AEHR Test Systems

AEHR Test Systems Aandeel Analyse

AEHR Test Systems is een vooraanstaand bedrijf dat zich toelegt op het leveren van geavanceerde testoplossingen voor halfgeleiderfabrikanten wereldwijd. Met een focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie, speelt AEHR een cruciale rol in het waarborgen van de prestaties en functionaliteit van halfgeleiderapparaten. Deze worden gebruikt in een breed scala aan industrieën, van consumentenelektronica tot gezondheidszorg en automotive.

Belangrijkste punten

AEHR Test Systems

AEHR Test Systems, opgericht in 1977, is een toonaangevende leverancier van test- en inspectieapparatuur voor halfgeleiderfabrikanten wereldwijd. Het bedrijf biedt geavanceerde oplossingen. Dezen worden gebruikt om de kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties van halfgeleiderapparaten te testen. Waaronder geïntegreerde schakelingen (IC’s), geheugenchips en andere elektronische componenten.

Met een marktkapitalisatie van ongeveer een half miljard dollar op moment van schrijven behoort Aehr tot de small caps.

Met een focus op innovatie en klantgerichtheid heeft AEHR Test Systems een sterke reputatie opgebouwd in de halfgeleiderindustrie. Het bedrijf ontwikkelt en produceert een breed scala aan testapparatuur. Apparatuur zoals burn-in-systemen, test- en inspectieoplossingen voor waferlevel en pakketlevel, en geavanceerde optische inspectiesystemen.

AEHR bedient een breed scala aan klanten, variërend van grote halfgeleiderfabrikanten tot kleinere, gespecialiseerde bedrijven. De producten van het bedrijf worden gebruikt in diverse toepassingen. Hieronder consumentenelektronica, communicatie, automotive, medische apparatuur en meer.

Met een sterke focus op kwaliteit en technologische innovatie blijft AEHR Test Systems zich sterk positioneren. Aehr staat bekend als een betrouwbare partner voor halfgeleiderfabrikanten over de hele wereld. Het bedrijf streeft ernaar om voortdurend te innoveren en nieuwe oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van de industrie.

 • Technologieleider in massaal parallelle test- en burn-in-systemen
 • Wereldwijde leider in wafer-level burn-in en testsystemen
 • Unieke volledige-wafer test- en burn-in-systemen en contactors
Klantenbestand Aehr Test Systems

Het management van AEHR Test Systems

Gayn Erickson is de huidige CEO bij Aehr. Een man met ervaring binnen het bedrijf, hij werkt er namelijk al sinds begin 2012.

Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het leiden van het bedrijf naar zijn huidige positie als technologieleider in test- en burn-in-systemen. Met zijn ervaring en visie heeft hij AEHR gepositioneerd als een wereldwijde leider in wafer-level burn-in en testoplossingen. Erickson heeft een gedegen achtergrond in de industrie en heeft een duidelijke focus op innovatie en groei. Dit heeft bijgedragen aan het succes van AEHR in de sector.

Gayn Erickson heeft een indrukwekkende achtergrond in de technologie-industrie. Voor zijn rol bij AEHR bekleedde hij verschillende leidinggevende posities bij vooraanstaande technologiebedrijven.

Hij heeft een Master of Business Administration (MBA) behaald aan de Stanford Graduate School of Business en heeft een Bachelor of Science (BSc) in Engineering van het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

CEO management AEHR Test Systems

Het Businessmodel van Aehr

Het businessmodel van Aehr is gericht op het leveren van geavanceerde test- en brand-in-systemen voor halfgeleiderfabrikanten over de hele wereld. Het bedrijf biedt unieke oplossingen, waaronder volledige-wafer test- en brand-in-systemen en contactoren.

Deze worden gebruikt voor het testen en verouderen van halfgeleiders op wafelniveau. Door gebruik te maken van parallelle test- en brand-in-technologie stelt Aehr fabrikanten in staat om de productie-efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen.

Het bedrijf richt zich op het leveren van op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van zijn klanten en streeft ernaar om een wereldleider te blijven in de halfgeleider-testindustrie.

AspectBeschrijving
Producten/DienstenGeavanceerde test- en brand-in-systemen voor halfgeleiderfabrikanten, waaronder volledige-wafer test- en brand-in-systemen en contactoren.
DoelgroepHalfgeleiderfabrikanten wereldwijd.
UniekheidAehr is een wereldleider in waferlevel test- en brand-in-systemen en biedt unieke oplossingen die de productiekosten verlagen en de productkwaliteit verbeteren.
TechnologieHet bedrijf maakt gebruik van parallelle test- en brand-in-technologie om de productie-efficiëntie te verhogen en de betrouwbaarheid van halfgeleiderproducten te verbeteren.
AanpasbaarheidAehr levert op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van zijn klanten.
StrevenHet bedrijf streeft ernaar een wereldleider te blijven in de halfgeleider-testindustrie door voortdurende innovatie en klantgerichte benadering.

