIKKELNikkel3200
AluminiumAluminium700

De prijs per grondstof CFD varieert flink.

Indices CFD kosten bij eToro

IndexNotatiePunten
USDOLLARUS Dollar Index0.04
SPX500SPX500 Index (S&P 500)0.75
NSDQ100NASDAQ100 Index2.4
DJ30DJ30 Index6
UK100UK100 Index1.5
FRA40FRA40 Index1
GER40GER40 Index2
AUS200AUS200 Index2
ESP35ESP35 Index7
JPN225JPN225 Index10
HKG50HKG50 Index7
EUSTX50EUSTX50 Index3
CHINA50ChinaA50 Index6
SGXSingapore Index0.4
VIX.FUTVIX Future0.15
RTYRussell 2000 Index0.5
10yUS10-jarige Treasury Toekomst0.04
5yUS5-jarige Treasury Toekomst0.02
2yUS2-jarige Treasury Toekomst0.02
NL25Netherlands 25 Index (AEX)0.5

Dit zijn in grote lijnen de kosten. In individuele gevallen kunnen de kosten variëren. Voor het beste overzicht is de site van de broker zelf altijd de betere keuze om tarieven en dergelijke te onderzoeken.

Kosten voor een inactief account

Bij eToro betaal je geen beheerkosten of andere kosten om je account actief te houden. Wel betaal je wanneer je account te lang inactief is.

Dit gebeurt pas bij een inactiviteit van 12 maanden. Om dit te doorbreken hoef je enkel in te loggen. Wanneer je na 9 maanden inlogt is er dus niks aan de hand en begint de teller opnieuw. Je hoeft dus géén aankopen of verkopen te doen om als ‘actief’ te worden gezien.

Toch is dit een vreemde manier van kosten rekenen naar mijn mening. Zo zou de passieve belegger die eens een bedrag stort en er over 10 jaar pas weer naar wil kijken worden beboet voor deze keuze.

Afhankelijk van je account grootte kunnen deze kosten redelijk oplopen. De kosten na deze 12 maanden bedragen $ 10 per maand.

Opname kosten

Wanneer je geld op wilt nemen betaal je dubbel. Je betaalt valutakosten om de dollars terug te wisselen naar euro’s. Daarbovenop betaal je $ 5 per opname.

Voor de meeste mensen is dit geen probleem, aangezien deze mensen hun account juist laten groeien. Mocht je beleggen met weinig geld en vaak op willen nemen, kan dit op termijn een flinke hap uit je rendement nemen.

FXFlat broker vs eToro

Conclusie

eToro hanteert verschillende soorten kosten. Kosten waaronder conversiekosten, spreadkosten, nachtkosten, opnamekosten en inactiviteitskosten. Het goede nieuws is dat eToro geen transactiekosten rekent.

Hoewel eToro adverteert met ‘beleggen zonder kosten’, zijn er enkele aspecten om rekening mee te houden. Bij het aanmaken van een account betaal je geen kosten, en er zijn geen transactiekosten of beheerkosten. Maar conversiekosten treden op wanneer je euro’s omzet naar dollars, wat een belangrijk punt is om in gedachten te houden.

Laten we de kosten bij eToro samenvatten:

 • Transactiekosten: eToro rekent geen transactiekosten, wat gunstig is voor actieve investeerders.

 • Conversiekosten: Deze kosten treden op bij valutawisselingen, aangezien eToro een dollarrekening hanteert.

 • Spreadkosten: De spread is het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs van een activum en kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals volume.

 • Nachtkosten: Als je posities langer dan één dag openhoudt, kunnen er overnachtingskosten (swap-kosten) van toepassing zijn, afhankelijk van de richting van je handel en rentetarieven.

 • Inactiviteitskosten: Deze kosten zijn van toepassing na 12 maanden inactiviteit en bedragen $10 per maand.

 • Opnamekosten: Bij het opnemen van geld naar je bankrekening betaal je opnamekosten, naast de valutakosten voor het omzetten van dollars naar euro’s.

Voor beleggen in aandelen en ETF’s is eToro een aantrekkelijke optie vanwege het ontbreken van transactiekosten en beheerkosten. Bij het handelen in crypto dien je rekening te houden met een 1% commissie per transactie. Voor CFD’s kunnen kosten variëren, afhankelijk van het product. Voor valutaparen worden kosten uitgedrukt in pips.

Bij eToro hoef je geen beheerkosten te betalen om je account actief te houden, maar let op inactiviteitskosten na 12 maanden inactiviteit. Opnamekosten zijn van toepassing, wat vooral van belang is voor frequente opnames.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten bij eToro?

eToro hanteert verschillende kosten, waaronder conversiekosten, spreadkosten, nachtkosten, opnamekosten en inactiviteitskosten. De kosten kunnen variëren afhankelijk van je activiteiten en transacties.

Hoeveel commissie pakt eToro?

eToro rekent 1% commissie bij het handelen in cryptovaluta. Voor aandelen en ETF’s rekent eToro geen commissie.

Is je geld verzekerd bij eToro?

Nee, je geld is niet verzekerd bij eToro. eToro valt onder financiële regelgeving, Er is geen garantie op verzekering van je investeringen.

Is eToro legaal in Nederland?

Ja, eToro is legaal en actief in Nederland. Ze opereren onder de relevante financiële regelgeving.

Hoe snel betaalt eToro uit?

De snelheid van uitbetalingen kan variëren, maar over het algemeen streeft eToro ernaar om opnames binnen enkele werkdagen te verwerken.

Wat is de beste broker in Nederland?

De “beste” broker hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Populaire brokers in Nederland zijn naast eToro onder andere BinckBank, DEGIRO, en Lynx. Het is belangrijk om brokers te vergelijken op basis van kosten, aanbod en gebruiksgemak om de beste keuze voor jou te bepalen. Persoonlijk maken wij ook gebruik van FXFlat.

Bronnen

https://www.etoro.com/nl/trading/fees/: eToro kosten overzicht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *