Metaverse ETF

Metaverse ETF – Beleggen in de Metaverse

Sinds kort is het mogelijk om in de Metaverse ETF te beleggen. Wat de Metaverse is? Dit is een gedeelde virtuele wereld waarbij virtual reality en de normale wereld samenkomen. Deze Metaverse gaat verder dan ‘zomaar een virtuele wereld’ of een spelletje. Het idee is om in deze virtuele wereld te werken, winkelen en zelfs vastgoed te kopen.

Het klinkt als iets overbodigs en onwerkelijks. Dat bedrijven als Facebook, die recent zijn naam gewijzigd heeft in ‘Meta’, hier miljarden in investeren geeft aan hoe groot het doel is. NVIDIA, Microsoft en nog veel andere grote bedrijven zijn hier ook mee bezig. Daarom kun je sinds kort in de Metaverse ETF beleggen. Zo kun je profiteren van de innovatieve plannen met betrekking tot de Metaverse. Deze ETF is op 30 juni gelanceerd.

Lees ook: Wat is een ETF

Metaverse ETF

TICKERMETA
BeursNYSE
Beurskosten (jaarlijks)0,75%
Bedrijven41
HerbalanceringPer kwartaal
Uitstaande aandelen25.000.000

Deze ETF wordt uitgegeven door ‘Roundhill investments’. Waarom investeren in deze ETF? Roundhill gelooft dat de Metaverse de opvolger zal worden van het huidige internet en een ervaring zal bouwen die de virtuele en ‘echte’ wereld omspant.

Tien grootste bedrijven

DeelAandeelTicker
9.94%NVIDIA CORPORATIONNVDA
8.47%ROBLOX CORPRBLX
6.98%MICROSOFT CORPMSFT
6.24%UNITY SOFTWARE INCU
5.90%META PLATFORMS INCFB
4.34%AUTODESK INCADSK
3.82%AMAZON COM INCAMZN
3.63%TENCENT700 HK
3.63%SEA LTDSE
3.39%TAIWAN SEMICONDUCTORTSM

Om te kijken of deze ETF interessant is kijken we kort naar de tien grootste bedrijven binnen deze ETF.

Metaverse ETF FXFlat

NVIDIA

Dit bedrijf opereert wereldwijd als een visueel computerbedrijf. Het is voornamelijk actief in twee segmenten, graphics en computer & Networking. Deze chip-maker werd in 1993 opgericht door de huidige CEO Jensen Huang en heeft inmiddels een kleine 20.000 werknemers.

ROBLOX CORP

Roblox ontwikkelt en exploiteert een online entertainmentplatform. Met de applicatie Roblox Client kunnen gebruikers digitale 3D werelden verkennen. Roblox is een online spel en game creatiesysteem waarmee gebruikers games kunnen programmeren en games kunnen spelen die door andere gebruikers zijn gemaakt. Dit 3D game bedrijf is in 2004 opgericht door de huidige CEO Dave Baszucki.

Microsoft

Dit bedrijf kent waarschijnlijk iedereen. Microsoft is een Amerikaans bedrijf dat computergerelateerde producten en diensten ontwikkeld, licentieert en ondersteunt. Het bedrijf werd in 1975 opgericht door Bill Gates en wordt momenteel geleid door de huidige CEO Satya Nadella. Microsoft ontwikkelt software en hardware. De welbekende Xbox is bijvoorbeeld een product van Microsoft.

Unity software

Unity software is een computerspel ontwikkelaar. Het bedrijf werd opgericht in 2004 door David Helgason, Nicholas Francis en Joachim Ante. Unity Software exploiteert een 3D ontwikkelplatform. Het platform biedt softwareoplossingen om interactieve 2D en 3D inhoud voor mobiele telefoons, tablets pc’s, consoles en virtual reality apparaten te creëren en uit te voeren.

Meta Platforms

Meta platforms, het voormalige facebook, is vooral bekend om zijn sociale media netwerken. Facebook heeft zijn naam veranderd in Meta. De reden hiervoor is omdat Mark Zuckerberg, de CEO en oprichter, een onderscheid wil maken tussen de apps waar ze nu om bekend staan en de toekomstige plannen. De omzet komt nu grotendeels nog uit de sociale media platformen zoals facebook en instagram. Het bedrijf wil zich nu vooral richten op de metaverse. Dé digitale wereld van de toekomst.

Autodesk

Autodesk is een software- en technologiebedrijf. Het bedrijf is opgericht in 1982 en wordt nu geleid door de huidige CEO Andrew Anagnost. Autodesk levert wereldwijd 3D ontwerp-, engineering- en entertainment software.

Amazon

Een bedrijf die veel mensen wel kennen. Het Amerikaanse e-commercebedrijf dat in 1994 werd opgericht door Jeff Bezos. Naast het steeds groter wordende e-commerce platform doet Amazon nog veel meer. Zo hebben ze een eigen streamingdienst, genaamd Prime video. Verder hebben ze onder andere Amazon Appstore, Amazon Music en Amazon Prime.

Tencent

Tencent is een Chinees technologiebedrijf. Ze zijn vooral bekend in Azië, voornamelijk door online spelletjes en sociale media. Tencent is snel gegroeid door onder andere overnames te doen. Zo hebben ze in 2016 een belang van 85% gekocht in de computerspel maker Supercell.

SEA LTD

Sea Limited is een technologiebedrijf uit Singapore. Dit bedrijf met meer dan 33.000 medewerkers werd opgericht in 2009. Het aanbod is breed gespreid, zo hebben ze zelfs een eigen voetbalclub. Lion City Sailors FC die in de premier league van Singapore speelt. Verder bezitten ze Shopee, SeaMoney en Garena.

Taiwan Semiconductor

Taiwan Semiconductor is wereldwijd de grootste onafhankelijke fabrikant van (computer) chips. TSMC werd in 1987 opgericht door Morris Chang. Het bedrijf maakt geen eigen ontwerpen maar werkt in opdracht van andere bedrijven. In 2020 werd ongeveer 50% van de omzet behaald door halfgeleiders voor smartphones te produceren. Deze producent van halfgeleiders heeft momenteel 11 fabrieken. 8 hiervan staan in Taiwan, 2 in China en 1 in de Verenigde Staten.

Lees ook: AEHR Test Systems Aandeel Analyse

De Metaverse ETF kopen

Geïnteresseerd in deze metaverse ETF? Op dit moment zijn er maar een paar brokers waar je deze ETF op kunt kopen. In Nederland kun je deze ETF aanschaffen via de broker ‘Interactive Brokers’. Helaas nog niet op de bekendere brokers zoals DEGIRO of Bux Zero. Wanneer dit in de toekomst mogelijk is laten wij dat weten.