Gerapporteerde cijfers

Aehr Test Systems rapporteerde een sterke financiële prestatie voor het boekjaar 2023. Een recordomzet van $ 65 miljoen, een toename van 28% ten opzichte van het voorgaande jaar. Ze boekten ook een recordwinst van $ 14,6 miljoen volgens GAAP en $ 17,3 miljoen volgens non-GAAP. Dit betekende een groei van respectievelijk 54% en 62% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dit werd aangedreven door de vraag naar hun testoplossingen voor siliciumcarbide halfgeleiders. Vooral in de elektrische voertuigen en oplaad infrastructuurmarkt. Ze zagen ook interesse in hun producten voor galliumnitride-apparaten en een heropleving van de markt voor siliciumfotonica. Het bedrijf verwacht verdere groei en kansen in deze markten. Ook in opkomende gebieden zoals optische chip-tot-chip communicatie en geïntegreerde fotonica in multi-chipmodules voor datacenters en AI-toepassingen.

Het bedrijf breidde zijn klantenbestand uit met vier nieuwe klanten voor siliciumcarbide, wat hun marktpenetratie vergrootte. Ze blijven ook betrokken bij huidige en potentiële leveranciers van siliciumcarbide. Ze leggen de nadruk op het kwalificeren van hun oplossingen voor grootschalige productie.

De vooruitzichten voor siliciumcarbide en galliumnitride blijven veelbelovend. Een verwachte sterke groei in de komende jaren. Dit biedt kansen voor Aehr Test Systems om hun positie op de markt verder te versterken. Hun focus ligt op innovatieve test- en verbrandingsoplossingen Dit samen met een groeiend klantenbestand en veelbelovende markttrends, wijst op een positief groeitraject de komende jaren.

Lees ook: Beste Small Cap ETF

Technologische vooruitgang

Het bedrijf heeft ook vooruitgang geboekt in de markt voor siliciumfotonica. Een sterke opleving na een periode van zwakte tijdens de pandemie. Ze zien een potentieel nieuwe marktkans door fotonische geïntegreerde schakelingen te integreren in multi-chipmodules. Dit kan een belangrijke ontwikkeling zijn voor Aehr.

Met de eerste bestelling van een grote klant voor een nieuw hoogvermogen-configuratie van hun FOX-XP-systeem. Zo tonen ze aan dat hun producten in de markt worden erkend en gewaardeerd.

De vooruitzichten voor Aehr Test Systems zijn gunstig. Aangezien ze blijven profiteren van de groeiende vraag naar hun test- en verbrandingsoplossingen voor halfgeleiders. Met een sterke financiële prestatie en uitbreiding van hun klantenbestand.

Ze zijn goed gepositioneerd om te blijven groeien in zowel de siliciumcarbide- als de galliumnitridemarkten. Bovendien biedt de opkomende markt voor siliciumfotonica nieuwe kansen voor het bedrijf. Kansen om hun producten te diversifiëren en hun marktaandeel verder uit te breiden.

De Risico’s van AEHR Test Systems

Het bedrijf staat voor een aantal operationele en andere risico’s die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsprestaties en operationele resultaten.

 • Tekort aan kritische componenten of contractproductiecapaciteit. Dit kan leiden tot vertragingen bij het voldoen aan klantbestellingen of tot hogere kosten. Met een negatieve impact op het bedrijf en de operationele resultaten als gevolg.
 • Fabricageproblemen of capaciteitsproblemen bij onze leveranciers of contractfabrikanten kunnen van invloed zijn op onze mogelijkheid om voldoende voorraad van kritieke onderdelen te verkrijgen.
 • Geopolitieke risico’s. Het bedrijf verkoopt wereldwijd producten en diensten. Aehr is onderhevig aan risico’s bij het uitvoeren van zakelijke activiteiten in geografische gebieden buiten de Verenigde Staten.
 • Een verandering naar meer protectionistische handelswetgeving in zowel de Verenigde Staten als dergelijke buitenlandse landen. Bijvoorbeeld een verandering in de huidige tariefstructuren, exportnaleving of andere handelsbeleidsmaatregelen. Dit zou de mogelijkheid om hun producten op buitenlandse markten te verkopen nadelig kunnen beïnvloeden.

De producten van Aehr

Aehr Test Systems biedt kant-en-klare oplossingen voor een breed scala aan test- en betrouwbaarheids screeningstoepassingen voor hoogwaardige halfgeleiders. Deze halfgeleiders worden gebruikt in verschillende toepassingen. Toepassingen als elektrische voertuigen, laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, automotive toepassingen, mobiele apparaten, computers, solid state geheugenopslag, netwerken en gegevensopslag, en telecommunicatie, inclusief 5G-infrastructuur.

De oplossingen omvatten test- en burn-in systemen, verbruikscontacten tussen de testsystemen en de te testen apparaten in wafel-, afzonderlijke chip-, pakket- en modulevorm, en apparatenhandlers en aligners die de te testen apparaten handmatig of automatisch in positie brengen om contact te maken met de verbruikscontacten.

De testsystemen omvatten zowel wafel- en afzonderlijke chip- als module systemen binnen de FOX-P Family of test- en burn-in systemen, en de Automated Burn-in and Test System (ABTS) familie van verpakte onderdeel test- en burn-in systemen.

FOX Family of Wafer Level Test & Burn-in Systems

Het FOXTM-XP & FOX-NP System

 • Het FOXTM-XP Test en Burn-in Systeem is ontworpen voor single-touchdown testen van maximaal 18 wafers tegelijk en voor het testen van afzonderlijke chips of kleine modules.
 • De FOX-NP is een instapsysteem met een lage kostprijs om een configuratie en prijspunt te bieden voor bedrijven om initiële productiekwalificatie en introductie van nieuwe producten te doen, waardoor een eenvoudigere overgang naar het FOX-XP systeem voor productietesten op grote schaal mogelijk is.

De FOX-XP en FOX-NP systemen zijn geoptimaliseerd voor testen en burn-in waarbij de testtijd wordt gemeten in uren of dagen en de volledige wafel in één touchdown kan worden getest. Beide systemen zijn in staat om wafels met duizenden apparaten in één touchdown te testen met behulp van Aehr Test’s gepatenteerde WaferPak volledige wafel contacten.

FOX-NP & FOX-XP Wafer Level Test & Burn-in Systems

FOX-CP & FOX-1P Wafer Level Test & Burn-in Systems

 • De FOX-CP is een voordelige test- en burn-in oplossing voor enkele wafers die geïntegreerd is met een geautomatiseerde enkele wafer prober voor toepassingen waarbij testtijden variëren van slechts enkele minuten tot enkele uren of waar meerdere touchdowns nodig zijn om de hele wafel te testen.
 • Het FOX-1P Full Wafer Parallel Test System is ontworpen voor grootschalige parallelle testen in wafelsortering. Door gebruik te maken van Design for Testability (DFT) of Built-In Self-Test (BIST) kunnen testkosten aanzienlijk worden verlaagd vanwege de extreem hoge paralleliteit van het systeem. Het kan geconfigureerd worden om te koppelen aan een enkele wafer prober of dubbele wafer probers

De gepatenteerde WaferPak Contactor en DiePak® Carriers van Aehr Test verbinden elektrische en optische testbronnen van Aehr’s FOX-systemen met de wafer of afzonderlijke die/modules van de klant die getest of ingebrand moeten worden. Beide producten bevatten micro-miniatuur probes om contact te maken met alle die/modules bij één enkele invoeging.

FOX-CP & FOX-1P WaferLevel Test & Burn-in Systems

FOX Automated WaferPak Aligner Gekoppeld aan een 18 Wafer FOX-X

De gepatenteerde WaferPak Contactor en DiePak® Carriers van Aehr Test verbinden elektrische en optische testbronnen van Aehr’s FOX-systemen met de wafer of afzonderlijke die/modules van de klant die getest of ingebrand moeten worden. Beide producten bevatten micro-miniatuur probes om contact te maken met alle die/modules bij één enkele invoeging.

Volledig contact van alle apparaten op een wafer wordt haalbaar gemaakt met behulp van Aehr’s eigen WaferPaks en WaferPak Aligners. Aehr biedt volledig geautomatiseerde aligners voor handsfree bediening tijdens het docken aan multi-wafer FOX-XP’s of ze kunnen “offline” worden gebruikt om WaferPak Alignment te bieden aan meerdere FOX-XPs in productie.

Aehr biedt ook een voordelige Aligner voor gebruik in engineering en productietoepassingen met een lage volume.

FOX Automated WaferPak Aligner Gekoppeld aan een 18 Wafer FOX-X

ABTS Test & Burn-in System

De Automated Burn-in and Test System (ABTS) familie van verpakte onderdeel test- en burn-in systemen worden gebruikt voor traditionele kwalificatie van onderdeel betrouwbaarheid en ook voor productie burn-in van apparaten waarbij hun extrinsieke of vroege uitvalpercentage niet acceptabel is voor de eindtoepassing.

Het ABTS systeem maakt gebruik van apparaatpakket burn-in boards om apparaten te testen in verpakte vorm. Terwijl de FOX-systemen Aehr’s eigen WaferPak volledige wafel contacten of DiePak afzonderlijke die of module carriers gebruiken om apparaten te testen en in te branden in wafel- of afzonderlijke die/module vorm om vroege uitval te verwijderen en het uitvalpercentage te verlagen om toepassingen aan te pakken. Hierbij zijn kwaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en beveiliging kritiek.

ABTS Test & Burn-in System

Groeipotentie en toekomstperspectief

Aehr ziet kansen in verschillende markten, of hoe ze zelf zeggen: De behoefte aan kostenefficiënte wafer-level en afzonderlijke die burn-in, stabilisatie en testen creëren aanzienlijke omzetkansen voor Aehr Test in de volgende belangrijke markten.

 • Elektrische voertuigen & Elektrificatie van transportinfrastructuur die motorbesturing, laadinfrastructuur en stroomomzetting aandrijven met behulp van siliciumcarbide & galliumnitride halfgeleiders
 • Elektrificatie van de wereldwijde energie-infrastructuur en verschuiving naar schone energie die efficiënte en economische elektrische energieomzetting stimuleert met behulp van siliciumcarbide & galliumnitride halfgeleiders
 • Datacenterinfrastructuur en onstuitbare groei in gegevensopslag die siliciumfotonica, op flashgeheugen gebaseerde solid state gegevensopslag en nieuwe fotonica-ondersteunde harde schijfopslag aandrijven
 • 5G-infrastructuur en de wereldwijde uitrol daarvan. Met behulp van siliciumfotonica glasvezeltransceivers en nieuwe optische netwerkschakelaars
 • Datacenter, gezondheidszorg, robotica en generatieve kunstmatige intelligentie-toepassingen die een exponentiële toename in gegevens I/O veroorzaken die de limieten van elektrische signaalbandbreedtes overschrijden, wat siliciumfotonica I/O aanstuurt met behulp van CoPackage/Heterogene Integratie/Multi-Chip Module Integratie
 • Heterogene integratie van halfgeleiders en 3D fabricage en stapeling die technologie- en kostendoeleinden aandrijven door het testen en inbranden van apparaten in wafelvorm voorafgaand aan het verpakken met bekende goede die

Lees ook: FXFlat Review – Tips, Ervaringen & Tarieven Vergelijken

Patenten van Aehr

enkele patenten op de producten van Aehr:

Aehr Wafer Level Test & Burn-in Patents
WaferPak temperatuurregelingsmethoden
– Vacuüm- en drukgebaseerde WaferPaks
– Behoud van probe contact bij temperatuur
– Elektrische componenten in WaferPak
– Individuele DUT-voedingen
– Bescherming tegen stroom per die
– Redundante voedingen
– Draagbare WaferPaks

Concurrenten en concurrentiepositie van Aehr

Als je kijkt naar de concurrenten van Aehr, dan zie je dat ze voornamelijk te maken hebben met andere bedrijven die actief zijn in de halfgeleiderindustrie. Bedrijven zoals Teradyne, Advantest en Cohu. Deze bedrijven leveren vergelijkbare test- en inspectieapparatuur voor halfgeleiders.

Aehr onderscheidt zich door hun focus op geavanceerde test- en inspectietechnologieën. Met name gericht op het testen van geavanceerde pakketten en interconnecties. Daarnaast heeft Aehr een sterke nadruk op het bieden van op maat gemaakte oplossingen voor klanten. Dit kan hen helpen om zich te differentiëren van hun concurrenten.

Lees ook: Raisin Review – Ervaringen en betrouwbaar?

Conclusie

Dit was een stukje de diepte in vooral gericht op de technologie en de producten van Aehr. De waardering is op moment van schrijven historisch gezien bovengemiddeld voor dit bedrijf. De toekomstige groei is onzeker en de outlook is naar beneden bijgesteld.

Beide punten zijn niet gunstig als belegger. Daarbij is het businessmodel en de technologie van Aehr lastig om te begrijpen als je niet in deze markt actief bent. De moat en eventuele concurrentievoordelen zijn voor mij te onduidelijk om op dit moment een positie in te nemen.

Bronnen

https://www.aehr.com/investor-relations/